Komunikaty PR

Wiosenne porządki w ogrodzie: konserwacja drewna

2024-02-22  |  12:00
Biuro prasowe
Kontakt
Kinga Szkutnik
Practum Consulting

Bukowińska 22/107
02-703 Warszawa
kinga.szkutnik|practum.pl| |kinga.szkutnik|practum.pl
609884480
www.practum.pl

Już niebawem do ogrodów zawita wiosna, a wraz z nią rozkwitną pierwsze kwiaty i pojawi się zieleń krzewów i drzew. Aby w pełni cieszyć się tym wyczekanym widokiem, warto starannie uporządkować przestrzeń wokół domu. Obowiązkowym punktem na liście wiosennych prac ogrodowych jest także odświeżenie drewnianych elementów architektury, które po zimie mogły stracić swój urok. 

Ogrodzenie pełni nie tylko rolę funkcjonalną, ale i estetyczną, świadcząc o dobrym guście mieszkańców. Zanieczyszczone i wyblakłe po zimie wymaga zatem stosowanej konserwacji, np. Impregnatem Eco & Protection marki Drewnochron. Preparat podkreśli piękną strukturę drewna, ale przede wszystkim będzie je chronił przed działaniem niekorzystnych czynników pogodowych, w tym przed odpowiadającą za jego degradację wilgocią, a także zabezpieczy surowiec przed rozwojem pleśni i glonów. 

Drewniane meble, nawet jeśli zimą nie były wystawione na zewnątrz, także mogą potrzebować odświeżenia, by w sezonie cieszyły zadbanym wyglądem. Stosując odpowiednie preparaty ochronno-dekoracyjne za jednym zamachem można zapewnić im kompleksową ochronę i nadać nową estetykę. Zielony odcień Impregnatu Extra Powłokotwórczego od Drewnochron będzie efektownie komponować się z ogrodową roślinnością. Formuła produktu pozwala za zachowanie widocznego usłojenia, które w dużej mierze decyduje o uroku tego naturalnego surowca. 

Śnieg i mróz, których w tym sezonie nie brakowało, mogły osłabić drewniane deski na tarasach czy balkonach. Dlatego w ramach przygotowań do wiosny warto również ocenić ich kondycję i przeprowadzić prace pielęgnacyjne. Do renowacji podłogi świetnie sprawdzą się oleje. Zapewnią bardzo dobre nasycenie drewna, wzmacniając jego strukturę i zapobiegając rozsychaniu. A to wszystko z zachowaniem szlachetnego efektu dekoracyjnego. 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom W punkt – system odwodnienia TECEdrainpoint S Biuro prasowe
2024-05-24 | 15:45

W punkt – system odwodnienia TECEdrainpoint S

Myśląc o rozwiązaniach odprowadzających wodę z posadzki najczęściej kierujemy swoją uwagę na odwodnienia liniowe, które stosowane są w aranżacji stref prysznicowych. Istnieją
Dom Tajemnicze i nieokiełznane. Takie są „Zjawy” Anny Halarewicz
2024-05-24 | 13:00

Tajemnicze i nieokiełznane. Takie są „Zjawy” Anny Halarewicz

Silne, sensualne i pełne tajemnic - takie są "Zjawy" portretowane przez Annę Halarewicz. Polska ilustratorka i malarka ukazuje różne oblicza kobiecości, poddane
Dom Jak i czym nawozić ogród, aby rośliny kwitły obficie i zdrowo
2024-05-23 | 08:00

Jak i czym nawozić ogród, aby rośliny kwitły obficie i zdrowo

Stosowanie nawozów naturalnych oraz ekologicznych zyskuje na popularności i stanowi ważny krok w kierunku bardziej zrównoważonego ogrodnictwa. Są one nie tylko bezpieczne dla

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Filip Chajzer: Jestem samozwańczym królem kebaba. Miałem już ponad 700 zapytań o franczyzę i za dwa–trzy lata będzie to bardzo poważny biznes

Dziennikarz zamienił studio telewizyjne na budkę z kebabami i jak przekonuje, była to jedna z najlepszych decyzji w jego życiu zawodowym. Nie przejmuje się więc drwinami kolegi po fachu z TVN-u, za nic ma jakiekolwiek głosy krytyki i nie ogląda się na innych, tylko robi swoje. Wierzy bowiem, że ten biznes ma sens i szybko odniesie sukces w branży fast food. Filip Chajzer zdradza, że jego pomysł natychmiast odbił się szerokim echem. Po wyjątkowy przysmak do food trucka ustawiają się długie kolejki klientów i już teraz ma siedemset zapytań o franczyzę.

Zdrowie

Mikołaj Roznerski: W wieku 40 lat zrozumiałem, że powinienem regularnie się badać. Mam dziecko i chcę jak najdłużej żyć w zdrowiu

Aktor wspomina, że jakiś czas temu ani myślał o profilaktyce. Regularne badania spychał na margines, bo był przekonany, że jeśli dobrze się czuje i jest aktywny, to nie ma powodu do obaw. W końcu zrozumiał jednak, że nie tędy droga. Aby zachować dobre zdrowie, a w przypadku choroby móc błyskawicznie zareagować i rozpocząć leczenie, trzeba się badać. Teraz Mikołaj Roznerski zachęca też innych nieprzekonanych do tego, by zmienili podejście i nie zapominali o kontroli swojego organizmu.

Konsument

Polacy coraz częściej rezygnują z mięsa na rzecz roślinnych zamienników. Blisko połowa próbowała już produktów tego rodzaju

Już 24 proc. polskich konsumentów identyfikuje się jako fleksitarianie, a 6 proc. stosuje dietę roślinną – wynika z raportu ProVeg „Plant-Based Food in Poland”. Choć pod względem spożywanego mięsa wciąż plasujemy się w europejskiej czołówce, to ponad 40 proc. Polaków je go mniej niż rok wcześniej. – Potencjał rozwoju rynku roślinnych alternatyw w Polsce jest bardzo duży, zwłaszcza że rośnie świadomość o potrzebie ograniczenia mięsa – ocenia Marcin Tischner, public affairs coordinator w ProVeg.