Komunikaty PR

Wszędzie dobrze, ale w kuchni najlepiej

2021-07-05  |  10:30
Biuro prasowe
Kontakt

Małgorzata Wnorowska
Forestor

ul. Postępu 14
02-676 Warszawa
m.wnorowska|forestor.pl| |m.wnorowska|forestor.pl
609192635
www.forestor.pl

Kuchnia to strefa zarządzania, zaopatrzona w nowoczesne urządzenia i systemy, których zadaniem jest usprawnić naszą pracę. Jej roboczy wizerunek można jednak ocieplić, aby czerpać przyjemność z przebywania w pięknie urządzonym wnętrzu. Kuchnia będzie nie tylko praktyczna, ale piękna i przyjazna dla użytkowników. 

 

Kojarzy się głównie z miejscem do pracy, ponieważ taka jest jej podstawa funkcja, ale to również w kuchni czasami łapiemy przysłowiowy „oddech”. Chcemy nabrać energii,  delektując się ciszą z filiżanką kawy, zanim wypełnią ją odgłosy porannej krzątaniny czy korzystamy z wolnej chwili, kiedy dogotowuje się obiad. Jak stworzyć atmosferę sprzyjającą zarówno pracy, jak i dobremu samopoczuciu?

Zamiast nadmiernej dekoracyjności i krzykliwych barw wybierzmy zrównoważoną paletę dekorów, inspirowaną naturą i kolorami ziemi oraz prostą formę mebli. Tak zaaranżowane wnętrze będzie eleganckie, stworzy jednak poczucie bezpieczeństwa, rodzinnego ciepła i przytulności. Będzie spędzało się w nim czas miło i przyjemnie, zarówno na przygotowywaniu posiłków, jak i chwilach relaksu. To zresztą uniwersalne zasady, którymi powinniśmy kierować się nie tylko w trosce o dobry nastrój, ale również osiągnięcie efektu ponadczasowości.

 -  Ograniczenie palety barw i dodatków pozwoli wykreować harmonijną, zrównoważoną stylistycznie aranżację. Kuchnia będzie przytulna, ale unikniemy efektu przytłoczenia – doradza Sylwia Kowalska-Mikutel, projektantka Spółki Meblowej KAM z Milejewa. –Wyszukany design czy bogactwo kolorów mają oczywiście swoje zalety, powinniśmy z nich jednak korzystać z umiarem jeżeli chcemy osiągnąć efekt wnętrza o ponadczasowym charakterze, niewymuszonej elegancji i dużej dawce ciepłego,  naturalnego uroku. 

Atmosfera przytulności, sprzyjająca relaksowi i spotkaniom w gronie rodzinnym, nie jest zarezerwowana wyłącznie dla kuchni urządzonych w sielskim stylu rustykalnym, inspirowanym wiejską chatą. Również w bardziej nowoczesnych aranżacjach można poczuć wyjątkowy klimat ułatwiający wyciszenie i odpoczynek. Stonowane barwy, prosta bryła mebli, potęgują wrażenie harmonii i bezpieczeństwa. W przeciwieństwie do wnętrz, w których panuje przesyt zdobnych form, elementów dekoracyjnych lub kolorów, zapewnią także poczucie porządku i przejrzystości.

Stonowane wnętrza dają wiele możliwości aranżacyjnych i pozwalają uzyskać ciekawe efekty wizualne. Naturalne, spokojne tonacje można dowolnie łączyć i zestawić na przykład z dekorami drewna. To nieodzowny element we wnętrzach, które będą sprzyjać relaksowi. Dekory drewna wprowadzają przyjazny i niezwykle przytulny klimat, fenomenalnie ocieplając kuchnie i dodając jej naturalnego uroku.

Decydując się na zrównoważony wystrój kuchni nie jesteśmy skazani na aranżacyjną nudę, ponieważ uniwersalne dekory mają swoje nowoczesne interpretacje. Zamiast tradycyjnej szarości możemy wybrać dekor inspirowany rysunkiem spływającego betonu lub bardziej wyrazistą barwą bazaltu. Dekory drewna również mają bardzo nowoczesne oblicze, do którego należy z pewnością unikatowy dekor dąb Halifax cynowany. Dzięki strukturze 3D wydaje się obrobionym ręcznie drewnem, oddziałując na zmysł wzroku i dotyku. Dlatego doskonale sprawdzi się w aranżacjach klasycznych i nowoczesnych.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Forestor
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom „ArtFormy” – weź udział w konkursie na projekt mebli! Biuro prasowe
2024-07-08 | 10:50

„ArtFormy” – weź udział w konkursie na projekt mebli!

W przyszłym roku będziemy obchodzili 100. rocznicę słynnej Międzynarodowej Wystawy Sztuk Dekoracyjnych i Nowoczesnego Przemysłu. By uczcić to wydarzenie, Studio Prostych Form postanowiło
Dom Wanny prostokątne: najczęściej wybierane do łazienki
2024-07-08 | 09:00

Wanny prostokątne: najczęściej wybierane do łazienki

Wanna to nie tylko jeden z niezbędnych elementów wyposażenia łazienki, ale także miejsce codziennego relaksu i wyciszenia. W świecie współczesnego designu, prostokątne wanny
Dom Prace ociepleniowe latem. Co trzeba wiedzieć
2024-07-06 | 11:00

Prace ociepleniowe latem. Co trzeba wiedzieć

Przeprowadzenie termomodernizacji latem jak planowanie rejsu wymaga sprawdzenia prognozy pogody. Przy coraz łagodniejszych zimach i wydłużonych ciepłych miesiącach w praktyce sezon budowlany

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Podróże

Klaudia Carlos: Nigdzie nie ma takiego piasku złocistego jak nad Bałtykiem. Mam tam swoje ulubione miejsca, ale lubię też poszukiwać nowych

Wokół wakacji nad polskim morzem przez lata narosło wiele stereotypów. Prezenterka zapewnia jednak, że ją samą nie zniechęcają ani stwierdzenia, że „jest za drogo”, ani że „zazwyczaj jest zła pogoda”. I choć turyści chociażby ze względu na „paragony grozy” coraz częściej omijają łukiem Morze Bałtyckie, to ona jest konsekwentna w swoich wyborach. Każdego roku stawia właśnie na Bałtyk i przekonuje, że nadmorskie miejscowości są bardziej urokliwe niż zagraniczne kurorty, a polskie piaszczyste plaże nie mają sobie równych.

Handel

Oliwa z oliwek i produkty z grzybami wśród najczęściej kwestionowanych przez IJHARS. Jakość pozostawia wiele do życzenia

Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych co roku przeprowadza kilkadziesiąt tysięcy czynności kontrolnych. W ubiegłym roku 16 proc. skontrolowanych artykułów rolno-spożywczych na etapie detalu miało parametry fizykochemiczne niezgodne z przepisami, a co czwarta partia była nieprawidłowo oznaczona. Do najczęściej kwestionowanych produktów należały oliwa z oliwek i przetwory grzybowe. – Konsument, jako najsłabsze ogniwo w łańcuchu, musi być właściwie poinformowany o składzie danego produktu – podkreśla Dorota Balińska-Hajduk z GIJHARS.

Prawo

Polskie prawo nie zakazuje trzymania psów na uwięzi. Nowy projekt ustawy proponuje bardziej restrykcyjne przepisy

Kara aresztu do lat trzech i grzywny do tysiąca złotych grożą właścicielom, którzy trzymają psy na łańcuchu. Zgodnie z prawem pies nie może być przywiązany dłużej niż przez 12 godzin, na uwięzi krótszej niż 3 metry. W rzeczywistości jednak ciężko udowodnić naruszenie tego przepisu. – Nadszedł czas, żeby powiedzieć stop utrzymywaniu psów na uwięzi. Pies to nie jest tani system alarmowy – podkreśla Michał Dąbrowski, dyrektor Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce. Szansą na zmianę może być obywatelski projekt ustawy, przygotowany przez kilka organizacji działających na rzecz ochrony zwierząt, który trafił niedawno do Sejmu.