Komunikaty PR

Zaproś Tatę na obiad niczym z pięciogwiazdkowej restauracji

2022-06-21  |  10:00
Biuro prasowe

Haier zadbał o to, by każdy użytkownik bez względu na stopień umiejętności kulinarnych mógł samodzielnie stworzyć dania niczym z pięciogwiazdkowej restauracji. Urządzenia do zabudowy wraz aplikacją hOn umożliwiają dostęp do ponad 350 unikatowych przepisów najlepszych kucharzy. Możesz wybrać dania uwzględniając poziom trudności, rodzaj składników, czas przygotowania, okazję na którą chcesz przygotować posiłek lub rodzaj diety (np. wegetariańska, bezglutenowa, bez laktozy). Następnie aplikacja krok po kroku przeprowadzi cię przez proces przygotowania potrawy. Jeśli masz swoje ulubione przepisy, w funkcji U-Create możesz je dopisać, by zawsze mieć je w zasięgu ręki. Wszystko po to, by zapewnić mistrzowskie rezultaty twoich własnych kuchennych rewolucji.

Przedstawiamy propozycję dań, które z pewnością zachwycą twojego tatę:

Zapiekane ostrygi z ogórkiem i pikantnym octem jabłkowym

 

Przystawka (poziom trudności: średni, czas przygotowania: 20 minut)

Składniki:

Ostrygi – 100g

Ogórki – 100g

Ocet miodowy - 50ml

Tabasco – do smaku

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia – do smaku

Sól – do smaku

 

Krok po kroku:

  1. Otworzyć ostrygi i umieścić je na blasze do pieczenia.
  2. Obrać ogórek i mandoliną pokroić na cienkie plasterki.
  3. Doprawić ostrygi kilkoma kroplami tabasco i octem jabłkowym.
  4. Ułożyć plastry ogórka na ostrygach.
  5. Rozgrzać piekarnik do 170stopni z włączoną funkcją Rybia i piec przez 15 minut, a następnie zmienić na 170 stopni z funkcją Tailorbake i piec przez 5 minut.

 

 

Kaczka w brzoskwiniach z rodzynkami

 

Pierwsze danie (poziom trudności: niski, czas przygotowania: 20 minut, czas pieczenia: 40 minut)

Składniki:

Pierś z kaczki – 300g

Brzoskwinie – 150 g

Wino białe - 100 ml

Rodzynki – 40g

Papryka – do smaku

Oliwia z oliwek z pierwszego tłoczenia – do smaku

Sól – do smaku

Krok po kroku:

  1. Namoczyć rodzynki w niewielkiej ilości wody.
  2. Umyć brzoskwinie i pokroić na kawałki.
  3. Przełożyć pierś z kaczki z brzoskwiniami odsączonymi rodzynkami i wszystkimi składnikami w naczyniu żaroodpornym.
  4. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni z włączoną funkcją termoobiegu i piec przez 40 minut.
  5. Podawać z powstałym sosem własnym i świeżym olejem.

 

Gnocchi z fioletowych ziemniaków z nutą papryki

 

 

Drugie danie (poziom trudności: średni, czas przygotowania: 20 minut, czas pieczenia: 30minut)

Składniki:

Gnocchi z fioletowych ziemniaków - 250g

Świeża śmietana – 150g

Parmezan tarty – 60g

Pieczone papryki – 80g

Gałka Muszkatołowa – do smaku

Oliwia z oliwek z pierwszego tłoczenia – do smaku

Sól – do smaku

Pieprz – do smaku

Krok po kroku:

  1. Zblendować pieczoną paprykę z solą i pieprzem.
  2. Dodać do śmietany gałkę muszkatołową, sól, pieprz i trochę parmezanu.
  3. Kokilki do pieczenia wysmarować masłem i ułożyć na blasze do pieczenia.
  4. Wypełnić kokilki fioletowymi gnocchi na przemian ze śmietaną polaną sosoem paprykowym.
  5. Na koniec posypać startym parmezanem.
  6. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni z włączoną funkcją termoobiegu i piec przez 20 minut a następnie zmieć na 180 stopni z funkcją Tailorbake i piec przez 10 minut.

 

Zachwyć swoich najbliższych niezwykłymi potrawami i wspólnie celebrujcie ważne momenty.  

 

Więcej informacji: https://www.haier-europe.com/pl_PL/urzadzenia-do-zabudowy/?

 

 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom Marcin Giba gościem LEO w Domotece Biuro prasowe
2024-07-05 | 12:10

Marcin Giba gościem LEO w Domotece

W Centrum Designu Domoteka w Warszawie odbyło się spotkanie z Marcinem Gibą, wybitnym fotografem, wielokrotnie nagradzanym zarówno w Polsce, jak i na arenie międzynarodowej. Wydarzenie
Dom Soudal wspiera edukację młodych architektów
2024-07-05 | 11:00

Soudal wspiera edukację młodych architektów

Podczas gali finałowej Builder for the Future 2024 rozstrzygnięto XI Konkurs dla Młodych Architektów, organizowany przez miesięcznik „Builder”. Wzorem lat  ubiegłych
Dom Nobonobo zdobywa prestiżowe nagrody w Londynie i Nowym Jorku za fotel Parfait
2024-07-05 | 08:30

Nobonobo zdobywa prestiżowe nagrody w Londynie i Nowym Jorku za fotel Parfait

Marka Nobonobo od początku swojej działalności specjalizuje się w produkcji designerskich mebli tapicerowanych, ze szczególnym uwzględnieniem sof i foteli. Firma

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Konsument

Media

Robert El Gendy: Jestem śpiochem i przychodzę do studia w ostatniej chwili. Raz nie obudziłem się na czas i dopiero telefon z redakcji postawił mnie na nogi

Prezenter „Pytania na śniadanie” zaznacza, że lubi sobie pospać, dlatego prowadzenie porannego programu to dla niego prawdziwe wyzwanie. Musi się bowiem sporo natrudzić, by być w studiu telewizyjnym na czas. Zazwyczaj nie udaje mu się jednak obudzić wraz z dźwiękiem pierwszego budzika i zdarzyło się, że z głębokiego snu wyrwał go dopiero telefon od produkcji „Pytania na śniadanie”.

Problemy społeczne

Ukraińcy mają podobne problemy związane z ochroną zdrowia, co Polacy. Problemem jest długi czas oczekiwania na wizytę i wysokie koszty leków

Długi czas oczekiwania, wysokie koszty leczenia i zakupu leków – to największe bariery w dostępie do opieki zdrowotnej, z jakimi mierzą się uchodźcy z Ukrainy w Polsce – wynika z raportu GUS i WHO. – Problemy stają się coraz bardziej podobne do tych charakterystycznych dla całego systemu ochrony zdrowia. Mniej mają charakter nagły, który był charakterystyczny dla okresu tuż po wybuchu wojny – wskazuje dr Dominik Rozkrut, prezes Głównego Urzędu Statystycznego. Większość przypadków, z powodu których Ukraińcy potrzebują pomocy lekarza, to ostre schorzenia. Co czwarty leczy się z powodu choroby przewlekłej. Wyzwaniem pozostają szczepienia ukraińskich dzieci: wskaźnik wyszczepienia rośnie, ale jest poniżej poziomu wśród polskich dzieci.