Komunikaty PR

Duda Nasze Polskie w Pytaniu na Śniadanie

2020-12-11  |  14:15
Biuro prasowe
Do pobrania Komunikat ( 1.03 MB )

Duda Nasze Polskie w Pytaniu na Śniadanie

Już w najbliższą sobotę, 12 grudnia, widzowie programu TVP 2 - Pytanie na Śniadanie poznają produkty marki Duda Nasze Polskie. Szef kuchni pokaże, jak można wykorzystać kiełbasy suche z linii Nasze Polskie nie tylko na kanapkach. Propozycje dań z pewnością znajdą zastosowanie na świątecznym stole.

Kiełbasy suche – takie jak krakowska, żywiecka czy kabanosy, zazwyczaj serwowane są jako dodatek do kanapek lub przekąska. Tymczasem ich zastosowanie może być znacznie szersze, o czym przekonają się widzowie telewizji śniadaniowej. W sobotę, 12 grudnia, ceniony szef kuchni zaprezentuje trzy pomysły na nietypowe wykorzystanie kiełbas suchych. Będą to propozycje dla każdego, które sprawdzą się podczas wielu okazji, np. na świątecznymi stole.

- „Mimo że wciąż chcemy poznawać nowe smaki i zachwycamy się kuchniami świata, coraz częściej wracamy do korzeni polskiej kuchni i wykorzystujemy w niej tradycyjne produkty. Podążając za tym trendem, chcielibyśmy przedstawić widzom nasze nowości produktowe marki Duda Nasze Polskie, która inspirowana jest tradycyjnymi rodzimymi smakami. Pokażemy, jak można wykorzystać nasze specjały w niebanalny sposób” - mówi Beata Mroziuk, Dyrektor ds. Marketingu w Zakładach Mięsnych Silesia.

Prezentacja produktów zostanie wsparta bilbordami sponsorskimi. Działanie jest częścią kampanii 360° „Wybierz najlepszy smak”, promującej produkty marki Duda Nasze Polskie.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.

Ochrona środowiska

Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.

Moda

Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.