Komunikaty PR

E.Wedel i Stokson wprowadzają kolejną noWWość Donut WW

2021-06-17  |  12:20

Efektem trwającej od 2018 roku współpracy marki E.Wedel z firmą STOKSON – jednym z najnowocześniejszych przedsiębiorstw, wyspecjalizowanych w segmencie słodkich produktów piekarniczych jest niecodzienna – Donut WW. Nowość stanowi kompozycję pysznego, donutowego ciasta, oryginalnej wedlowskiej czekolady i dużych kawałków kultowego Wafelka WW.

 

Donut WW swoim charakterem wyłamuje się schematom i wprowadza nowy wymiar przyjemności smaku w swojej kategorii. Unikalny charakter nowości określa jego wyjątkowa dekoracja skomponowana z dwóch rodzajów oryginalnych wedlowskich czekolad: mlecznej i deserowej. Czekoladową polewę urozmaicają kawałki kultowego wafelka marki E.Wedel – WW.

Każdy, z dwunastu dostępnych w tacce Donutów WW posiada dedykowaną papilotkę, której grafika bezpośrednio nawiązuje do opakowań uwielbianych wafelków WW.

Marka E.Wedel i firma STOKSON z sukcesami współpracują już od 2018 roku, a w ubiegłym roku na skutek wspólnych działań wprowadziły na rynek m.in.: Pączka E.Wedel i Mini Donuts E.Wedel. Każda z propozycji ma swój wyjątkowych smak i charakter, który pokochali wielbiciele wedlowskich słodkości.

Produkt dostępny jest wyłącznie w sieci sklepów Biedronka.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu! Biuro prasowe
2024-09-27 | 09:00

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!

Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają
Żywienie Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
2024-09-26 | 14:00

Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!

Czy jesień kojarzy Ci się głównie z coraz krótszymi, chłodniejszymi dniami? W tym roku nie musisz się o to martwić! Marka WINIARY wprowadza na rynek limitowaną edycję budyni,
Żywienie Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
2024-09-26 | 01:00

Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?

Wrzesień to czas, gdy jabłka królują na naszych stołach – pachnące, soczyste, a przede wszystkim idealne do przygotowania jesiennych przetworów. Światowy Dzień Jabłka,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Muzyka

Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci

Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.