FRoSTA i Matteo Brunetti zaserwują Mexican Chicken pod Galerią Młociny!
Już w środę, 23 października, w godzinach 16:00-19:00, przed Galerią Młociny w Warszawie pojawi się food truck FRoSTY! Gościem wydarzenia będzie Matteo Brunetti, finalista 6. edycji programu „MasterChef Polska”. Wspólnie z FRoSTĄ będzie serwował jedno z jej flagowych dań – Mexican Chicken.
FRoSTA, kojarzona głównie jako producent Złotych paluszków rybnych, posiada w swojej ofercie także szeroki wybór gotowych dań – idealnych na co dzień, prostych i szybkich w przygotowaniu. Mieszkańcy Warszawy będą mogli spróbować jednego z nich zupełnie za darmo. Przy ul. Zgrupowania AK Kampinos 15 pojawi się food truck FRoSTY, w którym czekać będzie specjalny gość i animator wydarzenia – Matteo Brunetti.
Matteo wspólnie z FRoSTĄ będzie zachęcał do testowania Mexican Chicken – gotowego dania, które łączy soczyste kawałki kurczaka z ryżem i kolorowymi warzywami w meksykańskim stylu. To propozycja, która w kilka minut przeniesie smak Meksyku do domowej kuchni – idealna na szybki i smaczny obiad, niewymagający długiego przygotowania.
Matteo Brunetti zyskał popularność jako finalista „MasterChef Polska” i od tamtej pory konsekwentnie dzieli się swoją pasją do gotowania, m.in. na Instagramie, gdzie inspiruje autorskimi przepisami. Kucharz docenia dania FRoSTY i ich prosty skład, dlatego chętnie rekomenduje ich produkty.
Wydarzenie to niepowtarzalna okazja, by bezpłatnie spróbować pysznego dania FRoSTY oraz spotkać Matteo Brunetti, który z przyjemnością opowie o swojej miłości do gotowania i podzieli się kulinarnymi inspiracjami. Dla fanów dobrego jedzenia i wygodnych rozwiązań w kuchni – to spotkanie, którego nie można przegapić!
Serdecznie zapraszamy smakoszy i miłośników kuchni na spotkanie z FRoSTĄ i Matteo Brunetti już 23 października przed Galerią Młociny.
FRoSTA to marka najwyższej jakości dań mrożonych, które smakują jak przygotowane w domu. Od lat FRoSTA udowadnia, że produkowanie smacznego jedzenia bez dodatków do żywności jest możliwe. 100% naturalnego smaku.
Bestsellerem FRoSTY od lat pozostają uwielbiane przez Polaków Złote paluszki rybne. W ofercie marki są też inne łatwe w przygotowaniu produkty rybne, warzywa na patelnię, gotowe dania z ryżem czy makaronem. Firma posiada certyfikaty IFS, BRC i MSC.
W swojej fabryce w Bydgoszczy zatrudnia około 700 pracowników. FRoSTA należy do międzynarodowej grupy FRoSTA AG z siedzibą w Niemczech, której produkty trafiają do konsumentów w wielu europejskich krajów, m.in. do Niemiec, Włoch, Austrii czy Węgier.
FRoSTA. Smaczna i prosta.

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.