FRoSTA i Matteo Brunetti zaserwują Mexican Chicken pod Galerią Młociny!
Już w środę, 23 października, w godzinach 16:00-19:00, przed Galerią Młociny w Warszawie pojawi się food truck FRoSTY! Gościem wydarzenia będzie Matteo Brunetti, finalista 6. edycji programu „MasterChef Polska”. Wspólnie z FRoSTĄ będzie serwował jedno z jej flagowych dań – Mexican Chicken.
FRoSTA, kojarzona głównie jako producent Złotych paluszków rybnych, posiada w swojej ofercie także szeroki wybór gotowych dań – idealnych na co dzień, prostych i szybkich w przygotowaniu. Mieszkańcy Warszawy będą mogli spróbować jednego z nich zupełnie za darmo. Przy ul. Zgrupowania AK Kampinos 15 pojawi się food truck FRoSTY, w którym czekać będzie specjalny gość i animator wydarzenia – Matteo Brunetti.
Matteo wspólnie z FRoSTĄ będzie zachęcał do testowania Mexican Chicken – gotowego dania, które łączy soczyste kawałki kurczaka z ryżem i kolorowymi warzywami w meksykańskim stylu. To propozycja, która w kilka minut przeniesie smak Meksyku do domowej kuchni – idealna na szybki i smaczny obiad, niewymagający długiego przygotowania.
Matteo Brunetti zyskał popularność jako finalista „MasterChef Polska” i od tamtej pory konsekwentnie dzieli się swoją pasją do gotowania, m.in. na Instagramie, gdzie inspiruje autorskimi przepisami. Kucharz docenia dania FRoSTY i ich prosty skład, dlatego chętnie rekomenduje ich produkty.
Wydarzenie to niepowtarzalna okazja, by bezpłatnie spróbować pysznego dania FRoSTY oraz spotkać Matteo Brunetti, który z przyjemnością opowie o swojej miłości do gotowania i podzieli się kulinarnymi inspiracjami. Dla fanów dobrego jedzenia i wygodnych rozwiązań w kuchni – to spotkanie, którego nie można przegapić!
Serdecznie zapraszamy smakoszy i miłośników kuchni na spotkanie z FRoSTĄ i Matteo Brunetti już 23 października przed Galerią Młociny.
FRoSTA to marka najwyższej jakości dań mrożonych, które smakują jak przygotowane w domu. Od lat FRoSTA udowadnia, że produkowanie smacznego jedzenia bez dodatków do żywności jest możliwe. 100% naturalnego smaku.
Bestsellerem FRoSTY od lat pozostają uwielbiane przez Polaków Złote paluszki rybne. W ofercie marki są też inne łatwe w przygotowaniu produkty rybne, warzywa na patelnię, gotowe dania z ryżem czy makaronem. Firma posiada certyfikaty IFS, BRC i MSC.
W swojej fabryce w Bydgoszczy zatrudnia około 700 pracowników. FRoSTA należy do międzynarodowej grupy FRoSTA AG z siedzibą w Niemczech, której produkty trafiają do konsumentów w wielu europejskich krajów, m.in. do Niemiec, Włoch, Austrii czy Węgier.
FRoSTA. Smaczna i prosta.

Każda Puszka Cenna wspólnie z Żabka Polska edukowała na temat systemu kaucyjnego na wrocławskim Placu Solnym

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nowe technologie

Gwiazdy: Stresują nas galerie, więc wolimy zakupy online. W sieci łatwiej też znaleźć dobre promocje
Gwiazdy obecne podczas Domówki Amazon Prime zgodnie przyznają, że zakupy online bardzo ułatwiają życie i pozwalają zaoszczędzić sporo czasu i pieniędzy. Z powodu licznych obowiązków zawodowych czy też opieki nad dziećmi nie zawsze mają bowiem czas na wielogodzinne buszowanie po galeriach, natomiast oferta sklepów internetowych jest dostępna 24 godziny na dobę, co umożliwia dokonanie wyboru o każdej porze
Konsument
Konsumenci rynku telekomunikacyjnego narzekają na nieprzejrzyste oferty. Jeden z operatorów chce je wyeliminować

Co piąty Polak dostrzega pozytywne zmiany na rynku usług telekomunikacyjnych, głównie jego rozwój, zarówno pod kątem liczby ofert, jak i rozwoju technologii. Gorzej jednak wypada przejrzystość ofert – wynika z badania Urzędu Komunikacji Elektronicznej. Konsumenci są zmęczeni skomplikowanymi taryfami i ukrytymi kosztami, dlatego coraz większym zainteresowaniem cieszą się proste pakiety. Dlatego też T-Mobile startuje z nową ofertą „Po prostu", z jednym, prostym abonamentem bez żadnych limitów.
Handel
Rynek piwa kurczy się w I półroczu 2025 roku. Zła pogoda w maju przyniosła 12-proc. spadek sprzedaży

Pierwsze półrocze br. to kolejny okres spadku rynku piwa w Polsce. I to mimo dynamicznego wzrostu produkcji i sprzedaży piwa bezalkoholowego. Zdaniem przedstawicieli Związku Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego – Browary Polskie miały na to wpływ m.in. niesprzyjająca pogoda i negatywna narracja wokół branży piwnej. Ponadto wśród wyzwań, z jakimi musi się mierzyć rynek, są rosnące koszty prowadzenia działalności oraz przygotowania do systemu kaucyjnego, który zacznie obowiązywać już za trzy miesiące – wskazuje Mieszko Musiał, nowy prezes zarządu związku.