Komunikaty PR

Gardens by Fort – odkrycie na kulinarnej mapie Warszawy

2021-09-08  |  16:00

4 września miało miejsce otwarcie Gardens by Fort, niepowtarzalnego miejsca, które zabiera swoich gości w kulinarną podróż po różnych zakątkach świata. Restauracja zlokalizowana jest w przestrzeni historycznego Fortu Mokotów przy ulicy Racławickiej 99 i zachwyca nie tylko międzynarodową kuchnią, ale również industrialnym wnętrzem i przestronnym ogrodem.

Fort Mokotów wybudowany jako element carskich fortyfikacji dziś jest zieloną enklawą w sercu Mokotowa, gdzie Warszawiacy znajdą ukryte z dala od miejskiego zgiełku dwa nowe miejsca: restaurację Gardens by Fort oraz przestrzeń eventową B’Fort. Obydwa miały inaugurację w pierwszy weekend września.

W Gardens by Fort możemy spróbować kuchni międzynarodowej, inspirowanej Azją oraz smakami z innych zakątków świata. Na gości i czeka starannie skomponowane menu, w którym każdy znajdzie coś dla siebie. W propozycjach znajdują się pozycje mięsne, wegetariańskie oraz w stu procentach wegańskie. Podstawą kuchni są dania przygotowywane z wysokiej jakości produktów uzupełnione winami odpowiednio dobranymi do potraw, autorskimi koktajlami oraz wyselekcjonowanymi alkoholami.

Tym co wyróżnia Gardens byt Fort poza autorską kuchnią jest industrialne wnętrze, przepełniony zielenią ogród oraz imponujący taras.

3 września swoje premierowe otwarcie miała także przestrzeń eventowa B’Fort, która jest nową inwestycją powstałą na terenie Fortu Mokotów. Nowoczesny industrialny budynek to ok. 370 metrów kw. przestrzeni dostępnej pod dowolną aranżację. Dodatkowym atutem miejsca jest ok. 260 metrów kwadratowych tarasu, który jest otoczony bujną zielenią. Otwarcie połączone było z inauguracją wystawy Not Fair.  Podczas wieczoru kolekcjonerskiego 3 września, zaproszeni goście mieli okazję obejrzeć ją jako pierwsi. Od 4 do 12 września wystawa jest dostępna dla wszystkich miłośników sztuki.

Not Fair to cykliczne wydarzenie poświęcone sztuce współczesnej oraz platforma współpracy między aktywnymi uczestniczkami i uczestnikami sceny artystycznej. Nadchodząca edycja przybrała formę wystawy dedykowanej kolekcjonowaniu młodej, ambitnej polskiej sztuki współczesnej. Na wystawie zaprezentowano prace około dwudziestu artystek i artystów wypożyczonych z kilkunastu prywatnych kolekcji.

Już dziś zapraszamy do Fortu Mokotów i dwóch zupełnie nowych przestrzeni, które powinny znaleźć się na liście miejsc do odwiedzenia przez każdego z nas!

 

 

Strona www:

https://fortmokotow.pl/


Facebook:

Gardens by Fort: https://www.facebook.com/gardensbyfort

B’Fort: https://www.facebook.com/bfortevent


Instagram:

Gardens by Fort: https://www.instagram.com/gardens_byfort/

B’Fort: https://www.instagram.com/bfort_events/

 

Kontakt dla mediów:

Tomasz Brzęcki

kom. 509 825 050

tomasz.brzecki@magnifico.com.pl

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Międzynarodowy Dzień Hummusu 2024 Biuro prasowe
2024-05-08 | 12:00

Międzynarodowy Dzień Hummusu 2024

W dzisiejszym społeczeństwie, bardziej świadomym zdrowego odżywiania, hummus zdobywa coraz większą popularność, stając się nie tylko ulubioną przekąską, ale również ważnym
Styl życia Majowe przyjemności w Promenadzie!
2024-05-08 | 12:00

Majowe przyjemności w Promenadzie!

Maj w Promenadzie zapowiada się intensywnie! Warszawskie centrum handlowe przygotowało dla odwiedzających mnóstwo atrakcji. Już od 6 maja marka Kiehl’s zaprasza do niezwykłego
Styl życia Główka Pracuje! Port Łódź uruchamia interaktywne przestrzenie umysłowej siłki.
2024-05-08 | 12:00

Główka Pracuje! Port Łódź uruchamia interaktywne przestrzenie umysłowej siłki.

Port Łódź, razem z innymi obiektami handlowymi zarządzanymi przez Ingka Centres, rozpoczyna kampanię pod nazwą Główka Pracuje, w ramach której w centrum przy

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Rozmawiałam z produkcją na temat mojej ewentualnej roli w „Tańcu z gwiazdami”. Wierzę, że stworzą taką, która będzie dla mnie inspirująca

Tancerka przyznaje, że kiedy dostała propozycję udziału w ostatniej edycji „Tańca z gwiazdami”, to choć miała apetyt na powrót do tej produkcji, po rozważeniu wszystkich za i przeciw jednak ją odrzuciła. Z jednej strony miała już inne zobowiązania zawodowe, a z drugiej – zależało jej na tym, by powrócić do show nie tylko w charakterze instruktorki, ale zaprezentować się widzom z nieco innej strony. Edyta Herbuś wierzy, że w przyszłości program przejdzie pewną metamorfozę i znajdzie się w nim rola skrojona właśnie dla niej. Nie ukrywa też, że ta edycja wyjątkowo przyciągnęła jej uwagę, bo skupiła bardzo charyzmatycznych uczestników.

Prawo

Sztuczna inteligencja coraz śmielej wkracza w produkcję muzyczną. Artyści i odbiorcy chcą jasnego oznaczania utworów generowanych przez takie narzędzia

Dziesięciokrotny wzrost przychodów rynku sztucznej inteligencji w tworzeniu muzyki przewidują analitycy w ciągu najbliższych 10 lat. Wokół tematu narasta coraz więcej kontrowersji, związanych m.in. z uczeniem się algorytmów na już skomponowanych dziełach czy wykorzystywania głosów wokalistów do tworzenia coverów śpiewanych przez SI. Jednocześnie ponad jedna trzecia muzyków przyznaje już, że wspierali się w swojej pracy sztuczną inteligencją. Artyści oczekują jednak jasno wytyczonych ram regulacyjnych dla tego typu narzędzi. Przede wszystkim miałyby one dotyczyć zgód na wykorzystanie własności intelektualnej i wyraźnego oznaczania muzyki komponowanej przez SI.

Handel

Po kiełbaski wege czy roślinne burgery sięga coraz więcej konsumentów. Branża roślinna będzie walczyć o utrzymanie takiego nazewnictwa

Kiełbasa bezmięsna, burger roślinny, parówka wegetariańska, stek vege – do takich nazw produktów wielu konsumentów zdążyło się przyzwyczaić i coraz chętniej po nie sięga. Pojawiają się jednak pomysły, by zakazać nazewnictwa charakterystycznego dla produktów mięsnych. Również w Polsce pojawiła się propozycja w tym zakresie ze strony poprzedniego składu resortu rolnictwa pod koniec ubiegłego roku. Zwolennicy uzasadniają ten pomysł ochroną interesów konsumenckich, ale badania pokazują, że tylko niewielki odsetek klientów pomylił produkt wegański i mięsny przy zakupie.