Grillowe przysmaki dla każdego
Są to zarówno produkty, które niezmiennie cieszą się ogromną popularnością, jak i oryginalne nowości. Wśród nowych propozycji znaleźć można inspirowane kuchniami świata Kiełbaski z szynki w trzech wersjach smakowych (o smaku hiszpańskim, francuskim, włoskim) oraz Kiełbaski Eat’n’Go z nadzieniem o smaku wasabi. Natomiast w linii roślinnej Z Gruntu Dobre, pojawiły się VEGE Kiełbaski, VEGE Cevapcici, VEGE Kofta oraz VEGE Burger w marynacie truflowej.
Dania przyrządzane na ruszcie wyróżnia niepowtarzalny aromat i wyśmienity smak. Nic dziwnego, że grono miłośników grillowania jest tak szerokie. To doskonała okazja do spędzenia czasu na świeżym powietrzu z najbliższymi, a także do prawdziwych kulinarnych zachwytów. Wielkim atutem dań z rusztu jest fakt, że nie wymagają one ani pracochłonnych przygotowań, ani specjalnych umiejętności kulinarnych. Wystarczy zaopatrzyć się w jakościowe produkty, przyrządzić proste dodatki, takie jak sałatki czy sosy, do tego zimne napoje – i grillowa uczta gotowa!
Ulubione klasyki
W asortymencie Sokołowa idealne propozycje dla siebie znajdą wszyscy miłośnicy grillowania. Klasykiem dla wielu osób jest z pewnością karkówka. W sokołowskiej linii Grill House jest dostępna znakomita Karkówka grillowa w plastrach oraz Karkówka rolowana (nawinięta na patyczek bambusowy) – zamarynowane w aromatycznych przyprawach, soczyste, idealnie kruche po przygotowaniu. Równie wielką popularnością cieszy się Boczek grillowy Sokołów Grill House, czyli plastry boczku wieprzowego bez skóry, ze starannie dobranymi przyprawami, z wiodącym akcentem pieprzu i papryki. Pyszną grillową przekąską jest Boczek rolowany Sokołów Grill House, który doskonale wpisuje się w klimat barbecue, także ze względu na formę podania. Aby delektować się jego smakiem, nie potrzeba sztućców! Coraz częściej na ruszt wkładamy wołowinę, którą wyróżnia niezwykle złożona kompozycja smaku i aromatu. Steki z linii Sokołów Uczta Qulinarna są przygotowane z wołowiny dojrzałej. To delikatne i kruche mięso, którego walory dodatkowo uwypukla grillowanie. Są daniem wykwintnym, a przy tym niezwykle prostym w przyrządzeniu – wystarczy odrobina soli i pieprzu, by poczuć pełen, bogaty bukiet smakowy. Przygotowanie idealnego steka ułatwi aplikacja Stek Timer Sokołów.
Sokołów ma również szeroki wybór wyśmienitych, wysokiej jakości kiełbas. Kiełbasa brocka swą popularność zawdzięcza specjalnie dobranemu zestawowi przypraw i przyjemnie chrupiącej po przypieczeniu skórce. Ci, którzy lubią lekko pikantny smak, mogą sięgnąć po Kiełbaski bałkańskie – cienkie kiełbaski wieprzowe, doprawione kminkiem, gałką muszkatołową, pieprzem i czosnkiem. Znakomitą propozycją na grilla jest Kaszanka grillowa z boczkiem Sokołów Grill House – odpowiednio pikantna i wyrazista. Dodatki chrupiącego boczku oraz podsmażonej cebulki wzmacniają jej smak oraz podkreślają charakter. Świetnie komponuje się z sosem musztardowym czy sałatką. Warto też przyrządzić na ruszcie Kiszkę ziemniaczaną Gzella. To smakowite połączenie polskich ziemniaków, aromatycznej cebulki oraz mięsa wieprzowego z dodatkiem boczku.
Oryginalne nowości
Z myślą o miłośnikach ciekawych kompozycji smakowych, rodem z najbardziej cenionych kuchni świata, Sokołów przygotował nowe Kiełbaski z szynki – czyli wyborne kiełbaski wieprzowe z dodatkiem bulionu wołowego, dostępne w trzech wariantach: o smaku hiszpańskim (pikantne, z dodatkiem papryczki chili i jalapeno), francuskim (z dodatkiem sera żółtego i specjalnie dobranej kompozycji przypraw) i włoskim (z dodatkiem suszonych pomidorów, czosnku, oregano i tymianku). Kolejną nowością są oryginalne, inspirowane kuchnią japońską, Kiełbaski Eat’n’Go Sokołów z nadzieniem o smaku wasabi. Podane na gorąco, przypadną do gustu nawet najbardziej wymagającym amatorom mięsnych specjałów. Dla tych, którzy chcą maksymalnie ułatwić sobie przygotowanie grillowych smakołyków, doskonałą propozycją będą nowe Kiełbaski nacinane klasyczne Sokołów. To doskonałe w smaku kiełbaski wieprzowe, polecane wielbicielom grillowej klasyki. Nacięcia skracają czas grillowania i podkreślają apetyczność kiełbasek.
Roślinne smakołyki
Sokołów ma również smakowite, roślinne propozycje na grilla. VEGE Burger Z Gruntu Dobre, przyrządzony na ruszcie, smakuje wyśmienicie. Jest doskonały do podania w formie klasycznej – w bułce lub na talerzu z sałatką. Nową wersją jest VEGE Burger w marynacie truflowej Z Gruntu Dobre – to niezwykle ciekawe połączenie smaków, polecane dla fanów niepowtarzalnego aromatu trufli. Burgery te są bezglutenowe, wyróżnia je ponadto wysoka zawartość białka i błonnika. Sokołów przygotował też roślinne specjały, inspirowane kuchnią bałkańską i turecką. VEGE Cevapcici Z Gruntu Dobre wyróżnia oryginalny smak i aromat. Doskonale komponują się z grillowanymi warzywami i wyrazistymi sosami. To produkt bezglutenowy, stanowiący źródło białka i błonnika. Pysznym, roślinnym odpowiednikiem znanego mięsnego specjału jest nowa VEGE Kofta Z Gruntu Dobre, z dodatkiem kaszy jaglanej. Za jej wyrazisty smak, charakterystyczny dla kuchni wschodniej, odpowiada mieszanka specjalnie dobranych przypraw. Wyróżnia ją wysoka zawartość białka. Jest odpowiednia dla osób na diecie bezglutenowej.
Dla tych, którzy wszędzie widzą grilla
Z produktami Sokołowa każdy może zostać mistrzem grilla! Wiele praktycznych porad i przepisów na proste i oryginalne dania z rusztu można znaleźć na stronie www.mistrzowiegrilla.pl. Są tam także dostępne informacje na temat asortymentu grillowego. Już w tym miesiącu na stronie rozpocznie się konkurs, w którym do wygrania będą Optigrille oraz zestawy produktów grillowych Sokołów.

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Problemy społeczne

37 proc. Ukraińców nie wie, jak zaszczepić dziecko w Polsce. Potrzebna większa edukacja w tym zakresie
Choć trzech na czterech uchodźców z Ukrainy darzy polski system ochrony zdrowia dużym zaufaniem, to 21 proc. z nich ma problem z zaufaniem do samych szczepień. To dlatego wiele ukraińskich mam podejmuje decyzję o nieszczepieniu dziecka. Dużym wyzwaniem jest więc zwiększanie ich świadomości na temat korzyści płynących ze szczepień dla zdrowia jednostek i całej populacji, a także wyjaśnianie wątpliwości związanych z ewentualnymi skutkami ubocznymi. Tę rolę edukacyjną musi wziąć na siebie polski personel systemu ochrony zdrowia.
Problemy społeczne
Muzea pomagają walczyć ze stereotypami i uprzedzeniami. To ważne dla zmieniającego się rynku pracy

Według NEMO, Sieci Europejskich Organizacji Muzealnych, społeczna rola muzeów wykracza daleko poza ich tradycyjne funkcje. W coraz bardziej spolaryzowanym świecie muzea mogą odgrywać kluczową rolę w promowaniu dialogu i spójności społecznej, zachęcać do dyskusji, mogą też pełnić rolę ośrodków integracji społecznej. Dzięki przybliżaniu obcych kultur mogą też zmienić spojrzenie na rynek pracy.
Żywienie
Sylwia Bomba: Nigdy nie stosowałam ozempicu. Dla mnie zdrowie jest ważniejsze niż efekt wizualny

Celebrytka uważa, że leków typu Ozempic nie powinno się stosować jako złotych środków na odchudzanie. Bo choć pozwalają one w dość krótkim czasie pozbyć się zbędnych kilogramów, to odbywa się to kosztem zdrowia. Aby więc bezpiecznie i trwale zredukować masę ciała, trzeba przede wszystkim zmodyfikować dietę i prowadzić aktywny styl życia. To długi, ale wart starania proces. Ze swojego doświadczenia Sylwia Bomba wie, że nie ma jednej cudownej tabletki, dzięki której bez żadnego wysiłku uzyskamy wymarzony rozmiar S.