Gwiazdy znanych programów kulinarnych w Płońsku
Podczas najbliższych DNI POLA 2022 w Płońsku na stoisku marki Diamant i Pfiefer & Langen
pojawią się znani i lubiani kucharze z takich choćby programów jak „Master Chef”, „Top
Chef” czy „Pytanie na Śniadanie”. Najsłodsza marka na rynku zachęca także do dodatkowych
atrakcji, które poznają Państwo w dniach 11-13 czerwca na terenie MODR przy ul Sienkiewicza 1.
Podczas DNI POLA 2022 w Płońsku marka Diamant przygotowała dla zwiedzających moc
atrakcji. Wśród nich pokazy gotowania na żywo, animacje dla dzieci – w tym darmowa wata
cukrowa, malowanie buziek czy zabawa na świeżym powietrzu. W strefie chillout będzie
można spotkać też znanych i lubianych szefów kuchni. Przygotują oni dla zwiedzających nie
tylko pyszne słodkości i grillowe rarytasy, ale i zachęcą do wspólnych zdjęć oraz konkursu z
nagrodami!
W sobotę od godz. 11:00 gotować będzie dla Państwa Dariusz Kuźniak uznany szef kuchni,
uczestnik "Top Chef", „Hell’s Kitchen” telewizji Polsat oraz prowadzący program „Zakupy pod
kontrolą” emitowany w Dwójce. W niedzielę zaś od godz. 10:00 strefę kuchenną Diamant
poprowadzi pochodzący z Kanady Charles Daigneault, finalista "MasterChef" TVN i
prowadzący program „Kuchenne Rewolucje – Powroty”, który odkrywał jakość restauracji
odmienianych wcześniej przez Magdę Gessler. Nie zabraknie też uśmiechniętego Kubę
Steuermarka, gospodarza kuchennej strefy "Pytania na Śniadanie" telewizji TVP2.
Na stoisku goście będą mogli porozmawiać z członkami zarządu Pfeifer & Langen Polska S.A.
oraz dyrektorem ds. surowcowych. Nie zabraknie specjalistów zajmujących się uprawą
buraków cukrowych, produktami dla pszczół, wysłodkami oraz całym portfolio marek
Diamant, Tofi oraz Tofi Horses.

“25 lat minęło…” - fenomen sukcesu Teatru Sabat

Kolacja pełna smaku i dobroci w Aspen Prime Ski & Bike Resort – 212 tysięcy zło

Wybierz się na kolację z ulubioną gwiazdą i pomóż chorym dzieciom!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień
Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.
Ochrona środowiska
Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.
Moda
Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.