Komunikaty PR

Szef Kuchni Nobu Matsuhisa dzieli się wrażeniami z pierwszej wizyty w Polsce

2023-06-07  |  09:45
Biuro prasowe
Kontakt

Paweł Świąder
Prepare Sp. z o.o.

Świętokrzyska 18
00-052 Warszawa
pawel.swiader|prepare.pl| |pawel.swiader|prepare.pl
783917437
www.prepare.pl

SZEF KUCHNI NOBU MATSUHISA DZIELI SIĘ WRAŻENIAMI Z PIERWSZEJ WIZYTY W HOTELU I RESTAURACJI NOBU W WARSZAWIE

Szef kuchni Nobu Matsuhisa, jeden z założycieli sieci restauracji i hoteli, odwiedził hotel i restaurację Nobu w Warszawie. Podczas wizyty światowej sławy restauratora zorganizowano wyjątkowe wydarzenia, oferując miłośnikom japońskiej kuchni prawdziwą kulinarną podróż, bogatą w niezapomniane wrażenia. Z kolei Szef Nobu miał niebywałą okazję do poznania nowych polskich smaków.

Szef kuchni Nobu Matsuhisa spędził czas w Polsce poznając kulturę naszego kraju – począwszy od zwiedzania ważnych historycznych miejsc, przez wizytę w zabytkowej hali targowej, po degustację typowo polskich potraw, jak rosół czy pierogi. Podczas wyjątkowych wydarzeń zorganizowanych w Restauracji Nobu chętnie rozmawiał z gośćmi, nadzorując jednocześnie przygotowanie flagowych dań. Znany z zaangażowania w swoją pracę Szef Nobu przywiązuje ogromną wagę do kontaktu z gośćmi restauracji, wyznając zasadę, że to relacje i gościnność płynąca prosto z serca budują niezwykłą atmosferę miejsca.

Szef Nobu łączy tradycyjną kuchnię japońską ze składnikami pochodzącymi z Ameryki Południowej. Połączenie smaków uzyskane dzięki tej wyjątkowej mieszance zapewnia niezapomniane wrażenia kulinarne. Oprócz unikatowych i zaskakujących połączeń, kluczową rolę odgrywa najwyższa jakość składników i sposób ich podania. W serwowanych daniach widać zamiłowanie do minimalizmu, ale i niezwykłą precyzję. A starannie wyselekcjonowane produkty - świeże ryby i owoce morza czy ekologiczne warzywa od zaufanych dostawców gwarantują doskonały smak. 

- Podróże pozwalają mi dokonywać niezwykłych odkryć, nie tylko kulinarnych. Bardzo się cieszę, że w końcu udało mi się odwiedzić Polskę. Spacer ulicami Warszawy, czas spędzony na Starówce, czy tradycyjnym polskim targowisku – pozwoliły mi poczuć prawdziwego ducha miasta. Z przyjemnością spróbowałem także tradycyjnych polskich dań. A specjalnie dla miłośników kulinarnego eklektyzmu, wraz z załogą Nobu Hotel Warsaw przygotowaliśmy specjalny konkurs, który wymaga otwarcia się na nowe smaki, zachęca do eksperymentowania w kuchni i czerpania radości z gotowania – mówi szef kuchni Nobu Matsuhisa, jeden z założycieli Nobu Hospitality.

Z okazji wizyty Nobu Matsuhisy zorganizowano specjalną edycję brunchu Nobu Sundays, lunchu serwowanego w każdą pierwszą niedzielę miesiąca, a także wieczorne wydarzenia, podczas których goście Restauracji Nobu mogli skosztować kultowych dań przygotowanych pod okiem mistrza. Gościom towarzyszyły miksy DJ-skie z ekskluzywnej playlisty Nobu Warsaw, a brunch Nobu Sundays uświetnił zespół Laura Jazz Band. 

 

O Hotelu i Restauracji Nobu w Warszawie: 

Nobu Hotel Warsaw został otwarty w sierpniu 2020 roku w prestiżowym Śródmieściu, w niewielkiej odległości od dzielnicy dyplomatycznej. Hotel został zrealizowany według wyjątkowego projektu, który odzwierciedla tradycyjne japońskie detale architektoniczne z wykorzystaniem naturalnych materiałów w nowoczesnym wydaniu. Hotel oferuje 117 pokoi i apartamentów, restaurację i bar Nobu, pierwszy w historii Sakebar by Nobu, miejską oazę z tarasem na pierwszym piętrze oraz nowoczesną przestrzeń konferencyjną dla 350 osób. W hotelu znajduje się również wiele mniejszych sal konferencyjnych i biznesowych, wyposażonych w wysokiej jakości sprzęt audiowizualny, a także dysponujących widokiem na miasto. Na dachu hotelu znajduje się centrum fitness ze sprzętem TechnoGym, a także łaźnia parowa, sauna i gabinet zabiegowy SPA. Projekt architektoniczny hotelu został stworzony przez warszawską pracownię Medusa Group. 

Dania oferowane w restauracji Nobu Warsaw oparte są na przepisach japońskiego mistrza kuchni Nobuyuki "Nobu" Matsuhisy, który z prostych składników tworzy kulinarne dzieła sztuki. Nobu Warsaw prezentuje popisowe dania, takie jak Black Cod with Miso, Yellowtail Sashimi with Jalapeno, a także nowe kreacje z wykorzystaniem lokalnych składników w stylowej, kameralnej przestrzeni restauracyjnej, a także Nobu Bar, dwie strefy prywatnych imprez, Chef's Table i Sushi Bar. Dziś w Warszawie goście mogą spróbować dań z menu wyjątkowej japońskiej restauracji, którą wyróżnia także starannie zaprojektowane wnętrze, przywodzące na myśl harmonię i piękno takich żywiołów jak woda i powietrze. 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Prepare Sp. z o.o.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Gwiazdy Skolim i Kubańczyk pierwszymi gwiazdami „Częstochowa Summer Festival” Biuro prasowe
2024-06-20 | 01:00

Skolim i Kubańczyk pierwszymi gwiazdami „Częstochowa Summer Festival”

Już 28 czerwca na Bulwarach Jurajskich po raz pierwszy w mieście zagra „Częstochowa Summer Festival”. Na scenie, która stanie przed Galerią Jurajską, wystąpią Skolim oraz
Gwiazdy Iluzjonista „pojawia” zaginiony samolot!
2024-05-30 | 01:00

Iluzjonista „pojawia” zaginiony samolot!

Marcin Muszyński jest jednym z najlepszych iluzjonistów w Polsce. Tworzy i reżyseruje największe Magic Show. Jego najsłynniejsze sztuczki to lewitujący fortepian wraz z pianistą, czy
Gwiazdy Ćma nad Wisłą całodobowo w Elektrowni Powiśle
2024-05-28 | 15:41

Ćma nad Wisłą całodobowo w Elektrowni Powiśle

Dobra wiadomość dla wszystkich, którzy na Powiślu lubią spędzać długie wieczory i wczesne poranki – od 1 czerwca w Elektrowni Powiśle rusza letni koncept Ćma nad Wisłą.

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Katarzyna Pakosińska: Siostrzeństwo kobiet jest jeszcze w powijakach. Natomiast w „Pytaniu na śniadanie” mam wspaniałe koleżanki, a Kinga Dobrzyńska jest dla nas jak mama

Prezenterka TVP ubolewa nad tym, że kobiety nadal dość często postrzegają siebie nawzajem jako rywalki i zamiast się wspierać, to jedna drugiej wbija szpilkę. Katarzyna Pakosińska zauważa, że damska solidarność wciąż jest rzadkością, a dużo częściej ze względu na niską samoocenę i różne uprzedzenia kobiety rzucają sobie kłody pod nogi. Jednocześnie podkreśla, że miała ogromne szczęście, trafiając do ekipy „Pytania na śniadanie”. W tej redakcji może bowiem rozwijać skrzydła kariery i liczyć na wsparcie ze strony innych kobiet.

Handel

Konsumenci w coraz lepszych nastrojach. Mogą być dźwignią polskiej gospodarki

Dane z gospodarki wskazują, że inflacyjny szok jest za nami, a Polacy ruszyli na zakupy. – Konsument przestał aż tak bardzo patrzeć na każdą wydawaną złotówkę – mówi Agnieszka Górnicka, prezeska zarządu Inquiry. Wciąż jednak ostrożnie podchodzimy do przyszłości i planowania większych zakupów. Podejście konsumentów do cen, ale też kanału zakupowego to jeden z elementów, do którego branża handlowa musi się przystosowywać. Zmiany w sektorze wymuszają też kwestie regulacyjne. Wśród istotnych wyzwań na najbliższe miesiące będzie system kaucyjny i ewentualny powrót do handlowych niedziel.

Media

Aleksandra Popławska: Tantiemy z internetu to są zarobki za naszą pracę i nam się należą. W Europie wszyscy powinniśmy działać na podobnych prawach

W piątek zakończyła się batalia środowiska filmowego o tantiemy z platform streamingowych. Dzięki nowym przepisom twórcy i wykonawcy utworów audiowizualnych oraz wykonawcy utworów słownych i słowno-muzycznych będą uzyskiwać stosowne wynagrodzenie za udostępnianie ich dzieł w sieci. Za nowelą głosowało 417 posłów, 18 było przeciw, a jedna osoba wstrzymała się od głosu. Aktorzy mogą więc wreszcie odetchnąć z ulgą. Aleksandra Popławska i Krzysztof Dracz są jednak rozgoryczeni tym, że tak długo musieli czekać na takie rozwiązanie. Stosowne rozporządzenie powinno wejść w życie już trzy lata temu.