Komunikaty PR

Gotuj na żywo z Olą Tatką! #królewskieiproste

2020-05-07  |  13:35
Biuro prasowe
Kontakt

Agencja PR
Open Media

Obozowa 42A/2
30-383 Kraków
biuro|openmedia.pl| |biuro|openmedia.pl
12 268 97 50
openmedia.pl
Do pobrania png ( 0.93 MB )

Gotowanie w domu stało się codziennością dla wielu osób. Z pomocą tym, którzy dopiero stawiają pierwsze kroki w kuchni, przychodzi Cukier Królewski. W każdy czwartek o godzinie 18:30 marka zaprasza na transmisje live na swoim Instagramie. Spotkania prowadzi blogerka i autorka kulinarnych e-booków, Ola Tatka. Pokaże ona, jak od A do Z przygotować pyszne desery. Proste a zarazem efektowne przepisy z pewnością zrobią wrażenie na bliskich i domownikach. 

Ola Tatka to popularna blogerka, która motywuje do pieczenia i gotowania nawet tych, którzy dotychczas stronili od kuchni. Jest również jedną z najbardziej lubianych mam na Instagramie. W kuchni często pomagają jej mali pomocnicy. To najlepsi recenzenci jej potraw.

- W sytuacji, w której spędzamy czas w domu, coraz więcej osób decyduje się na rozpoczęcie swojej przygody w kuchni. Razem z marką Cukier Królewski zdecydowaliśmy się pomóc w stawianiu pierwszych kroków fanom słodkości. W transmisjach live pokazujemy, jak krok po kroku przygotować pyszne desery dla całej rodziny. Dzięki takiej formie, możemy na bieżąco odpowiadać na pytania widzów oraz rozwiewać ich kulinarne wątpliwości mówi Ola Tatka, prowadząca transmisje.

Odbiór naszych pierwszych live’ów był bardzo pozytywny. Widzowie chwalili się zdjęciami przygotowanych deserów, a liczba uczestników przekroczyła nasze najśmielsze oczekiwania! Mamy nadzieję, że czwartkowe spotkania w kuchni on-line pomogą rozkochać w deserach i wypiekach jeszcze większą liczbę osób. Co tydzień będziemy przygotowywać zarówno tradycyjne przepisy oparte na recepturach naszych babć, jak i nowoczesne wydania słodkości dodaje Beatrycze Grela, Dyrektor Marketingu Südzucker Polska S.A.

Transmisje oznaczone #królewskieiproste odbywają się w każdy czwartek, o godzinie 18:30, na Instagramie @cukierkrolewski. Dzień wcześniej opublikowane zostaną potrzebne składniki, aby widzowie mogli przygotować się na wspólne gotowanie z Olą Tatką. A już niebawem na Instagramie ogłoszony zostanie konkurs dla amatorów słodkości.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Open Media
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Hobby Międzynarodowe mistrzostwa łączą świat szachów i finansjery Biuro prasowe
2024-12-19 | 11:30

Międzynarodowe mistrzostwa łączą świat szachów i finansjery

Mistrzostwa Świata Międzynarodowej Federacji Szachowej (FIDE) w Szachach Szybkich i Błyskawicznych, jedno z najbardziej prestiżowych wydarzeń szachowych na świecie, zadebiutują w
Hobby Majaland zauważony przez międzynarodowych inwestorów
2024-12-19 | 11:00

Majaland zauważony przez międzynarodowych inwestorów

Sukces parków Majaland Momentum Leisure w Polsce to więcej niż rozwój firmy. To symbol ogromnego potencjału branży rekreacyjnej w kraju i regionie Europy Środkowo-Wschodniej.
Hobby Świąteczna Giełda Winyli w Galerii Turzyn
2024-12-05 | 14:00

Świąteczna Giełda Winyli w Galerii Turzyn

Już w najbliższą sobotę, 7 grudnia, w godzinach 11:00 – 18:00 wspólnie z 33’45’’ recordstore zapraszamy do Galerii Turzy na przedświąteczną Giełdę Winyli!

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.

Ochrona środowiska

Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.

Moda

Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.