Komunikaty PR

Olympus informuje o prowadzonych pracach nad nowym oprogramowaniem

2020-09-16  |  08:30
Biuro prasowe

Olympus informuje o prowadzonych pracach nad nowym oprogramowaniem, które umożliwi podgląd i rejestrację danych wideo w formacie RAW z aparatów Olympus OM-D E-M1X i E-M1 Mark III na rekorderze Atomos Ninja V HDR. Premiera oprogramowania planowana jest na zimę 2020.

Prace prowadzone są wspólnie z firmą Atomos. Dane na rekorderze Atmos Ninja V są zapisywane w formacie Apple ProRes RAW, który ułatwia późniejszą edycję materiału. Takie rozwiązanie pozwala na większą elastyczność w profesjonalnej postprodukcji wideo, ułatwiając m.in. korekcję ekspozycji i dostosowanie kolorystyki zarejestrowanego materiału.

Olympus będzie kontynuował prace nad rozwojem zaawansowanych technologii produkcji wideo, udoskonalając rozwiązania ułatwiające rejestrowanie wysokiej jakości materiałów filmowych dzięki kompaktowym i lekkim produktom systemu Mikro Cztery Trzecie. Zapewniają one niezwykłą mobilność i możliwość filmowania z ręki dzięki wykorzystaniu wydajnej, 5-osiowej stabilizacji obrazu umieszczonej w korpusie aparatu.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Hobby Jesień możliwości w trydenckich Dolomitach Biuro prasowe
2020-09-25 | 09:13

Jesień możliwości w trydenckich Dolomitach

Jesień to idealny moment na połączenie aktywności pod gołym niebem z kosztowaniem regionalnych specjałów. We włoskim regionie Trentino nawet do późnej jesieni nie zabraknie
Hobby Festiwal Marek w Szczecinie - czy będzie nowy Rekord Polski?
2020-09-15 | 11:00

Festiwal Marek w Szczecinie - czy będzie nowy Rekord Polski?

W ramach Festiwalu Marek, który odbędzie się w Szczecinie w dniach 19-20 września 2020 roku, będzie miała miejsce wyjątkowa próba ustanowienia Rekordu Polski przez znanego,
Hobby W Centrum Nowoczesności Młyn Wiedzy w Toruniu zrobią największą pastę słoniową!
2020-09-15 | 11:00

W Centrum Nowoczesności Młyn Wiedzy w Toruniu zrobią największą pastę słoniową!

Już 25 września 2020 roku w Centrum Nowoczesności Młyn Wiedzy w Toruniu odbędzie się nie lada wydarzenie! Przed nami oficjalna próba ustanowienia pierwszego w

Więcej ważnych informacji

Kalendarium

Festiwal Biegowy Tauron 2020

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Patronat Newserii

Media

Katarzyna Cichopek: Program „Pytanie na śniadanie” szalenie mnie otwiera. Zdobywam nową wiedzę i rozwijam się

Aktorka zadebiutowała w roli prowadzącej program śniadaniowy „Pytanie na śniadanie” pod koniec sierpnia. Przyznaje, że jest to dla niej spore wyzwanie. Tłumaczy też, że format programu pozwala jej się rozwinąć. Ma nadzieję, że trud włożony w projekt zaowocuje sympatią widzów. Katarzyna Cichopek zaznacza, że cała produkcja mocno ją wspiera i trzyma za nią kciuki. Największą podporą jest dla niej współprowadzący Maciej Kurzajewski.

Jak korzystać z materiałów Newserii?

Ważne informacje dla dziennikarzy i mediów

Wszystkie materiały publikowane w serwisach agencji informacyjnej Newseria przeznaczone są do bezpłatnej dystrybucji poprzez serwisy internetowe, stacje radiowe i telewizje, wydawców prasy oraz aplikacje pełniące funkcję agregatorów newsów. 

Szczegóły dotyczące warunków współpracy znajdują się tutaj.

Gwiazdy

Aleksandra Kisio: Staram się robić dla naszego klimatu i naszej Ziemi jak najwięcej. Kiedyś byłam w tym temacie egoistką

Aktorka przekonuje, że można być eko nawet wtedy, gdy nie ma się zbyt dużo czasu i samozaparcia. Dawniej nie troszczyła się zbytnio  o środowisko, ale szybko zrozumiała, że wiele naszych działań może przyczynić się do jego ochrony i utrzymania naturalnych zasobów. Dlatego też poleca w tej kwestii metodę małych kroków i zachęca do ograniczania zużycia prądu i wody, segregacji śmieci, a także rezygnacji z foliówek i plastikowych butelek. Warto bowiem zacząć od rzeczy łatwych, których wprowadzenie nie będzie ani kosztowne, ani nie wywróci naszego życia do góry nogami.

Handel

Polacy najchętniej jedzą lody rzemieślnicze i z automatu. Od lat wybierają tradycyjne smaki

W Polsce przybywa lodziarni. – Chociaż rynek wydaje się już nasycony, to co roku otwierają się nowe punkty z lodami. I wszystkie bardzo dobrze sobie radzą – mówi Radosław Charubin, właściciel  marek Lody Bonano i U Lodziarzy. Największym powodzeniem cieszą się lody rzemieślnicze, naturalne oraz z automatu i choć Polacy są przywiązani do tradycyjnych smaków, to chętnie sięgają po nowości.