Targi rękodzieła w Fuzji 22 października
Aleksandra Kaczorowska
Beyond Public Relations
ul. Franciszka Klimczaka 1
02-797 Warszawa
a.kaczorowska|bepr.pl| |a.kaczorowska|bepr.pl
504 907 388
www.bepr.pl
W najbliższą niedzielę 22 października w Fuzji w zabytkowym wnętrzu dawnej Elektrowni Karola Scheiblera odbędzie się druga edycja artystycznego festiwalu, na którym tym razem zagości aż 30 lokalnych rękodzielników. Podczas wydarzenia zaplanowane zostały również bezpłatne warsztaty dla dzieci i dorosłych - także te w całkowicie jesiennym i halloweenowym klimacie z dynią w roli głównej! Nie zabraknie również słodkiego poczęstunku, gorących napojów i pysznych rozgrzewających dań kuchni tajskiej.
Rękodzieło artystyczne, biżuteria, ceramika, obrazy, ozdoby i dekoracje do domu, a także ubrania, torebki, słodkości i wiele innych unikatowych produktów będzie można zakupić podczas drugiej edycji akcji Fuzja Artystyczna. Wydarzenie odbędzie się w najbliższą niedzielę 22 października w godzinach 11:00 – 18:00 w wyjątkowej industrialnej przestrzeni dawnej Kotłowni Elektrowni Scheiblera, czyli secesyjnej perełce zlokalizowanej w kompleksie Fuzja przy ulicy Milionowej 6a. Będzie to niezwykła okazja by spotkać się w jednym miejscu z wieloma lokalnymi artystami i zapoznać się z ich ofertą. Dodatkowo na wszystkich gości wydarzenia czekać będzie kawa, herbata i gorąca czekolada oraz poczęstunek w postaci kosza słodkości. O kubki smakowe zadba z kolei Orient Thai-Food Truck, który zaserwuje rozgrzewające i aromatyczne potrawy.
Najbliższa edycja Fuzji Artystycznej odbędzie się w iście jesiennym i halloweenowym klimacie. To m. in. za prawą tematycznych warsztatów, które trwać będą w niedzielę równolegle z kiermaszem, w godzinach 11:00 – 18:00. W Kotłowni zlokalizowane będą cztery stanowiska, przy których wspólnie z artystkami tworzyć będziemy dynie z filcu oraz papierowe dekoracje halloweenowe, jak lampiony czy nietoperze. Podczas warsztatów nauczymy się tworzyć własną biżuterią, a także zobaczymy, jak uszyć dynie na szydełku. Warsztaty są bezpłatne i dedykowane dla wszystkich bez względu na wiek.
Platige Image prezentuje Game Cinematic Showreel
Już jutro oficjalna prezentacja Betard Sparty Wrocław
Warsztaty fotograficzne
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Muzyka
Wojciech „Łozo” Łozowski: Ruszam z moim solowym projektem, ale nie mam już potrzeby bycia gwiazdorem jak kiedyś. Nowe utwory tworzyłem w różnych stanach emocjonalnych
Wokalista ma sporo muzycznych planów na najbliższe miesiące, szykuje bowiem oryginalny projekt solowy. Już niebawem premierę będzie miał jego najnowszy utwór. Właśnie realizowany jest teledysk. Wojciech „Łozo” Łozowski cieszy się na ten nowy etap swojej kariery i choć teraz o wiele spraw będzie musiał zadbać sam, to jednak bez wahania stawia czoła nowym wyzwaniom i wierzy, że to jest właśnie jego czas. Na autorskiej płycie znajdą się piosenki, które tworzył przez kilka ostatnich lat.
Psychologia
Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu
Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.
Konsument
Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność
Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.