Zimowe warsztaty w centrum handlowym Plejada! Wpadnij i poczuj magię Świąt!
Rozpocznij świąteczne przygotowania z centrum handlowym Plejada! W każdą listopadową i grudniową sobotę czekają na was wyjątkowe atrakcje, podczas których zarówno dzieci, jak i dorośli będą mogli stworzyć niepowtarzalne dekoracje świąteczne. W przyjaznej atmosferze i pod okiem animatorów, Plejada zapewni idealne miejsce na twórcze spędzenie czasu z całą rodziną.
W przedświątecznym okresie, bytomskie centrum handlowe Plejada zaprasza całe rodziny na serię zimowych warsztatów, które odbędą się w wybrane soboty listopada i grudnia. W przyjaznej atmosferze, pod okiem doświadczonych animatorów, uczestnicy będą mogli stworzyć wyjątkowe, ręcznie robione dekoracje świąteczne.
9 listopada Plejada rozświetli się świątecznymi dekoracjami, a odwiedzający zostaną poczęstowani watą cukrową. Warsztaty rozpoczną się 16 listopada od tworzenia kalendarzy adwentowych. Kolejne spotkania to okazja, by samodzielnie przygotować papierowe gwiazdy dekoracyjne, skarpety na prezenty, świąteczne skrzaty, a także przestrzenne obrazy 3D. Sprawdźcie dokładny harmonogram poniżej!
- 16 listopada – warsztaty robienia kalendarzy adwentowych
- 23 listopada – warsztaty robienia gwiazd dekoracyjnych
- 30 listopada – warsztaty robienia skarpet na prezenty
- 14 grudnia – warsztaty tworzenia świątecznych skrzatów
- 15 grudnia – warsztaty robienia świątecznych obrazów 3D
Strefa kreatywna zlokalizowana będzie między salonami Sinsay a Reserved. Warsztaty są bezpłatne, odbywają się w godzinach 12:00 – 18:00 i są otwarte zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Zapraszamy do spędzenia zimowego czasu w twórczej i świątecznej atmosferze – bez pośpiechu, z uśmiechem i w gronie bliskich!
Do zobaczenia w centrum handlowym Plejada! Więcej szczegółów na stronie www.atrium-plejada.pl oraz na profilu FB https://www.facebook.com/AtriumPlejada.
Odkrywaj odległą galaktykę z nowym zestawem LEGO Star Wars™ Barka Jabby™
Wzywamy wszystkich Mutantów… Przedstawiamy nowy zestaw LEGO® Marvel X-Men: Insty
Najciekawsze kalendarze adwentowe na 2024 rok – przegląd trendów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Gwiazdy
Martyna Wojciechowska: Cudownie mieć 50 lat, wiedzieć, czego się chce i czego się na pewno nie chce. To dla mnie bardzo dobry czas
Dziennikarka przekonuje, że jest teraz w najlepszym momencie swojego życia i ma wiele powodów do świętowania. To zarówno jej 50. urodziny, jak i imponujące osiągnięcia zawodowe. Niezmiernie cieszy ją chociażby to, że w porównaniu do ubiegłego roku jubileuszowy, 15. sezon programu „Kobieta na krańcu świata” zyskał widzów. Martyna Wojciechowska z dumą mówi także o Fundacji UNAWEZA, której działania koncentrują się na wsparciu młodych ludzi w zakresie zdrowia psychicznego.
Media
Robert Stockinger: Wziąłem na siebie odpowiedzialność podnoszenia jakości Telewizji Polskiej i przywracania jej blasku
Nowe studio „Pytania na śniadanie” daje dużo możliwości i pozwala realizować program na najwyższym poziomie. A to teraz kwestia priorytetowa, nie tylko dla ekipy tego porannego formatu, ale również innych projektów Telewizji Polskiej. Robert Stockinger ma świadomość, że przed twórcami związanymi z publicznym nadawcą duże wyzwanie, bo trzeba przyciągnąć widza zarówno atrakcyjnym obrazem, jak i wysoką wartością merytoryczną. Nie kryje jednak satysfakcji z tego, że może mieć realny wpływ na nowy kształt TVP.
Przemysł spożywczy
Coraz więcej Polaków deklaruje, że nie marnuje żywności. Wciąż jednak do kosza trafia 5 mln t jedzenia rocznie
45 proc. Polaków przyznaje, że zdarza im się wyrzucać jedzenie – wynika z raportu „Nie Marnuj Jedzenia 2024”. Choć odsetek osób deklarujących, że nie marnuje żywności, znacząco wzrósł, wciąż na śmietnik co roku trafia 5 mln t jedzenia. Eksperci wskazują, że potrzeba więcej inicjatyw, które mogłyby tę żywność uratować. Jedną z nich jest „Punkt pod Parasolem” prowadzony przez Bank Żywności SOS w Warszawie, który przekazuje i dostarcza żywność potrzebującym. W ubóstwie żyje 2,5 mln Polaków, a mniej więcej 1,5 mln korzysta z pomocy przekazywanej przez banki żywności.