Icy Dock EZConvert Ex Pro MB987M2P-1B
Projekt Zero2
Kunickiego 5/214
30-134 Kraków
dominika|projektzero2.pl| |dominika|projektzero2.pl
739033040
www.projektzero2.pl
EZConvert Ex Pro MB987M2P-1B to niedrogie i proste w użyciu rozwiązanie pozwalające dodać zatokę M.2 PCIe NVMe do dowolnego komputera posiadającego slot PCIe 3.0 x4/x8/x16.
Kompaktowy design
EZConvert Ex Pro MB987M2P-1B pozwala zainstalować dysk M.2 PCIe NVMe SSD w miejscu slotu PCIe. Jest to doskonały wybór wszędzie tam, gdzie liczy się rozbudowa pamięci masowej przy zachowaniu niskich gabarytów. Adapter znajdzie więc zastosowanie w minikomputerach, serwerach rack czy stacjach roboczych.
System beznarzędziowego montażu
EZConvert Ex Pro łączy w sobie wszystkie standardy długości dysków M.2 PCIe NVMe SSD wliczając w to 2230 (30 mm), 2242 (42 mm), 2260 (60 mm), 2280 (80 mm) oraz 22110 (110 mm). Unikalny przesuwny adapter zabezpiecza dysk przed przypadkowym odpięciem nie wymagając przy tym jakichkolwiek narzędzi.
Wsparcie dla najnowszej generacji dysków SSD
Interfejs PCIe 3.0 zapewnia jednocześnie zasilanie i transfer danych, co znacznie ogranicza ilość potrzebnych kabli. Oferowana przez PCIe prędkość przesyłu danych sięgająca 32 Gbps jest pięć razy wyższa niż w standardzie SATA III - MB987M2P-1B. Stanowi więc doskonały wybór dla graczy oraz profesjonalistów poszukujących najwyższej wydajności.
EZConvert Ex Pro MB987M2P-1B wyposażono w złącze PCIe 3.0 x4, jest jednak kompatybilny ze złączami PCIe 3.0/4.0 x4/x8/x16.
Wydajne chłodzenie
Specjalnie zaprojektowany radiator dba o prawidłowe temperatury pracującego napędu nawet przy wielogodzinnym obciążeniu. Dołączony termopad może zostać umieszczony na wewnętrznej stronie radiatora aby zmaksymalizować transfer energii cieplnej.
Dubaj uruchamia największy na świecie projekt rozwoju raf morskich
Sezon działkowy czas start: przygotuj się na majówkę z EZVIZ
Cooler Master MasterBox 600 – wszechstronna i przewiewna obudowa PC
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Muzyka
Wojciech „Łozo” Łozowski: Ruszam z moim solowym projektem, ale nie mam już potrzeby bycia gwiazdorem jak kiedyś. Nowe utwory tworzyłem w różnych stanach emocjonalnych
Wokalista ma sporo muzycznych planów na najbliższe miesiące, szykuje bowiem oryginalny projekt solowy. Już niebawem premierę będzie miał jego najnowszy utwór. Właśnie realizowany jest teledysk. Wojciech „Łozo” Łozowski cieszy się na ten nowy etap swojej kariery i choć teraz o wiele spraw będzie musiał zadbać sam, to jednak bez wahania stawia czoła nowym wyzwaniom i wierzy, że to jest właśnie jego czas. Na autorskiej płycie znajdą się piosenki, które tworzył przez kilka ostatnich lat.
Psychologia
Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu
Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.
Konsument
Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność
Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.