Komunikaty PR

Idealne zwieńczenie deseru!

2021-06-18  |  17:00
Biuro prasowe

Sosy Terravita doskonale sprawdzą się do różnorodnych deserów – lodów, ciast i innych słodkości. Ich dużym atutem są poręczne opakowania w postaci saszetek – to porcja „w sam raz na raz”! Są dostępne w trzech najbardziej popularnych i uniwersalnych wersjach – o smaku czekoladowym, truskawkowym i słony karmel. To niezwykle prosty i szybki sposób, by apetycznie ozdobić deser.

Jedzenie powinno być przyjemnością dla zmysłów - nie tylko zaspokajać nasze kulinarne gusta, ale też cieszyć nasze oczy. Pięknie zaserwowane, pomysłowo ozdobione dania będą smakować jeszcze lepiej. Zamawiając w kawiarniach desery – czy to lodowe, czy też inne serwowane w pucharkach bądź wypieki, często zachwycamy się efektowną formą podania. Tak apetycznie wyglądające słodkości możemy też zaserwować w domu – i nie wymaga to wiele pracy, ani wysiłku!

Podstawą do dekoracji deseru są z pewnością słodkie sosy. Te oferowane przez Terravitę mają wiele zalet. Przede wszystkim stanowią perfekcyjne dopełnienie smaku i efektowną dekorację. Dzięki wygodnemu opakowaniu w formie jednorazowej saszetki, przy każdej okazji możemy wybrać taki rodzaj, na który mamy największą ochotę. Z wykorzystaniem tych sosów, każdy członek rodziny może stworzyć własną, autorską kompozycję deseru – taką, jaką lubi najbardziej!

Sosy Terravita w saszetkach to trzy najbardziej popularne smaki: truskawkowy – dla wielbicieli soczyście owocowych smakołyków, czekoladowy – dla fanów czekoladowej przyjemności oraz słony karmel – dla tych, którzy lubią słodki smak oryginalnie przełamany słonymi nutami. Sosy są odpowiednio gęste i dobrze się rozprowadzają.

Sosy Terravita mają wiele możliwości zastosowania. Będą idealnym dodatkiem do deserów lodowych, a efektu dopełnią świeże owoce, kawałki czekolady, posiekane orzechy, pokruszone bezy lub ciasteczka. Świetnie sprawdzą się do dekoracji ciast – serników (także tych na zimno), szarlotek i wielu innych wypieków. Można ich używać również do naleśników, gofrów czy racuchów. A najprostszym, najszybszym i pysznym letnim deserem będą sezonowe owoce polane ulubionym sosem Terravita! Taka kompozycja to idealny pomysł na upalne dni.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu! Biuro prasowe
2024-09-27 | 09:00

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!

Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają
Żywienie Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
2024-09-26 | 14:00

Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!

Czy jesień kojarzy Ci się głównie z coraz krótszymi, chłodniejszymi dniami? W tym roku nie musisz się o to martwić! Marka WINIARY wprowadza na rynek limitowaną edycję budyni,
Żywienie Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
2024-09-26 | 01:00

Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?

Wrzesień to czas, gdy jabłka królują na naszych stołach – pachnące, soczyste, a przede wszystkim idealne do przygotowania jesiennych przetworów. Światowy Dzień Jabłka,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Muzyka

Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci

Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.