Komunikaty PR

Idealny dodatek do grilla. Poznaj nowy przepis na ziemniaczaną sałatkę

2024-05-14  |  09:00
Biuro prasowe

Początek maja to długo wyczekiwane otwarcie sezonu grillowego. W menu, obok aromatycznych mięs i kolorowych przekąsek, warto przypomnieć klasyczną sałatkę ziemniaczaną, która z dodatkiem Pieczarek marynowanych z marchewką i cebulą OLE! zyskuje nowe oblicze i zachwyca smakiem.

Wraz z nadejściem cieplejszych dni, zapach grillowanych potraw roznosi się w powietrzu, a my zaczynamy planować przyjęcia na świeżym powietrzu oraz spotkania z przyjaciółmi. Nic nie pasuje do tych okazji lepiej niż wyjątkowo smaczne warzywa, w kompozycjach inspirowanych smakiem wakacji. Wśród nich z pewnością warto uwzględnić ziemniaczaną sałatkę, która należy do jednej z najbardziej lubianych propozycji.

Przepisów na ten uwielbiany klasyk znajdziemy wiele. Od tych prostych z boczkiem i majonezem, po bardziej wykwintne ziemniaczane propozycje z dodatkiem bobu, sera halloumi, czy suszonych pomidorów. W przepisie, który zachwyci Twoich gości, wyjątkowym składnikiem będą Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE! Połączenie łagodnych pieczarek, aromatycznej marynaty i chrupiącej cebulki, zaskakuje smakiem i zmienia klasyczny przepis w niebanalną propozycję na grilla.

Sałatka ziemniaczana z marynowanymi pieczarkami i srebrną cebulką

Składniki (na ok. 3-4 porcje):

· 700 g ziemniaków

· Marynowane pieczarki z marchewką i cebulą OLE!

· Cebulka marynowana srebrna OLE!

· dymka lub szczypiorek

· 3-4 kiszone lub konserwowe ogórki

· 0,5 czerwonej cebuli, pokrojonej w piórka

· 2 łodygi selera naciowy, posiekany

Sos:

· 2 łyżki majonezu

· 2 łyżki musztardy

· 2 łyżeczki syropu klonowego lub miodu

Przygotowanie:

Ziemniaki sałatkowe pokrój w kostkę i ugotuj w osolonym wrzątku przez ok. 10 minut lub dopóki nie będą miękkie. Wymieszaj wszystkie składniki na sos.

Do miski dodaj ostudzone ziemniaki, pokrojone w kostkę ogórki, drobno pokrojony seler naciowy i czerwoną cebulkę. Dodaj słoik odsączonych z zalewy Pieczarek marynowanych i srebrnej cebulki.

Na koniec dodaj posiekany szczypiorek lub dymkę, wymieszaj z sosem.

 

Gotowa ziemniaczana sałatka to nie tylko doskonały dodatek do grillowanych mięs czy warzyw, ale także samodzielna przekąska, która zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia podczas ogrodowych spotkań.

Więcej pysznych propozycji na dania z warzywnymi przekąskami OLE! znajdziesz w PRZEPIŚNIKU OLE! na: www.wole-ole.pl

__________________________

Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE!

Pojemność: 305 ml Cena: ok. 7 zł

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Grillowanie z VEGETA Natur: niezwykłe smaki na Twoim talerzu Biuro prasowe
2024-07-23 | 01:00

Grillowanie z VEGETA Natur: niezwykłe smaki na Twoim talerzu

Słoneczne i ciepłe dni zachęcają do spędzenia wolnego czasu poza domem. To dobry moment, aby przenieść rodzinny obiad lub spotkanie z przyjaciółmi na świeże powietrze i
Żywienie Celebruj Światowy Dzień Sernika i nie tylko z letnią ofertą ciast w Tchibo
2024-07-22 | 16:50

Celebruj Światowy Dzień Sernika i nie tylko z letnią ofertą ciast w Tchibo

Czy jest coś lepszego niż rozkoszowanie się letnimi smakami z filiżanką ulubionej kawy w ręku? Dzięki nowościom dostępnym w coffee barach Tchibo sprawienie sobie tej przyjemności
Żywienie Oliwki drylowane czarne OLE! Śródziemnomorski smak zamknięty w słoiczku
2024-07-22 | 12:00

Oliwki drylowane czarne OLE! Śródziemnomorski smak zamknięty w słoiczku

Aromatyczne Oliwki drylowane czarne OLE!  to przekąska, która porywa w kulinarną podróż. Wyśmienite jako klasyczny dodatek do pizzy, oczarują smakoszy również

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Podatki od żywności wysokoprzetworzonej mogą pomóc walczyć z otyłością. Wpływy z nich można przeznaczyć na dopłaty do zdrowego jedzenia

Nie tylko napoje słodzone, jak ma to miejsce w Polsce, ale i cała niezdrowa żywność powinna być objęta dodatkowym opodatkowaniem – przekonują badacze z Centrum Ekonomiki Zdrowia i Polityki Innowacji w Imperial College Business School, którzy przyjrzeli się wynikom badań w tym zakresie z całego świata. Pieniądze z podatku od żywności wysokoprzetworzonej, z dużą zawartością soli czy cukru, powinny ich zdaniem zostać spożytkowane na dopłaty do zdrowego jedzenia. Okazuje się, że zwłaszcza w krajach o niskich i średnich dochodach to czynnik ekonomiczny decyduje o wyborze niezdrowego jedzenia, które jest mocno reklamowane i często tańsze.

Gwiazdy

Aleksandra Popławska: Pomysł na trenowanie boksu zrodził się u mnie z fascynacji Sashą Sidorenko. Dyscyplina ta wymaga skupienia, a właśnie tego mi na co dzień brakuje

Aktorka zaznacza, że trenuje boks, bo pozwala jej nauczyć się trzeźwo myśleć, analizować i szybko podejmować decyzje. Z uprawiania tej dyscypliny czerpie sporą przyjemność, zwłaszcza że robi to pod okiem mistrzyni – Sashy Sidorenko. Aleksandra Popławska podkreśla, że dla niej nie tyle liczy się zwycięstwo na ringu, ile taktyka gry, jaką przyjmuje się wobec przeciwnika.