Komunikaty PR

Imprezowe przekąski dla każdego

2021-12-17  |  10:08
Biuro prasowe
Kontakt
Best Brands PR
Best Brands PR

Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl

Okres okołoświąteczny i karnawał to najlepszy czas na… gotowanie. Może oderwać się trochę od rutynowych planów i zastanowić się jakie przekąski przyrządzimy z tej okazji? Podczas imprez z pewnością sprawdzą się takie „na jeden kęs” zarówno na słono, jak i na słodko.

Święta i karnawał to czas, który najchętniej spędzamy wśród znajomych, rodziny czy przyjaciół. To także moment, w którym możemy wspólnie pogotować smaczne imprezowe przekąski. Na słono i na słodko oraz… bez użycia sztućców. Do tego potrzebny nam będzie niezastąpiony i znany od pokoleń Snack – Przysmak Świętokrzyski. To przekąska, którą samodzielnie przygotujemy w bardzo szybki i prosty sposób. Co ważne dla smakoszów kulinarnych -wyprodukowany został z wyselekcjonowanej mąki pszennej, a w jego składzie nie znajdziemy żadnych aromatów, przypraw i substancji konserwujących. Możemy przygotowywać dowolne wariacje i przyprawiać pod nasz gust. Snack – Przysmak Świętokrzyski podczas smażenia powiększa się nawet do 5 razy, co oznacza, że z jednej, małej paczki uzyskamy aż 10 l gotowych przekąsek! Wystarczy tylko przygotować odpowiednie dodatki i dipy.

Czerwona nuta

Dla wielbicieli warzyw i pomidorowych dipów mamy przepyszny przepis na sos, którego przygotowanie nie zajmie więcej niż 10 minut. Dodatkową jego zaletą jest to, że sprawdzi się nie tylko do przekąski Snack, ale również jako sos obok tradycyjnych kotlecików mielonych czy parówek w cieście francuskim. Do przyrządzenia potrzebne jest zaledwie kilka składników:

  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • natka pietruszki
  • curry
  • sól i pieprz
  • Ketchupik Kielecki

Na początek  kroimy cebulę, paprykę oraz pomidor w drobną kotkę. Natkę pietruszki siekamy na drobno. Wszystkie składniki wkładamy do miski i dodajemy 3 lub 4 łyżki Kechupiku Kieleckiego. Dokładnie mieszamy. Na koniec posypujemy solą, pieprzem i przyprawą curry oraz ponownie łączymy ze sobą składniki. Na koniec smażymy Snack – Przysmak Świętokrzyski i podajemy z mocno pomidorowym dipem. Ten i inne przepisy na pysze przekąski dostępne są na kanale YouTube WSP „Społem”.

Sprawdzony dip serowy

Serowe dipy to bardzo popularne dodatki do nachosów, makaronów czy nuggetsów. Doskonale sprawdzą się także w towarzystwie Snacków – Przysmaków Świętokrzyskich. Z pewnością będzie to ciekawe urozmaicenie imprezowego stolika, również dla najmłodszych.

Potrzebne składniki:

  • 250 g sera cheddar
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • 125 ml mleka

Kroimy ser cheddar na kawałki o grubości ok. 1 cm. Rozgrzewamy masło w średniej wielkości garnku do całkowitego rozpuszczenia. Następnie dosypujemy mąkę i całość smażymy przez 2-3 minuty. Wlewamy mleko i cały czas mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Do masy dorzucamy pokrojony wcześniej ser cheddar i ponownie łączymy wszystkie składniki i podgrzewamy na małym ogniu. Kiedy sos stanie się gładki wylewamy do małych miseczek. Usmażone Snacki warto maczać w jeszcze ciepłym dipie serowym. Film z przepisem dostępny jest tutaj.

Sugerowana cena Snack – Przysmak Świętokrzyski: ok. 3,50 brutto/ 400 g

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Best Brands PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Czas na gotowe zupy! - wystartowała jesienna kampania marki JemyJemy Biuro prasowe
2024-10-04 | 09:45

Czas na gotowe zupy! - wystartowała jesienna kampania marki JemyJemy

Marka JemyJemy, lider* na rynku zup gotowych z półki, wraz z początkiem października rozpoczęła szeroko zakrojoną kampanię mediową, obejmującą OOH, digital, social
Żywienie Nowości produktowe FRoSTY – smak i różnorodność na każdą porę roku!
2024-10-03 | 12:00

Nowości produktowe FRoSTY – smak i różnorodność na każdą porę roku!

FRoSTA, znany producent mrożonek, kontynuuje rozwój swojej oferty, wychodząc naprzeciw potrzebom współczesnych konsumentów. Firma stawia na 100% naturalnego smaku i proste
Żywienie Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
2024-10-03 | 12:00

Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja

  W portfolio krakowskiego producenta słodyczy pojawiły się teraz MINIczekolady funkcjonalne: Koncentracja z ekstraktem z korzenia ashwagandhy, Stres z witaminami B6 i C oraz ekstraktem

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Teatr

Farmacja

Szybko rośnie liczba osób z ostrą infekcją układu oddechowego, w tym grypy. Szczyt zachorowań przypadnie już na drugą połowę października

Centrum e-Zdrowia podaje, że od początku września odnotowano blisko 1,8 mln porad ambulatoryjnych udzielonych z powodu ostrych infekcji układu oddechowego, w tym grypy. Najlepszą metodą walki z chorobą jest szczepionka – najlepiej przyjęta między wrześniem a listopadem. Wciąż jednak na taki krok decyduje się zaledwie kilka procent Polaków, tymczasem grypa jest jedną z 10 najczęstszych przyczyn zgonów u osób powyżej 65. roku życia.

Żywienie

Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk: Na Filipinach spałyśmy z karaluchami i innymi robakami. Brakowało nam moskitiery na całe ciało

Chociaż podczas pełnej emocji wyprawy przez Filipiny do Tajwanu nie brakowało trudnych momentów, w których górę brało zmęczenie, to jednak mimo wszelkich niedogodności Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk starały się nie narzekać, tylko wyciągać z tej podróży to, co najlepsze. Uczestniczki „Azja Express” przyznają, że nie mogły się przekonać do miejscowego jedzenia, ale za to zachwyciła je aromatyczna kawa. W bagażu zabrakło miejsca na moskitierę, dlatego też z czasem przyzwyczaiły się także do spania w jednym pomieszczeniu z karaluchami.