Bezpieczne kopiowanie danych z Icy Dock FatCage MB901SPR-B
Projekt Zero2
Kunickiego 5/214
30-134 Kraków
dominika|projektzero2.pl| |dominika|projektzero2.pl
739033040
www.projektzero2.pl
FatCage MB901SPR-B to podwójna stacja RAID mieszcząca dwa dyski 2,5/3,5" SATA w dwóch zatokach 5,25". Dzięki wbudowanemu kontrolerowi RAID 1 można z łatwością zadbać o ochronę danych dzięki kopii lustrzanej. MB901SPR-B zarządza macierzą bez tworzenia narzutu obliczeniowego na procesor hosta, ograniczając zużycie zasobów systemowych. Tym samym stanowiąc doskonały wybór wszędzie tam, gdzie liczy się zachowanie ciągłości pracy oraz bezpieczeństwo danych.
Wbudowany kontroler RAID 1
Dzięki wbudowanemu układowi JMS562 można z łatwością stworzyć macierz dyskową z dwóch nośników HDD/SSD bez potrzeby użycia dodatkowych kontrolerów. Duplikacja danych odbywa się automatycznie, stanowi zabezpieczenie przed przestojami w pracy i utratą danych wynikłą z uszkodzenia pojedynczego dysku.
Zaawansowane wskaźniki stanu dysków
FatCage RAID MB901SPR-B wyposażony jest w czytelne wskaźniki stanów zainstalowanych nośników - monitorują one parametry oraz poprawność obu dysków z osobna. Odczyt stanu macierzy możliwy jest również z pomocą dedykowanej aplikacji.
System uniwersalnych tacek
FatCage Raid korzysta z przenośnych tacek wspólnych dla innych produktów z serii FatCage/DataCage umożliwiając przenoszenie i wymianę dysków bez konieczności otwierania obudowy komputera czy jego wyłączania. Dzięki unikalnej konstrukcji tacki są kompatybilne z dyskami 3,5" oraz 2,5".
Uziemienie EMI
Zabezpieczenie dysków przed destrukcyjnym działaniem ładunków elektrostatycznych jest szczególnie kluczowa, zwłaszcza tam, gdzie dochodzi do częstych wymian pracujących nośników. Technologia uziemienia pozwala na pełną ochronę danych oraz sprzętu.
Przemyślany design
Duże otwory wentylacyjne umożliwiają pasywne odprowadzanie ciepła z pracujących dysków, pozytywnie wpływając na ich żywotność.

Husqvarna szuka najstarszego robota koszącego i ogłasza technologię wizyjną opartą na sztucznej inteligencji

Dreame comes true – doskonały rok marki

Trzy asy sprzątania od Dreame w promocji
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość
Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.
Konsument
Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.
Żywienie
Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.