Icy Dock FlexiDOCK MB024SP-B - uniwersalna kieszeń na 4 dyski SAS/SATA 2,5"
Projekt Zero2
Kunickiego 5/214
30-134 Kraków
dominika|projektzero2.pl| |dominika|projektzero2.pl
739033040
www.projektzero2.pl
FlexiDOCK MB024SP-B to beztackowa, sześciozatokowa stacja dokująca umożliwiająca podpięcie czterech dysków 2,5" SAS/SATA do pojedynczego slotu 5,25". Produkt współpracuje z dyskami 2,5" o grubości do 9,5mm i osiąga prędkości transferu zgodne ze złączem SATA III 6 Gbps.
Zmiana dysku bez użycia tacek czy narzędzi
Dzięki uproszczonej konstrukcji montaż oraz usuwanie nośników jest proste jak nigdy dotąd - po prostu wsuń dysk 2,5" HDD lub SSD do zatoki, aby uzyskać natychmiastowy dostęp do danych.
Niesłyszalne pasywne chłodzenie
MB024SP-B został celowo pozbawiony aktywnego chłodzenia w formie wentylatora, aby zminimalizować powstawanie uciążliwego hałasu - produkt powstał z myślą o zgodności z wymaganiami stawianymi przez najcichsze systemy.
Dzięki przemyślanej konstrukcji MB024SP-B jest krótszy niż większość urządzeń mocowanych w zatokę 5,25"(takich jak np. napęd DVD), przez co może być montowany również w ciasnych obudowach.
Wydajne odprowadzanie ciepła
Zastosowanie ponad stu otworów wentylacyjnych zapewnia maksymalną wydajność pasywnego chłodzenia. Dodatkowe wloty na froncie i z tyłu urządzenia ułatwiają przepływ powietrza z zewnątrz do wnętrza obudowy komputera dodatkowo chłodząc pracujące dyski.
Bogactwo funkcji
FlexiDOCK MB024SP-B posiada cztery czytelne wskaźniki stanu w formie diody LED, osobne dla każdej zatoki - informują one w wyraźny sposób o zasilaniu i dostępie do dysku.
Dla zapewnienia stabilności połączenia gniazda kablowe SATA 7-pin oraz SATA 15-pin kompatybilne są z zatrzaskami zabezpieczającymi.
Metalowe ścianki zewnętrzne dbają o ochronę zarówno stacji dokującej jak i podpiętych dysków, natomiast wykonana z tworzywa ABS ściana wierzchnia oraz wnętrze umożliwiają niezakłóconą wentylację bez strat dla wytrzymałości mechanicznej.

Husqvarna szuka najstarszego robota koszącego i ogłasza technologię wizyjną opartą na sztucznej inteligencji

Dreame comes true – doskonały rok marki

Trzy asy sprzątania od Dreame w promocji
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość
Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.
Konsument
Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.
Żywienie
Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.