Największa aktualizacja gry Peridot – ratuj Dzikie Kropki przed zieloną zarazą!
Niantic ogłosił największą aktualizację gry Peridot od czasu jej premiery. Gracze, wraz ze swoimi Kropkami, stają przed wyzwaniem zmierzenia się z tajemniczą zieloną zarazą rozprzestrzeniającą się po świecie rozgrywki. Zadaniem Opiekunów, odpowiedzialnych za wirtualne zwierzaki, będzie przywrócenie porządku w wirtualnej rzeczywistości.
Niantic wydał największą aktualizację Peridot – przełomowej i całkowicie nowatorskiej gry będącej symulatorem posiadania zwierząt domowych. W grze, której premiera odbyła się w maju br., wykorzystane są rozwiązania z zakresu m.in. rzeczywistości rozszerzonej (AR) oraz sztucznej inteligencji (AI).
W Peridot można spotkać Kropki, czyli wirtualne, przyjazne stworzenia chętne do zabaw, głaskania, uczenia sztuczek, odkrywania świata czy robienia sobie z nimi zdjęć oraz nagrywania filmów.
Aktualizacja wprowadza nowe atrakcje do rozgrywki. Gracze eksplorując swoją okolicę zauważą, że na wspólnej mapie świata w Peridot rozprzestrzeniła się świecąca zielona plaga. W środku zarazy znajdują się Dzikie Kropki, które trzeba uratować. Opiekunowie mogą to zrobić oślepiając je za pomocą własnych, lojalnych Kropek.
Aby usunąć zarazę, Opiekunowie będą musieli uratować Dziką Kropkę. Uratowane Kropki staną się następnie dostępne do wyklucia na ich ekranie. W trakcie rozgrywki Opiekunowie zdobywają także Blightbuxy po pomyślnym uratowaniu Dzikich Kropek, które można wykorzystać do zakupu przydatnych zasobów, takich jak żywność, materiały dowylęgu i ekskluzywne stroje w sklepie w grze.
Więcej szczegółowych informacji o zaktualizowanej rozgrywce znajduje się na oficjalnej stronie gry Perdiot: https://playperidot.com/news/blight
Sezon działkowy czas start: przygotuj się na majówkę z EZVIZ
Cooler Master MasterBox 600 – wszechstronna i przewiewna obudowa PC
Ponad 66% młodych Polaków korzysta z programów lojalnościowych
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Muzyka
Wojciech „Łozo” Łozowski: Ruszam z moim solowym projektem, ale nie mam już potrzeby bycia gwiazdorem jak kiedyś. Nowe utwory tworzyłem w różnych stanach emocjonalnych
Wokalista ma sporo muzycznych planów na najbliższe miesiące, szykuje bowiem oryginalny projekt solowy. Już niebawem premierę będzie miał jego najnowszy utwór. Właśnie realizowany jest teledysk. Wojciech „Łozo” Łozowski cieszy się na ten nowy etap swojej kariery i choć teraz o wiele spraw będzie musiał zadbać sam, to jednak bez wahania stawia czoła nowym wyzwaniom i wierzy, że to jest właśnie jego czas. Na autorskiej płycie znajdą się piosenki, które tworzył przez kilka ostatnich lat.
Psychologia
Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu
Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.
Konsument
Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność
Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.