Jarmark Bożonarodzeniowy w Blue City
Communication Unlimited
ul. Wołoska 9 A
02 - 583 Warszawa
dczerwinska|commu.pl| |dczerwinska|commu.pl
22 395 52 00
www.commu.pl
Jarmark Bożonarodzeniowy w Blue City jest zapowiedzią zbliżającej się gwiazdki i okazją do zrobienia świątecznych zakupów. Jarmark już się rozpoczął i potrwa aż do 23 grudnia.
Jest to niepowtarzalna okazja, żeby posmakować unikatowych produktów kuchni polskiej wyrabianych tradycyjnymi metodami. Na odwiedzających Blue City czekają producenci wędlin, wędzonych ryb i nabiału. Wśród wystawców znajdują się m.in. Przedsiębiorstwo Bartlowizna, Swojskie Jadło, Gęsia Manufaktura oraz Zagroda Roztocze. Proponowane na jarmarku ryby pochodzą z jeziora Żywieckiego i są wędzone metodą na ciepło i na zimno przy użyciu drzewa owocowego, drzewa olchowego oraz bukowego. Natomiast nabiał - sery korycińskie, oferuje Gospodarstwo Rodzinne Agnieszki Gremzy, sery kozie pochodzą z Gospodarstwa Ekologicznego Sabiny i Mieczysława Mąka, a sery owcze z Bacówki na Wójciźnie. W ofercie jarmarku znajdują się również dania gotowe – pierogi, bigos oraz zupy, a także chleby na zakwasie oraz słodkie wypieki, takie jak: pierniki, makowce, czy sękacze.
W tegorocznej edycji jarmarku, jak w wielu poprzednich, udział biorą wystawcy z produktami pochodzącymi z Grecji, Włoch, Węgier, Turcji i Azerbejdżanu, u których można nabyć m.in. wina, oliwy, wędliny, pasty warzywne, herbaty, przyprawy i słodycze.
Jak na Bożonarodzeniowy Jarmark przystało są tu również stoiska z ozdobami i dekoracjami bożonarodzeniowymi.
Stragany zostały dostosowane do obecnych wymogów sanitarnych, a sprzedaż odbywa się z zachowaniem wszelkich zasad, zgodnych z aktualnie obowiązującym rozporządzeniem.

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień
Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.
Ochrona środowiska
Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.
Moda
Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.