Jarmark Produktów Regionalnych ponownie w Porcie Łódź

Aleksandra Kaczorowska
Beyond Public Relations
ul. Franciszka Klimczaka 1
02-797 Warszawa
a.kaczorowska|bepr.pl| |a.kaczorowska|bepr.pl
504 907 388
www.bepr.pl
W środę, 17 lutego, w Porcie Łódź startuje kolejna edycja kultowego Jarmarku z regionalnymi produktami. Z oferty lokalnych producentów, którzy ze swoimi stoiskami pojawią się obok sklepu Media Markt, będzie można skorzystać do soboty 20 lutego.
Port Łódź zaprasza wszystkich miłośników regionalnych smaków na Jarmark Produktów Regionalnych. Przez cztery dni Klienci będą mogli zapoznać się z ofertą lokalnych producentów i zakupić bezpośrednio od nich produkty żywnościowe. Na Jarmarku tradycyjnie pojawi się wypiekane na naturalnym zakwasie chrupiące pieczywo, wędliny wędzone tradycyjnymi metodami, suszone owoce oraz miód z lokalnych pasiek. Dodatkowo na Jarmarku będzie można kupić przyprawy, takie jak imbir, cynamon, gałka muszkatołowa, idealne na rozgrzanie podczas chłodniejszych zimowych dni. Pojawią się również produkty z dalszych stron świata, które na dobre zadomowiły się na naszych rodzimych stołach, np. oliwki czy chałwa.
Stoiska wystawców pojawią się obok sklepu Media Markt i czynne będą w godzinach funkcjonowania Portu Łódź, tj. od godziny 10:00 do godziny 21:00. Jarmark Produktów Regionalnych potrwa do soboty 20 lutego włącznie.

Droga Basi Gołubowskiej do diagnozy ALS i nadziei na życie

Walka z ALS – nadzieja w obliczu diagnozy

Rada Przedsiębiorców apeluje o uchwalenie przepisów zmieniających zasady wypłat zasiłku chorobowego
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień
Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.
Ochrona środowiska
Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.
Moda
Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.