Jeszcze więcej natury! Vegeta Natur wzbogacona o sześć nowych smaków
![Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_164812696.jpg)
Walk PR
Dzielna 60
01-029 Warszawa
karolina.wegorek|walk.pl| |karolina.wegorek|walk.pl
+48 22 379 25 51
www.walk.pl
Bez względu na upodobania kulinarne, zawsze chętnie wracamy do sprawdzonych receptur, które znamy z kuchni naszych mam i babć. Od teraz, tradycyjne dania przygotujesz w całkiem innej odsłonie. Dzięki sześciu nowym mieszankom przypraw Vegeta Natur, ulubione i doskonale znane potrawy zachwycą wspaniałym, jeszcze bogatszym smakiem.
Inspirowane naturą
Wszystkie produkty z linii Vegeta Natur zostały przygotowane przez profesjonalnego szefa kuchni, z uwzględnieniem potrzeb obecnych konsumentów. Są stworzone w 100% z naturalnych składników, nie zawierają konserwantów, wzmacniaczy smaku ani glutaminianu sodu. Dzięki idealnej kompozycji ziół, przypraw i suszonych warzyw, a także dodatkowi soli z morza Adriatyckiego zapewniają znanym i lubianym daniom niezwykły oraz wyrazisty smak.
Dla każdego coś dobrego!
Do portfolio produktów z linii Vegeta Natur dołącza sześć nowych mieszanek przypraw. Dzięki jeszcze większej ilości suszonych warzyw w składzie, a także obniżonej zawartości soli, pozwalają nadać potrawom wyjątkowy smak inspirowany naturą. Dwie mieszanki – przeznaczone do indyka i dań z drobiu, a także mięs duszonych i pieczeni, zostały przygotowane całkowicie bez dodatku soli! Nowe przyprawy Vegeta Natur to także idealna opcja dla wszystkich, którzy uwielbiają sprawdzone smaki tradycyjnych potraw, takich jak flaki, bigos, dania z fasoli, a nawet… frytki i chipsy!
O produktach:
- VEGETA NATUR DO FRYTEK I CHIPSÓW
To idealna propozycja dla miłośników dań z ziemniaków – frytek i chipsów, które po dodaniu przyprawy zyskają bogaty i niepowtarzalny smak. Unikalna kompozycja warzyw i przypraw, m.in. suszonej cebuli, słodkiej czerwonej papryki oraz suszonych pomidorów pozwoli wydobyć i podkreślić smak ziemniaków. Dzięki dodatkowi kurkumy frytki i chipsy zyskają piękny, złocisty kolor.
- VEGETA NATUR DO DAŃ Z FASOLI
Zupa z fasoli, a może znana wszystkim fasola po bretońsku? Niezależnie od rodzaju dania – Vegeta Natur do dań z fasoli to doskonały wybór. Czosnek, suszona cebula, majeranek oraz kumin to tylko część składników, które pozwolą nadać wyrazisty smak i niezwykły aromat nawet najbardziej wymagającej potrawie.
- VEGETA NATUR DO BIGOSU I DAŃ Z KAPUSTY
Klasyczny bigos stał się zbyt monotonny? Poznaj klasykę polskiej kuchni w nowej wersji, dzięki przyprawie Vegeta Natur do bigosu i dań z kapusty. Idealnie dobrane składniki, m.in. słodka i ostra czerwona papryka, suszona marchew i seler, a także koperek, kolendra i kminek, sprawią, że potrawa zyska uznanie nawet wśród najbardziej wymagających smakoszy.
- VEGETA NATUR DO FLAKÓW
Przygotowanie dobrze doprawionych flaków jest nie lada wyzwaniem. Z pomocą mieszanki przypraw Vegeta Natur do flaków będzie to znacznie łatwiejsze. Odpowiednia kompozycja składników, m.in. majeranku i gałki muszkatołowej, soli i czarnego pieprzu oraz suszonych warzyw, np. cebuli, nada zupie wyjątkowego smaku oraz aromatycznego zapachu.
- VEGETA NATUR DO DUSZONEGO MIĘSA I PIECZENI
Wreszcie propozycja, która podbije serca miłośników mięs. Dzięki mieszance przypraw Vegeta Natur do duszonego mięsa i pieczeni, dania zyskają całkiem nowy smak, który będzie zachwycał podczas każdego kęsa. Niezwykły aromat i wyrazisty smak zapewni daniom doskonałe połączenie najlepszych ziół i suszonych warzyw – czosnku, cebuli, papryki, marchwi, a także czarnego pieprzu, ziela angielskiego, rozmarynku, kardamonu i goździków. To wszystko bez grama soli.
- VEGETA NATUR DO INDYKA I DAŃ Z DROBIU
Dania z drobiu, charakteryzujące się delikatnością jasnego mięsa, mogą zyskać teraz bardziej wyrazisty smak. Jest to możliwe dzięki przyprawie Vegeta Natur do indyka i dań z drobiu. Mieszanka nie zawiera soli, ale słodką paprykę, cebulę, czosnek oraz dodatek pieprzu białego i cayenne, dzięki czemu inspiruje do stworzenia wielu niezwykłych potraw.
![Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_777565942,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach
![Polscy konsumenci zainteresowani mlekiem A2A2](/files/_uploaded/glownekonf_1837589612,w_253,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Polscy konsumenci zainteresowani mlekiem A2A2
![Wakacyjne odchudzanie - jak utrzymać motywację podczas zrzucania kilogramów?](/files/_uploaded/glownekonf_1498182712,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Wakacyjne odchudzanie - jak utrzymać motywację podczas zrzucania kilogramów?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Media
![](/files/1922771799/pakosinska-kobiety-foto-2,w_274,_small.jpg)
Katarzyna Pakosińska: Siostrzeństwo kobiet jest jeszcze w powijakach. Natomiast w „Pytaniu na śniadanie” mam wspaniałe koleżanki, a Kinga Dobrzyńska jest dla nas jak mama
Prezenterka TVP ubolewa nad tym, że kobiety nadal dość często postrzegają siebie nawzajem jako rywalki i zamiast się wspierać, to jedna drugiej wbija szpilkę. Katarzyna Pakosińska zauważa, że damska solidarność wciąż jest rzadkością, a dużo częściej ze względu na niską samoocenę i różne uprzedzenia kobiety rzucają sobie kłody pod nogi. Jednocześnie podkreśla, że miała ogromne szczęście, trafiając do ekipy „Pytania na śniadanie”. W tej redakcji może bowiem rozwijać skrzydła kariery i liczyć na wsparcie ze strony innych kobiet.
Handel
Konsumenci w coraz lepszych nastrojach. Mogą być dźwignią polskiej gospodarki
![](/files/1922771799/inquiry-konsumenci-foto,w_133,_small.jpg)
Dane z gospodarki wskazują, że inflacyjny szok jest za nami, a Polacy ruszyli na zakupy. – Konsument przestał aż tak bardzo patrzeć na każdą wydawaną złotówkę – mówi Agnieszka Górnicka, prezeska zarządu Inquiry. Wciąż jednak ostrożnie podchodzimy do przyszłości i planowania większych zakupów. Podejście konsumentów do cen, ale też kanału zakupowego to jeden z elementów, do którego branża handlowa musi się przystosowywać. Zmiany w sektorze wymuszają też kwestie regulacyjne. Wśród istotnych wyzwań na najbliższe miesiące będzie system kaucyjny i ewentualny powrót do handlowych niedziel.
Media
Aleksandra Popławska: Tantiemy z internetu to są zarobki za naszą pracę i nam się należą. W Europie wszyscy powinniśmy działać na podobnych prawach
![](/files/1922771799/poplawska-dracz-tantiemy-foto,w_133,_small.jpg)
W piątek zakończyła się batalia środowiska filmowego o tantiemy z platform streamingowych. Dzięki nowym przepisom twórcy i wykonawcy utworów audiowizualnych oraz wykonawcy utworów słownych i słowno-muzycznych będą uzyskiwać stosowne wynagrodzenie za udostępnianie ich dzieł w sieci. Za nowelą głosowało 417 posłów, 18 było przeciw, a jedna osoba wstrzymała się od głosu. Aktorzy mogą więc wreszcie odetchnąć z ulgą. Aleksandra Popławska i Krzysztof Dracz są jednak rozgoryczeni tym, że tak długo musieli czekać na takie rozwiązanie. Stosowne rozporządzenie powinno wejść w życie już trzy lata temu.