KFC ponownie z pomocą dla służby zdrowia
Weber Shandwick
ul. Cybernetyki 19
02-677 Warszawa
ooo|webershandwick.pl| |ooo|webershandwick.pl
600000000
webershandwick.com
Marka KFC, będąc pod nieustannym wrażeniem pełnej zaangażowania pracy lekarzy, pielęgniarek i ratowników medycznych w trakcie pandemii, od początku grudnia ponownie dostarcza darmowe posiłki dla pracowników szpitali w wybranych miastach w Polsce.
„Nieustająco jesteśmy pełni podziwu dla wszystkich pracowników służby zdrowia w tym trudnym dla nas wszystkich roku. Przez cały czas to oni są na pierwszej linii frontu i często nie mają nawet chwili, aby pomyśleć o ciepłym posiłku. Mamy więc nadzieję, że nasze najpopularniejsze dania z smacznym i chrupiącym kurczakiem będą dla nich wzmocnieniem, pozwolą na chwilę wytchnienia i choć w części pokażą im naszą ogromną wdzięczność za ich ciężką pracę.” – powiedział Bartosz Pęczalski, Brand President KFC.
Bezpłatne posiłki trafią do placówek medycznych m.in. w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Gdańsku, Bydgoszczy, Łodzi czy Szczecinie. Wszystkie dania są przekazywane w ramach dostawy bezkontaktowej.
KFC od początku pandemii wspiera pracowników służby zdrowia. Podczas pierwszej fali, pracownicy restauracji KFC samodzielnie dowozili bezkontaktowo jedzenie do szpitali, pokazajuąc swoją ogromną chęć niesienia pomocy w tym czasie. Następnie, aby jeszcze bardziej zwiększyć skalę działania, marka przyłączyła się do akcji #WzywamyPosiłki, w ramach której udało się przekazać ponad 13 tys. posiłków do placówek szpitalnych, stacji pogotowia i punktów laboratoryjnych. We wszystkich restauracjach sieci KFC w Polsce wciąż obowiązuje dla tej grupy dedykowana 10% zniżka na wszystkie zamówienia oraz serwowana jest bezpłatna kawa lub herbata.
Bądźcie na bieżąco ze wszystkimi aktywacjami i inicjatywami KFC na kfc.pl i fanpage’u sieci na Facebooku.

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień
Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.
Ochrona środowiska
Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.
Moda
Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.