Komunikaty PR

Koktajl z bakaliami - sprawdź, jak go przygotować

2020-07-30  |  11:40
Biuro prasowe

Owocowe koktajle świetnie orzeźwiają, szczególnie latem. Są także doskonałym uzupełnieniem substancji odżywczych. Dodają energii i wpływają na lepsze samopoczucie. Dobrze spisują się np. jako napój do śniadania. Mogą być też pyszną przekąskąw ciągu dnia. Ponadto, przygotowanez bogatymi w witaminy bakaliami są najlepszym rozwiązaniemprzy wprowadzaniu do swojej diety zdrowych nawyków.

Sporządzenie pysznego koktajlu w domu jest bardzo łatwe i szybkie. Do wykonania napoju potrzebne są bakalie np. suszone morele, rodzynki, pestki dyni oraz roślinne mleko lub jogurt naturalny. Niezbędny jest także blender oraz naczynie, w którym zostaną zmiksowane wszystkie składniki. Podany przepis jest na cztery osoby, tak aby z soczystej, pysznej kompozycji mogli skorzystać np. domownicy. Do dzieła!

Składniki:
4 łyżki siemienia lnianego
3 szklanki mleka roślinnego (lub jogurtu naturalnego)
duża garść suszonych moreli Bakal SOFT
duża garść rodzynek sułtańskich Bakal Naturalnie
garść pestek dyni Bakal Naturalnie
kilka liści mięty

Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu. Blendować do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Podawać w wysokiej szklance. Udekorować liściem mięty.

Bakalie dostępne są na stronie: https://bakalsklep.pl

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu! Biuro prasowe
2024-09-27 | 09:00

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!

Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają
Żywienie Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
2024-09-26 | 14:00

Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!

Czy jesień kojarzy Ci się głównie z coraz krótszymi, chłodniejszymi dniami? W tym roku nie musisz się o to martwić! Marka WINIARY wprowadza na rynek limitowaną edycję budyni,
Żywienie Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
2024-09-26 | 01:00

Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?

Wrzesień to czas, gdy jabłka królują na naszych stołach – pachnące, soczyste, a przede wszystkim idealne do przygotowania jesiennych przetworów. Światowy Dzień Jabłka,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Muzyka

Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci

Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.