Komunikaty PR

komunikat

2020-10-14  |  15:00
Do pobrania komunikat ( 0.06 MB )

Nestlé popularyzuje zrównoważoną dietę podczas Narodowego Kongresu Żywieniowego

 

Już w sobotę 17 października odbędzie się 5. Narodowy Kongres Żywieniowy. Jego partner strategiczny, Nestlé Polska, zaprasza na swoje stoisko, otwartą prelekcję pt. „Zrównoważone systemy żywnościowe w strategii producenta żywności” oraz na debatę o konieczności zmian w żywieniu.

 

Hasło tegorocznej edycji kongresu, organizowanego przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny, to „Dieta dla zdrowia i planety – jaka powinna być dieta przyszłości?”. Program wydarzenia, które odbędzie się w formule online, obejmuje wykłady, prelekcje oraz pokazy i porady kulinarne. Wstęp na wszystkie spotkania jest wolny.

 

Firma Nestlé Polska po raz kolejny została partnerem tego prestiżowego wydarzenia. Podczas kongresu można będzie wirtualnie odwiedzić jej stoisko z przykładami smacznych i przyjaznych środowisku posiłków. W ramach czatu online będzie również okazja do zadania pytań ekspertom firmy.

 

- Tworzenie żywności dobrej zarówno dla naszych konsumentów, jak i dla planety jest istotnym elementem strategii naszej firmy. Wprowadzanie do naszej oferty roślinnych zamienników mięsa jest jednym z kluczowych kroków, dzięki którym możemy realizować tę misję. – mówi Blanka Mellova, Kierownik Centrum ds. żywienia, zdrowia i wellness  w  Nestlé Polska. –  Bardzo cieszymy się, że podczas kongresu dokładniej opowiemy o naszym podejściu do produkcji żywności. Wiemy bowiem, przed jakim wyzwaniem stoimy jako globalna społeczność i jak istotne jest, aby dzielić się rozwiązaniami, dzięki którym żywność będzie powstawać w poszanowaniu dla środowiska naturalnego i w trosce o zdrowie ludzi.

 

W ramach kongresu, w sobotę 17 października o godz. 10:45 odbędzie się otwarta prelekcja pt. „Zrównoważone systemy żywnościowe w strategii producenta żywności” dr. Jacka Czarneckiego, eksperta w dziedzinie prawa żywnościowego, bezpieczeństwa i jakości żywności Nestlé Polska. O godzinie 14:50 rozpocznie się godzinna debata przedstawicieli świata biznesu oraz nauki, którzy porozmawiają o tym, dlaczego konieczna jest zmiana żywienia. Jedną z uczestniczek debaty będzie Blanka Mellova, ekspertka ds. żywienia, zdrowia i wellness  w  Nestlé Polska. Aby wysłuchać obu sesji, należy zarejestrować się na stronie Narodowego Kongresu Żywieniowego. (liczba miejsc ograniczona).

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Konsument

Będzie ubywać mięsa na stołach Polaków. Eksperci radzą ograniczyć spożycie nawet o dwie trzecie

Produkcja zwierzęca nie zniknie, ale będzie musiała zostać ograniczona – oceniają eksperci rynku żywności i podkreślają, że przemawiają za tym zarówno względy zdrowotne, jak i środowiskowe. Obecnie przeciętny Polak zjada ok. 75 kg mięsa rocznie, a wskazywana przez dietetyków zdrowa granica to ok. 20–25 kg.

Podróże

Radosław Majdan: W ferie jedziemy z chłopcami w góry. Nie umiem jeździć na nartach i nie ciągnie mnie na stok

W przerwie między nagraniami do różnych projektów telewizyjnych i internetowych były piłkarz, a obecnie komentator sportowy wybiera się na odpoczynek. W planach są dwa kierunki: najpierw zagraniczny kurort narciarski, a później jakieś egzotyczne miejsce. Radosław Majdan zaznacza jednak, że sam nie potrafi jeździć na nartach, bo jako zawodowy sportowiec miał zapisane w kontrakcie, że nie może ryzykować na stoku. Ten wyjazd organizuje jednak z myślą o synach i ma nadzieję, że najmłodszy Heniu też szybko połknie bakcyla jak jego bracia.