Komunikaty PR

Lekkie menu na upalne dni - Sałatka ze Szpinakiem młodym marki Eisberg

2020-08-11  |  12:15
Biuro prasowe
Kontakt
Sylwia Makowska
Orchidea Creative Group

ul. Ruska 51B
50-079 Wrocław
s.makowska|grupaorchidea.pl| |s.makowska|grupaorchidea.pl
517 412 466
https://grupaorchidea.pl/

Gdy upał nie odpuszcza, także apetyt nam nie dopisuje. Istnieje jednak wyjście z sytuacji – lekka, a zarazem pożywna sałatka na bazie wartościowego młodego szpinaku. Kolorowa, obłędnie pyszna i szybka w przygotowaniu dostarczy nam niezbędnej energii. Sprawdźcie tę propozycję w letnie popołudnie – kulinarny sukces gwarantowany!

 

Składniki:

3 garście Szpinaku młodego marki Eisberg

2 małe, upieczone buraki

50 g sera halloumi

garść żurawiny

garść orzechów włoskich

garść orzechów nerkowca

2 łyżki oliwy

sól

pieprz czarny

 

Dressing:

3 łyżki oliwy

1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka wody

1 ząbek czosnku
1 łyżeczka musztardy miodowej
sól
pieprz

 

Sposób przygotowania:

Szpinak młody marki Eisberg ułożyć w miseczce. Upieczone buraki pokroić w kostkę i wymieszać ze szpinakiem. Polać przygotowanym wcześniej dressingiem. Ser halloumi pociąć w plastry. Na patelni grillowej rozgrzać oliwę
i smażyć ser aż się przyrumieni. Ułożyć go na wierzchu sałatki. Całość posypać orzechami nerkowca i włoskimi oraz żurawiną.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Orchidea Creative Group
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Ciao a tutti, czyli włoski jarmark powrócił do Manufaktury Biuro prasowe
2024-08-30 | 15:36

Ciao a tutti, czyli włoski jarmark powrócił do Manufaktury

Włoski jarmark Fiere del Gusto&buon Gusto 30.08-20.09.2024, godz. 10-22, rynek Manufaktury Śródziemnomorscy entuzjaści będą mogli przenieść się – a właściwie swoje
Żywienie Nowe kierownictwo w zakładzie produkcyjnym Agrii Polska
2024-08-30 | 10:00

Nowe kierownictwo w zakładzie produkcyjnym Agrii Polska

Od 1 sierpnia Mariusz Górecki objął stanowisko Dyrektora Produkcji Nasiennej i Nawozów Dolistnych Agrii Polska w Aleksandrowie Kujawskim. Jego awans jest wynikiem rozbudowy
Żywienie BRAK ZDJĘCIA
2024-08-29 | 16:12

Festiwal Hot&Sweet w Manufakturze dobiega końca

Jeszcze tylko do niedzieli (01.08) trwa 5. edycja autorskiego Festiwalu Hot&Sweet. To już ostatni moment, by spróbować wyjątkowych w smaku dań przygotowanych przez 16. renomowanych restauracji z Manufaktury. Festiwal

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Firma

Tylko 2 proc. właścicieli zwierząt płaci za opiekę nad zwierzętami podczas ich nieobecności. Spodziewany szybki wzrost zapotrzebowania na takie usługi

Według badań CBOS średnio co drugi Polak mieszka pod wspólnym dachem z jakimś zwierzęciem domowym – najczęściej psem lub kotem. Rynek produktów i usług dla domowych pupili sukcesywnie się powiększa. Według rynkowych prognoz za kilka lat globalnie może być już wart blisko pół biliona dolarów. Szczególnie szybko ma się rozwijać segment opieki nad zwierzętami, który coraz częściej będzie wykorzystywać nowe technologie.

Media

Ewa Wachowicz: Mieszkam na co dzień w Krakowie albo pod Babią Górą. Na nagrania do programu „Halo tu Polsat” będę musiała przyjechać dzień wcześniej

Restauratorka zaznacza, że twórcy „Halo tu Polsat” robią wszystko, by program różnił się od innych formatów śniadaniowych. Stąd między innymi decyzja, by był on realizowany z udziałem publiczności, która wprowadzi do studia nową energię. Ze swojej strony Ewa Wachowicz zapewnia, że przygotuje dla widzów mnóstwo kulinarnych niespodzianek. A tych, którzy będą chcieli sięgnąć po więcej przepisów, zaprasza na nową odsłonę programu „Ewa gotuje”.