Lody Willisch powracają do Lidl Polska w nowej, sylwestrowej odsłonie!
Drinki takie, jak mohito czy prosecco, mają wielu miłośników. A gdyby tak… zasmakować w lodach o tych właśnie smakach? W sklepach Lidl Polska od czwartku, 22 grudnia, pojawią się rzemieślnicze lody Willisch w nowej, sylwestrowej odsłonie. Fani drinków znajdą zimne przysmaki o smaku: mohito, advocata, prosecco i pomarańczy, a także prosecco i czarnej porzeczki.
Lodziarnia Lidla jest czynna przez cały rok! Z okazji zbliżającego się Sylwestra, a także karnawałowych zabaw, sieć przygotowała dla klientów coś specjalnego! Już od czwartku 22 grudnia w Lodziarni Lidla pojawią się nowe – dostępne tylko w Lidl Polska – smaki ręcznie robionych lodów Willisch: mohito, advocat, o smaku prosecco i pomarańczy, a także prosecco i czarnej porzeczki (18,99 zł/ 500 ml/ 1 opak.). Każdy ze smaków można skosztować oddzielnie lub rozsmakować się w deserze stworzonym z aż czterech opcji smakowych.
Light Move Festival 2024 – zanurz się w świecie mydlanych baniek
Mądra Babcia przejmuje widza 50+!
Jak być eko bez wyrzeczeń? Oto 5 sprawdzonych rozwiązań
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Jacek Jelonek i Oliwer Kubiak: Nasza kolejna podróż będzie znowu do Azji. Ale tym razem będziemy mieli gdzie spać i nie będziemy łapać stopa
Mimo że ta konkretna wyprawa do Azji to nie był luksusowy wyjazd z szeroką paletą wygód i atrakcji, to jednak Jacek Jelonek i Oliwer Kubiak będą ją długo wspominać. Uczestnicy reality show TVN-u co prawda przyznają, że na miejscu szczególnie brakowało im normalnej łazienki i dobrego jedzenia bez grama cukru, to jednak w tych ekstremalnych warunkach jeszcze lepiej się poznali i przekonali, że mogą na siebie liczyć w każdych okolicznościach.
Konsument
Rośnie zapotrzebowanie na dietetyków. Przekłada się to na rozwój kierunków studiów związanych z żywieniem
Ostatnie lata przyniosły duży rozwój kierunków studiów związanych z żywieniem człowieka i dietetyką. Zapotrzebowanie na ekspertów w tych dziedzinach rośnie przede wszystkim ze względu na większą świadomość społeczną na temat wpływu diety na zdrowie i życie. A Polacy wciąż najbardziej ufają poradom żywieniowym właśnie ze strony lekarzy i dietetyków. Nowe kadry są potrzebne także producentom żywności i placówkom edukacyjnym, np. do prowadzenia edukacji zdrowotnej, nowego obowiązkowego przedmiotu w szkołach, a także w rozwoju dziedziny sprofilowanego żywienia.
Psychologia
Piotr Zelt: Tygodniowo udaje mi się przejechać na rowerze 250–300 kilometrów. Bardzo fajnie to czyści głowę i jest to forma medytacji sportowej
Aktor z dumą przyznaje, że robi niesamowite wyniki na rowerze szosowym. Nie wyobraża już sobie życia bez dwóch kółek i w każdą trasę wyjeżdża spokojny, bo umie sam naprawić większość usterek. Piotr Zelt preferuje aktywny styl życia, bo jak podkreśla – sport pomaga mu zachować dobrą kondycję, pozwala pozbyć się stresu i poprawia samopoczucie. Od wielu lat uprawia windsurfing, narciarstwo alpejskie, a także gra w hokeja.