Komunikaty PR

Magia świątecznych wypieków!

2021-11-16  |  14:00
Biuro prasowe
Kontakt

Hanna Gehrke - Gut
GutPR Hanna Gehrke - Gut

ul. Ludwika Rydygiera 14/14
50-249 Wrocław
gutpr|gutpr.pl| |gutpr|gutpr.pl
512078181
gutpr.pl

Na bożonarodzeniowym stole nie powinno zabraknąć tradycyjnych dań, których przepisy niosą lata historii i wspólnych wspomnień. Świeżo upieczone pierniki, słodkie miodowniki, gorąca szarlotka wypełniająca pomieszczenie zapachem cynamonu czy puszysty sernik z aromatyczną skórką pomarańczy zdecydowanie zadowolą naszych najbliższych, umilając swym smakiem świąteczne chwile. Aby tworzone przez nas posiłki zachwyciły gości swoją wyjątkowością, muszą być one przygotowane z wysokiej jakości produktów. Dlatego podczas Świąt Bożego Narodzenia, w naszej kuchni nie może zabraknąć Dolnośląskiej Mąki Tortowej z Młyna Jaczkowice, dzięki której unikniemy kulinarnego rozczarowania w tym magicznym dla wszystkich okresie.

Mąka z urodzajnych gleb Dolnego Śląska

Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice to gwarancja wspaniałego smaku domowych wypieków. Jako naturalny produkt zapewnia wysoką jakość przygotowanego ciasta, dorównujący jego wyglądowi. Ze względu na brak dodatków chemicznych, jednolity jasny kolor, puszystość oraz lekkość, wysoko przemielona mąka typu 450 sprawdza się doskonale podczas świątecznych przygotowań kulinarnych, zapewniając delikatny smak naszych ciast, ciasteczek, pierników, serników i innych przysmaków. Pachnie zmielonym zbożem, nie wyczuwamy w niej żadnych obcych aromatów, dzięki czemu możemy się w pełni cieszyć głębią naszych potraw.

Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice od lat doceniana jest zarówno przez zadowolonych klientów, jak i specjalistów. Jest to produkt wysokogatunkowy, wytwarzany z najlepszych odmian pszenicy przez profesjonalistów wkładających serce i zaangażowanie w swoją pracę. Na wysoką jakość produktu wpływa również miejsce dojrzewania ziarna. Ze względu na łagodny dolnośląski klimat sprzyjający uprawom pszenicy i urodzajne gleby Dolnego Śląska, Młyn Jaczkowice jest w stanie uzyskać delikatną, naturalną mąkę, stworzoną z myślą o polskich domach i polskiej kuchni. Ponad dwustuletnie doświadczenie, połączone z rozwijającą się technologią, gwarantuje satysfakcję i udane potrawy przez cały rok, nie tylko w okresie świątecznym. 

Dolnośląska Mąka Tortowa to wysokiej jakości produkt Młyna Jaczkowice, który stanowi niezbędny składnik w każdej kuchni. To dzięki niej powstają aromatyczne dania i słodkości towarzyszące nam przez cały rok - szczególnie podczas świąt bożonarodzeniowych.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Tortowa typ 450

Wartość energetyczna

1481 kJ / 349 kcal

Tłuszcz

1,2 g

W tym: kwasy tłuszczowe nasycone

0,2 g

Węglowodany

72,1 g

W tym: cukry

0,3 g

Błonnik

1,5 g

Białko

11, 7 g

Sól

0,005 g

 

Dolnośląska Mąka Tortowa Typ 450

MŁYN JACZKOWICE

P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.

Dystrybutor: Sieci DINO, EKO, Selgros, Makro, wiele lokalnych sieci i dystrybutorów w całej Polsce.

Cena: ok. 3,50 – 4,00 PLN

 

Przepis na domowe pierniczki:

  • 2 szklanki Dolnośląskiej Mąki Tortowej
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżka masła
  • 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 10 g (1/2 torebki) przyprawy piernikowej
  • Ok. 1/3 szklanki ciepłego mleka
  • 1 średnie jajko (+ dodatkowo 1 jajko do posmarowania)

Mąkę przesiewamy, wlewamy podgrzany i rozpuszczony miód i całość mieszamy. Dodajemy cukier, sodę oczyszczoną, masło i przyprawy, a następnie siekamy nożem. Dodajemy jajko i  dolewając stopniowo mleko, zagniatamy ciasto do konsystencji ciasta kruchego (średnio twarde i gęste). Następnie jeszcze przez 10 minut dokładnie wyrabiamy ręką, aż będzie gładkie. Na posypanej mąką stolnicy wałkujemy ciasto do grubości 1-1/2 cm. Foremkami wykrawamy pierniczki, smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstęp około 2 cm pomiędzy nimi. Pierniczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut, w zależności od grubości.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: GutPR Hanna Gehrke - Gut
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Blue Chai Latte jednym z głównych bohaterów jesiennego menu Tchibo Biuro prasowe
2024-10-02 | 12:00

Blue Chai Latte jednym z głównych bohaterów jesiennego menu Tchibo

Tchibo otwiera nowy sezon w iście kolorowym stylu. W menu kawiarni Tchibo właśnie pojawił się napój Blue Chai Latte. Nowość charakteryzuje nietuzinkowy smak, unikatowy niebieski
Żywienie Jesienna kampania marki Profi: „To jest ten smak!”
2024-10-02 | 10:00

Jesienna kampania marki Profi: „To jest ten smak!”

Marka Profi, lider* na rynku pasztetów w Polsce, wkracza w jesień z nową kampanią mediową prowadzoną pod hasłem „TO JEST TEN SMAK!”. Celem zaplanowanych działań jest
Żywienie Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce
2024-10-01 | 11:20

Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce

Pizza Hut Polska wprowadza cyfrowe innowacje, które odmienią doświadczenia klientów. Rozmaite technologie, takie jak kody QR pozwalające składać zamówienia online do

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Konsument

Z roku na rok rośnie odsetek Polaków segregujących odpady. Nie zawsze jednak robią to prawidłowo [DEPESZA]

Już 97 proc. Polaków deklaruje, że segreguje odpady – wynika z badania SW Research na zlecenie Fundacji ProKarton. To o 5 pkt proc. więcej niż w 2023 roku. Rośnie również świadomość dotycząca recyklingu kartonów do płynnej żywności, a 58 proc. osób deklaruje, że prawidłowo wyrzuca je do żółtego pojemnika. Wciąż jednak pojawiają się wątpliwości co do tego, jak segregować poszczególne odpady do konkretnych pojemników. – Frakcje z poszczególnych pojemników są niekiedy zanieczyszczone innymi odpadami, co utrudnia proces sortowania i obniża jakość surowca do recyklingu – ocenia Łukasz Sosnowski, prezes Fundacji ProKarton.

Konsument

Polacy na bakier z higieną cyfrową. To przekłada się na zdrowie fizyczne i psychiczne, szczególnie młodych

Smartfony, monitory komputera, telewizory podłączone do sieci lub konsoli do gier mogą negatywnie wpływać na zdrowie zarówno fizyczne, jak i psychiczne – twierdzą lekarze. Dodatkowo nadużywanie elektronicznych gadżetów może niekorzystnie wpływać na nawyki żywieniowe. Między innymi z tego powodu coraz więcej mówi się o potrzebie higieny cyfrowej. Jej brak może prowadzić do poważnych konsekwencji.