Majonez do zadań specjalnych
Best Brands PR
Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl
Majonez to jeden z najpopularniejszych sosów bez którego wielu nie wyobraża sobie jadłospisu. Nie każdy jednak wie, że na sklepowych półkach można obecnie znaleźć wiele jego wariantów smakowych czy wersji przeznaczonych dla osób o specjalnych wymaganiach dietetycznych. Czym się różnią i do których potraw warto je dodać?
Wielu wielbicieli majonezu wykorzystuje go w swojej kuchni na co dzień. Poza tradycyjnym zastosowaniem, sos ten może być doskonałą bazą dla wielu rodzajów dressingów, dodatkiem do sałatek, jajek, zapiekanek, a nawet… wypieków! Co ciekawe – niewielka ilość majonezu w cieście nadaje mu wilgotności i puszystości. Nie każdy jednak wie, że pierwszym majonezem produkowanym w Polsce na skalę przemysłową był znany wszystkim Majonez Kielecki, który nieprzerwanie gości na stołach już od ponad 60. lat. Od początku jego receptura pozostaje niezmienna, co najlepiej świadczy o sile tej marki. Nowe warianty smakowe tego popularnego sosu mają natomiast urozmaicić gamę dostępnych smaków. Co odróżnia poszczególnie warianty i w jakich sytuacjach warto je wykorzystać?
Dobra dieta na „dzień dobry”
W Polsce coraz więcej konsumentów zwraca uwagę na skład produktów – szczególnie pod kątem zawartości węglowodanów i cukrów. Dla osób o specjalnych wymaganiach dietetycznych idealnym rozwiązaniem jest Majonez Kielecki lekki, który zawiera o 38% mniej cukru i o 31% mniej tłuszczu w porównaniu z klasyczną wersją. Doskonale sprawdzi się on jako baza do różnego rodzaju sosów, ziołowych dipów czy dodatek do wegeburgerów lub kanapek. Marka „Kielecki” ma także propozycję dla tych, którzy dbają o zbilansowaną dietę. Na rynku dostępna jest wersja Majonezu Omega-3, który jak sama nazwa wskazuje charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych Omega-3. To doskonałe rozwiązanie, które zapewni smak ulubionym potrawom oraz odpowiednią ilość „dobrych” kwasów tłuszczowych.
Z czosnkiem czy vege?
Czasami nie mamy czasu lub ochoty, aby samodzielnie przygotowywać sos czosnkowy. W takiej sytuacji śmiało możemy sięgnąć po aromatyczny Majonez Kielecki z czosnkiem. Dzięki niemu uda się zaoszczędzić cenny czas jadnocześnie nie rezygnując ze smacznej przekąski. Intensywny smak czosnku pasuje np. do domowych frytek czy pieczonych warzyw, a możliwości kulinarnych jest wiele więcej!
W ubiegłym roku dla osób, które wykluczają z diety produkty pochodzenia zwierzęcego wprowadzona została specjalna wegańska wersja – Majonez Kielecki roślinny, którego skład został oparty na m.in. oleju rzepakowym, białkach grochu i aromatycznej musztardzie. Produkt nie zawiera w swoim składzie jajek ani żadnych składników pochodzenia zwierzęcego. Jest to unikalna formuła w wersji dla wegetarian, która doskonale odwzorowuje smak tradycyjnego majonezu z Kielc.
Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego: 9,20 zł brutto/ 500 ml
Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego lekkiego: 6,60 zł brutto/ 310g
Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego Omega-3: 6,60 zł brutto/ 310g
Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego z czosnkiem: 6,60 zł brutto/ 310g
Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego roślinnego: 6,49 zł brutto/ 310g

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Qczaj: Moja siostra przeszła załamanie psychiczne. Dźwigamy na swoich barkach bardzo dużo i czasami po prostu nie mamy już siły
Trener przeżył niedawno prawdziwe chwile grozy po tym, gdy jego siostra trafiła do szpitala. Mimo że jest już dorosła, to nadal czuje się za nią odpowiedzialny, tak samo jak wtedy, kiedy opiekował się nią po wyjeździe mamy do USA. Jednocześnie Qczaj apeluje do tych, którzy zmagają się z jakimś kryzysem psychicznym, by nie wstydzili się mówić o swoich problemach i mieli odwagę prosić o pomoc. Dzięki temu można zapobiec tragedii.
Konsument
Otyłość i niedożywienie u seniorów często idą w parze. Źródłem problemu często tańsza, wysokoprzetworzona żywność

Niemal 64 proc. osób między 65. a 74. rokiem życia ma nadmierną masę ciała. Co piąty senior cierpi z powodu niedożywienia. Szczególną sytuacją jest taka, w której osoba starsza jest otyła, ale jednocześnie niedożywiona jakościowo. U źródeł problemów żywieniowych leżą z jednej strony mechanizmy związane z fizjologią starzenia się oraz różne choroby towarzyszące, a z drugiej – czynniki ekonomiczne i psychologiczne, takie jak samotność czy brak wystarczających środków. Eksperci zwracają uwagę na to, że ważne jest edukowanie i aktywizowanie seniorów, ponieważ zarówno otyłość, jak i niedożywienie prowadzą do poważnych konsekwencji zdrowotnych.
Gwiazdy
Anna Powierza: Mimo wyniku wyborów prezydenckich z czasem będzie mniej podziałów w społeczeństwie. Chciałabym pierwszej damy, która stoi po stronie kobiet

Aktorka nie dziwi się, że wynik wyborów prezydenckich budzi tak ogromne emocje, bo przecież niemal równej połowie głosujących niezwykle trudno pogodzić się z tym, że nie wygrał właśnie ich faworyt. Eksperci zastanawiają się, jak będzie teraz wyglądał polityczny krajobraz, rządzący już podejmują pewne kroki, a Anna Powierza chce wierzyć, że nowy lokator Pałacu Prezydenckiego sprosta wyzwaniu i udowodni, że głos oddany na niego nie został zmarnowany. Na wysokości zadania powinna także stanąć jego żona.