Marka Maczfit rozbudowuje ofertę dla klientów
Marka Maczfit wraz z nowym rokiem rozbudowała ofertę dla swoich klientów. Wśród nowości zaproponowanych przez lidera cateringu dietetycznego w Polsce zainteresowani znajdą m.in. dietę FODMAP. Nowa pozycja została stworzona przede wszystkim dla osób chorujących na zespół jelita drażliwego (IBS), a jej skuteczność jest udowodniona naukowo. Ponadto klienci mogą także domówić do swojej diety autorskie, wegańskie masło orzechowe.
Catering dietetyczny Maczfit oferuje już aż 13 gotowych diet, a także dietę z wyborem dań, w ramach której klienci wybierają swój jadłospis spośród 25 posiłków każdego dnia. To świetne rozwiązanie dla wszystkich tych, którzy chcieliby samodzielnie decydować, co pojawi się na ich talerzu. Ponadto firma oferuje możliwość domawiania i usuwania poszczególnych posiłków. Maczfit dba o to, aby regularnie odpowiadać na potrzeby klientów, a ich zadowolenie stanowi dla marki priorytet. W związku z tym nieustannie zaskakuje kolejnymi udogodnieniami.
W ofercie Maczfit pojawiła się właśnie nowa propozycja – dieta FODMAP, która została stworzona przez australijskich naukowców z Monash University, a jej założeniem jest zdecydowane ograniczenie zdolnych do fermentacji węglowodanów, takich jak laktoza, fruktoza, fruktany, sorbitol i inne alkohole cukrowe. Ponadto znacząco minimalizuje również gluten, pistacje oraz orzechy nerkowca. W zaproponowanym dla klientów jadłospisie gotowej diety FODMAP znajdziemy m.in. sałatkę z krewetkami, awokado, grejpfrutem i ogórkiem, risotto dyniowe z tymiankiem, a także ramen z kurczakiem, jajkiem, szczypiorkiem i makaronem soba. Pomimo licznych ograniczeń marka zadbała o to, aby była nie tylko pełnowartościowa i zbilansowana, lecz przede wszystkim smaczna i różnorodna.
Co więcej, osoby korzystające na co dzień z diety z wyborem dań mogą domówić do swojego zamówienia wegańskie masło orzechowe – autorski produkt marki Maczfit, stworzony w stu procentach z naturalnych składników. Ta pyszna, wegańska przekąska z daktylami i solą himalajską to gwarancja prostego, zdrowego składu i najlepszego smaku. Produkt nie zawiera nabiału oraz glutenu, zapewnia sytość i hamuje ochotę na niekoniecznie zdrowe przekąski. W ofercie Maczfit znajdziemy również MaczJuice’y, MaczShoty i białkowe koktajle okołotreningowe.
Maczfit to marka dobrze znana na polskim rynku – lider w branży cateringu dietetycznego, słynący z posiłków o restauracyjnym smaku. Firma jest także pionierem innowacji w swojej branży – wprowadziła na rynek pierwszą mobilną aplikację do zarządzania dietą i śledzenia postępów oraz możliwość wyboru posiłków.
Więcej o działaniach marki na stronie www.maczfit.pl/ oraz blogu Maczfit https://www.maczfit.pl/blog/.
Czas na gotowe zupy! - wystartowała jesienna kampania marki JemyJemy
Nowości produktowe FRoSTY – smak i różnorodność na każdą porę roku!
Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Teatr
Anna Głogowska: Długo wstydziłam się stanąć na scenie teatralnej. Teraz zaczynam myśleć o sobie jako o aktorce
Tancerka przyznaje, że jakiś czas temu odkryła swoją nową pasję i z przyjemnością próbuje sił w aktorstwie. Postanowiła zamienić parkiet taneczny na teatralną scenę i jak podkreśla, czuje się teraz bardziej swobodnie i ma większe pole do popisu, bo nie musi się sztywno trzymać określonej choreografii, tylko bazuje na swojej kreatywności. Anna Głogowska nie ukrywa, że na początku nie miała odwagi stanąć ramię w ramię z zawodowymi aktorami, ale przekonała się, że też ma talent i sporo do zaoferowania.
Farmacja
Szybko rośnie liczba osób z ostrą infekcją układu oddechowego, w tym grypy. Szczyt zachorowań przypadnie już na drugą połowę października
Centrum e-Zdrowia podaje, że od początku września odnotowano blisko 1,8 mln porad ambulatoryjnych udzielonych z powodu ostrych infekcji układu oddechowego, w tym grypy. Najlepszą metodą walki z chorobą jest szczepionka – najlepiej przyjęta między wrześniem a listopadem. Wciąż jednak na taki krok decyduje się zaledwie kilka procent Polaków, tymczasem grypa jest jedną z 10 najczęstszych przyczyn zgonów u osób powyżej 65. roku życia.
Żywienie
Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk: Na Filipinach spałyśmy z karaluchami i innymi robakami. Brakowało nam moskitiery na całe ciało
Chociaż podczas pełnej emocji wyprawy przez Filipiny do Tajwanu nie brakowało trudnych momentów, w których górę brało zmęczenie, to jednak mimo wszelkich niedogodności Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk starały się nie narzekać, tylko wyciągać z tej podróży to, co najlepsze. Uczestniczki „Azja Express” przyznają, że nie mogły się przekonać do miejscowego jedzenia, ale za to zachwyciła je aromatyczna kawa. W bagażu zabrakło miejsca na moskitierę, dlatego też z czasem przyzwyczaiły się także do spania w jednym pomieszczeniu z karaluchami.