Komunikaty PR

MENUFEST! – Zimowa odsłona Chefs's Menu

2024-02-22  |  17:00
Biuro prasowe

Startuje MENUFEST! Zimowa odsłona Chef’s Menu w znanych restauracjach. Czym zaskoczy?

Zimowa odsłona Chef’s Menu, czyli MENUFEST! To nic innego, jak nowy sposób poznawania topowych restauracji w Polsce. Bohaterami projektu są Chefowie oraz ich unikalne flagowe menu w znanych restauracjach. W inicjatywie biorą udział restauracje z Warszawy, Gdańska i Krakowa, które proponują specjalnie skomponowane menu, będące wizytówką miejsca w okazyjnej cenie. Od 23 lutego do 12 marca Goście odwiedzając wybraną restaurację otrzymają w prezencie wyjątkowy welcome drink od Partnera MENUFEST! 

Dzięki inicjatywie Chef’s Menu, do której przyłączyło się blisko 40 prestiżowych restauracji z Warszawy, Gdańska i Krakowa, Goście mają szansę odkryć kulinarne sekrety najlepszych Chefów w Polsce. W zimowej odsłonie odwiedzający wybrane miejsca będą mieli okazję delektować się flagowymi daniami przygotowanymi przez utalentowanych Chefów. Niezależnie od preferencji smakowych, każdy znajdzie coś dla siebie. Jednak to nie koniec niespodzianek. Partnerem projektu jest marka Jägermeister. W ramach MENUFEST każdy Gość otrzyma w prezencie wyjątkowy welcome drink, który pozwoli na odkrycie tego kulinarnego święta w niepowtarzalny sposób.

Autorskie menu w kuszącym pairingiem  

Chef's Menu, to całoroczna możliwość odkrywania autorskich dań najsłynniejszych Chefów. Projekt jest realizowany w ramach RestaurantClub, niezależnie od RestaurantWeek® i innych Festiwali organizatora. Daje Gościom możliwość odkrycia znanych restauracji przez flagowe menu. Chefowie najlepszych lokali w Polsce zapraszają na popisowe dania, menu i sharingi w ekologicznej formule wcześniejszej rezerwacji oraz okazyjnej cenie. Za konceptem Chef’s Menu stoją organizatorzy największych Festiwali kulinarnych w Polsce, tj. RestaurantWeek®, Fine Dining Week, World Class Cocktail Festival, czy Pizza Week. 

Smak Krakowa w najlepszym wydaniu 

Kraków, znany nie tylko ze swojego bogatego dziedzictwa kulturowego, ale także z wysokiego poziomu gastronomii, staje się areną dla MENUFEST! – kulinarnej uczty, która zachwyci najbardziej wymagających smakoszy. W zimowej odsłonie Chef’s Menu biorą udział takie krakowskie restauracje jak Fala oraz Folga

Stolica pełna smaków 

Warszawa, serce pierwszej edycji MENUFEST – wyjątkowej odsłony Chef’s Menu, która jest zaproszeniem na niezapomnianą podróż po najwykwintniejszych smakach i aromatach warszawskich restauracji. Już teraz można zarezerwować stolik m.in. w Runo Restaurant, Syty Chmiel czy Benvenutti Amici

Kulinarna podróż po Gdańsku 

Do tej kulinarnej eskapady dołączają restauracje między innymi takie jak Cała Naprzód i Yatta Sushi Japanese Cuisine. Organizatorzy uprzedzają, że lista nieustannie się rozrasta o kolejne kulinarne perły, gotowe zaskoczyć najbardziej wyrafinowane podniebienia w sercu Pomorza.

#SzanujJedzenie

Co sprawia, że ta inicjatywa jest wyjątkowa? To idea #SzanujJedzenie, która stoi za całym przedsięwzięciem. Dzięki systemowi wcześniejszego wyboru menu, restauracje zamawiają dokładnie tyle składników, ile potrzeba do przygotowania wybranych dań. To nie tylko wygodne i efektywne rozwiązanie, ale także skuteczny sposób na ograniczenie marnowania jedzenia. Udział w MENUFEST to możliwość wspierania idei #SzanujJedzenie i czerpanie radości z wyśmienitych potraw przygotowywanych przez utalentowanych Chefów!

Pełna lista restauracji biorących udział w MENUFEST znajduje się na stronie www.ChefsMenu.pl

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Konsument

Młodzież w Polsce sięga po alkohol rzadziej niż 20 lat temu. Obniża się zwłaszcza spożycie piwa

Alkohol staje się coraz mniej popularny wśród młodzieży, przede wszystkim w grupie wiekowej 15–16 lat, ale pozytywne zmiany widoczne są również w grupie 17- i 18-latków – wynika z badania ESPAD z 2024 roku przedstawionego niedawno podczas konferencji w Sejmie. Mniej nastolatków niż 20 lat temu przyznaje się do zakupu alkoholu i tych, którzy oceniają, że jest on łatwy do zdobycia. Wciąż jednak na wysokim poziomie utrzymuje się odsetek młodzieży, która pije w sposób ryzykowny. Ministerstwo Zdrowia zapowiada działania ograniczające sprzedaż alkoholu.

IT i technologie

Sztuczna inteligencja dużym wsparciem w diagnostyce. Może być szczególnie cenna w chorobach rzadkich

Już nie tylko usprawnianie analizy badań obrazowych, ale i na przykład typowanie celów terapeutycznych w chorobach rzadkich to pola, na których w medycynie sprawdza się sztuczna inteligencja. Różne technologie zasilane SI wykorzystuje prawie 80 proc. podmiotów leczniczych, a inwestycja w nie zwraca się średnio w ciągu 14 miesięcy. Wraz z pokoleniową wymianą kadr widać też coraz większe otwieranie się lekarzy na korzystanie z narzędzi sztucznej inteligencji.