Komunikaty PR

MENUFEST! – Zimowa odsłona Chefs's Menu

2024-02-22  |  17:00
Biuro prasowe

Startuje MENUFEST! Zimowa odsłona Chef’s Menu w znanych restauracjach. Czym zaskoczy?

Zimowa odsłona Chef’s Menu, czyli MENUFEST! To nic innego, jak nowy sposób poznawania topowych restauracji w Polsce. Bohaterami projektu są Chefowie oraz ich unikalne flagowe menu w znanych restauracjach. W inicjatywie biorą udział restauracje z Warszawy, Gdańska i Krakowa, które proponują specjalnie skomponowane menu, będące wizytówką miejsca w okazyjnej cenie. Od 23 lutego do 12 marca Goście odwiedzając wybraną restaurację otrzymają w prezencie wyjątkowy welcome drink od Partnera MENUFEST! 

Dzięki inicjatywie Chef’s Menu, do której przyłączyło się blisko 40 prestiżowych restauracji z Warszawy, Gdańska i Krakowa, Goście mają szansę odkryć kulinarne sekrety najlepszych Chefów w Polsce. W zimowej odsłonie odwiedzający wybrane miejsca będą mieli okazję delektować się flagowymi daniami przygotowanymi przez utalentowanych Chefów. Niezależnie od preferencji smakowych, każdy znajdzie coś dla siebie. Jednak to nie koniec niespodzianek. Partnerem projektu jest marka Jägermeister. W ramach MENUFEST każdy Gość otrzyma w prezencie wyjątkowy welcome drink, który pozwoli na odkrycie tego kulinarnego święta w niepowtarzalny sposób.

Autorskie menu w kuszącym pairingiem  

Chef's Menu, to całoroczna możliwość odkrywania autorskich dań najsłynniejszych Chefów. Projekt jest realizowany w ramach RestaurantClub, niezależnie od RestaurantWeek® i innych Festiwali organizatora. Daje Gościom możliwość odkrycia znanych restauracji przez flagowe menu. Chefowie najlepszych lokali w Polsce zapraszają na popisowe dania, menu i sharingi w ekologicznej formule wcześniejszej rezerwacji oraz okazyjnej cenie. Za konceptem Chef’s Menu stoją organizatorzy największych Festiwali kulinarnych w Polsce, tj. RestaurantWeek®, Fine Dining Week, World Class Cocktail Festival, czy Pizza Week. 

Smak Krakowa w najlepszym wydaniu 

Kraków, znany nie tylko ze swojego bogatego dziedzictwa kulturowego, ale także z wysokiego poziomu gastronomii, staje się areną dla MENUFEST! – kulinarnej uczty, która zachwyci najbardziej wymagających smakoszy. W zimowej odsłonie Chef’s Menu biorą udział takie krakowskie restauracje jak Fala oraz Folga

Stolica pełna smaków 

Warszawa, serce pierwszej edycji MENUFEST – wyjątkowej odsłony Chef’s Menu, która jest zaproszeniem na niezapomnianą podróż po najwykwintniejszych smakach i aromatach warszawskich restauracji. Już teraz można zarezerwować stolik m.in. w Runo Restaurant, Syty Chmiel czy Benvenutti Amici

Kulinarna podróż po Gdańsku 

Do tej kulinarnej eskapady dołączają restauracje między innymi takie jak Cała Naprzód i Yatta Sushi Japanese Cuisine. Organizatorzy uprzedzają, że lista nieustannie się rozrasta o kolejne kulinarne perły, gotowe zaskoczyć najbardziej wyrafinowane podniebienia w sercu Pomorza.

#SzanujJedzenie

Co sprawia, że ta inicjatywa jest wyjątkowa? To idea #SzanujJedzenie, która stoi za całym przedsięwzięciem. Dzięki systemowi wcześniejszego wyboru menu, restauracje zamawiają dokładnie tyle składników, ile potrzeba do przygotowania wybranych dań. To nie tylko wygodne i efektywne rozwiązanie, ale także skuteczny sposób na ograniczenie marnowania jedzenia. Udział w MENUFEST to możliwość wspierania idei #SzanujJedzenie i czerpanie radości z wyśmienitych potraw przygotowywanych przez utalentowanych Chefów!

Pełna lista restauracji biorących udział w MENUFEST znajduje się na stronie www.ChefsMenu.pl

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Julia Kamińska: Elektrośmieci to duży problem. Sama mam w piwnicy zepsutą pralkę i muszę zorganizować jej wywóz

Piotr Zelt, Julia Kamińska i Klaudia Zioberczyk zauważają, że mimo wielu akcji informacyjnych i edukacyjnych nadal nie wszyscy Polacy zdają sobie sprawę z tego, że elektrośmieci, które nie są w odpowiedni sposób zutylizowane, stanowią ogromne zagrożenie dla środowiska. I choć istnieją różne możliwości przekazania zużytych, nieużywanych lub uszkodzonych urządzeń elektrycznych i elektronicznych do punktów zbiórki czy firm zajmujących się recyklingiem, to nie brakuje osób, które lekceważą wszelkie wytyczne i idą na łatwiznę. Wyrzucają takie sprzęty do zwykłych śmietników albo wywożą na przykład do lasu.

Problemy społeczne

37 proc. Ukraińców nie wie, jak zaszczepić dziecko w Polsce. Potrzebna większa edukacja w tym zakresie

Choć trzech na czterech uchodźców z Ukrainy darzy polski system ochrony zdrowia dużym zaufaniem, to 21 proc. z nich ma problem z zaufaniem do samych szczepień. To dlatego wiele ukraińskich mam podejmuje decyzję o nieszczepieniu dziecka. Dużym wyzwaniem jest więc zwiększanie ich świadomości na temat korzyści płynących ze szczepień dla zdrowia jednostek i całej populacji, a także wyjaśnianie wątpliwości związanych z ewentualnymi skutkami ubocznymi. Tę rolę edukacyjną musi wziąć na siebie polski personel systemu ochrony zdrowia.

Problemy społeczne

Muzea pomagają walczyć ze stereotypami i uprzedzeniami. To ważne dla zmieniającego się rynku pracy

Według NEMO, Sieci Europejskich Organizacji Muzealnych, społeczna rola muzeów wykracza daleko poza ich tradycyjne funkcje. W coraz bardziej spolaryzowanym świecie muzea mogą odgrywać kluczową rolę w promowaniu dialogu i spójności społecznej, zachęcać do dyskusji, mogą też pełnić rolę ośrodków integracji społecznej. Dzięki przybliżaniu obcych kultur mogą też zmienić spojrzenie na rynek pracy.