Komunikaty PR

MOXO zaprasza – Fabryka Norblina z nowym wyjątkowym konceptem

2023-02-02  |  09:00
Biuro prasowe
Kontakt

Aleksandra Kaczorowska
Beyond Public Relations

ul. Franciszka Klimczaka 1
02-797 Warszawa
a.kaczorowska|bepr.pl| |a.kaczorowska|bepr.pl
504 907 388
www.bepr.pl
Do pobrania doc ( 0.08 MB )

Długo wyczekiwane otwarcie restauracji i klubu muzycznego MOXO za nami. Wyjątkowe miejsce na mapie Warszawy powstało w niezwykłych wnętrzach zrewitalizowanej XIX-wiecznej Hali Odlewni Fabryki Norblina. Na gości przez 7 dni w tygodniu czeka tu wyjątkowe menu i muzyka na żywo. Filozofia Nikkei przeniknęła stare mury dawnej fabryki tworząc miejsce jakiego w stolicy jeszcze nie było.

MOXO w Fabryce Norblina to 1.200 mkw. połączenia nowoczesnego designu z industrialnym klimatem, które stworzyli architekci z biura PRC Architekci i PRC Design. Projekt wnętrza podkreśla zarówno wyjątkowość konceptu, jak i miejsca – Hali Odlewni z 1882 roku. Naturalną surowość pofabrycznej przestrzeni równoważy wystrój wnętrza - miękkie welurowe kanapy, butelkowa zieleń oraz ciepłe światło, podkreślające urok zabytkowych ścian. Charakter miejsca podkreśla zachowane pofabryczne wyposażenie obiektu - trójstanowiskowy piec kotlinowy wraz ze wspomagającym jego pracę przyściennym żurawiem oraz indukcyjne piece odlewnicze. Zwieńczeniem tej imponującej przestrzeni na parterze jest najwyższy w Polsce (wysoki na 8 m i szeroki na 12 m) bar, obok którego nie da się przejść obojętnie. We wschodniej części zabytkowej hali zaprojektowano natomiast antresolę, na którą prowadzą wachlarzowe schody, a na niej znajduje się drugi, już nieco mniejszy bar.

Sercem MOXO jest otwarta restauracja, bijąca w rytmie Nikkei – niepowtarzalnej fuzji kulinarnej dwóch światów - Japonii i Peru. Szefem kuchni i twórcą menu jest Radosław Pelc, pasjonat z wieloletnim stażem, który doświadczenie zdobywał w wielu restauracjach w Polsce i na świecie, m.in. w Fort Village na Sardynii czy w restauracji warszawskiego Hotelu Sheraton. Na koncie ma liczne nagrody i wyróżnienia, jak choćby I miejsce na VII Kulinarnym Rajdzie Mistrzów. W stworzonej przez niego karcie znajdziemy m.in. sushi, peruwiańskie ceviche, owoce morza, a także ryby i dania mięsne. Prawdziwi smakosze przeżyją tu wyjątkowe doznania kulinarne, które uzupełni autorska karta koktajli, również inspirowana filozofią przenikania się tych dwóch potężnych kultur, serwowana w obydwu barach.

Przestrzeń dla gości to łącznie 900 mkw. (parter plus antresola), na której znajduje się 210 miejsc siedzących. Przy układzie koktajlowym lokal pomieści nawet 600 osób. O ich komfort i obsługę dba obecnie 60 pracowników.

MOXO to autorski projekt Tomika Grewińskiego - jednej z najbardziej znanych i wpływowych osób w polskiej branży muzycznej i rozrywkowej oraz Bertranda Jasińskiego, twórcy takich marek, jak Centrum Podróży, GO!Internet, Sale Zabaw Fikołki, Kuźnia Kulturalna, The Beer Store, Cook Story, Scena Kulturalna, Museum Store, czy Cucina Wilanów. 

- MOXO to miejsce spotkań z wyśmienitym jedzeniem, muzyką i dobrą energią. Szukaliśmy idealnej przestrzeni do realizacji naszego konceptu, w którym będziemy mogli stworzyć niepowtarzalny klimat i takie znaleźliśmy. Piękna, XIX–wieczna Hala Odlewni urządzona na nowo zapiera dech w piersiach – mówią Grewiński i Jasiński, inwestorzy z Amvox International, właściciela MOXO.

MOXO to połączenie smaków i dźwięków, dlatego po kolacji restauracja zamienia się w oryginalny klub muzyczny, przystosowany nie tylko do regularnych imprez klubowych, ale także dużych koncertów.

- Jesteśmy niezwykle dumni, że w naszym kompleksie powstało tak wyjątkowe miejsce. MOXO to restauracja i klub muzyczny na miarę Nowego Jorku czy Londynu. Niesamowity design pofabrycznej hali zachwyca już od progu, do tego świetne jedzenie, dobra muzyka w wykonaniu najpopularniejszych artystów w Polsce i na świecie. Jestem pewna, że Warszawa pokocha MOXO – mówi Kinga Nowakowska, członkini zarządu i dyrektor operacyjna Grupy Capital Park.

Nowe oblicze starej Odlewni tętni życiem przez 7 dni w tygodniu. Obok Piano Baru i Food Town, to kolejne miejsce w Fabryce Norblina, w którym codziennie można posłuchać muzyki na żywo. Dominować tu będą imprezy cykliczne, podczas których usłyszymy najlepsze brzmienia od muzyki klubowej, po jazz, funk i soul. Poniedziałek to dzień przeznaczony w MOXO na eventy, jeśli jednak akurat nie będzie zaplanowana impreza zamknięta, wieczór upłynie pod hasłem „Move On”. To propozycja dla tych, którzy lubią wychodzić z domu niezależnie od dnia tygodnia. O ich dobry nastrój zadbają znani DJ-e. Wtorek to mix funk&soul w najlepszym wydaniu, czyli w wydaniu MOXO Band, a środa to dzień, w którym stery przejmują kobiety. Warto sprawdzić, jak płeć piękna radzi sobie za konsolą. Czwartki to dzień, w którym znane twarze zabierać będą gości w swoją indywidualną podróż muzyczną. Muzyczne piątki dedykowane są miłośnikom funk, disco, boogie, którzy przy tych rytmach chcą idealnie rozpoczną weekend. Sobota to dźwięki house w przeróżnych odmianach. Sunday chill pozwoli łagodnie zakończyć weekend i nastroić się odpowiednio przed nowym tygodniem.

Szczegółowe informacje o MOXO: https://moxo.pl/

Fabryka Norblina to wielofunkcyjny kompleks w sercu warszawskiej Woli. Po wieloletnim procesie rewitalizacji dawnych zakładów Norblin, Bracia Buch i T. Werner przeprowadzonej przez Grupę Capital Park ponownie otworzył się na miasto zachwycając historyczną zabudową, w którą wkomponowana została nowoczesna architektura. Łączna powierzchnia kompleksu wnosi ponad 65.000 mkw., z czego 41.000 mkw. stanowi powierzchnia biurowa. Dla gości Fabryki Norblina dostępne są koncepty kulturalne, rozrywkowe i gastronomiczne, w tym m.in.: autorskie, butikowe kino KinoGram, ekologiczny targ – BioBazar, największa w stolicy strefa gastronomiczna z Food Town i restauracjami z obsługą kelnerską, Piano Bar z muzyką na żywo, Muzeum Fabryki Norblina, galeria Art Box Experience, Apple Muzeum Polska, centrum mądrej rozrywki Smart Kids Planet, a także sklepy, lokale usługowe oraz strefa zdrowia i urody. 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Jak nie zmarnować jedzenia w święta? Biuro prasowe
2024-03-28 | 12:30

Jak nie zmarnować jedzenia w święta?

Jak wynika z  opracowanego przez Banki Żywności raportu ,,Nie Marnuj Jedzenia 2023”[1] w Polsce marnuje się 4,8 miliona ton żywności rocznie, a ponad połowa uczestników
Styl życia BRAK ZDJĘCIA
2024-03-28 | 12:00

Do 10 kwietnia zgłoś kandydatów do III edycji Nagrody Korczaka

Wręczana jest osobom i instytucjom, które dbają o wzmacnianie praw dzieci i młodzieży, działając w edukacji, systemie zdrowia i opieki społecznej, organizacjach pozarządowych i lokalnych społecznościach. Kryształowe serca,
Styl życia Polacy wybrali – oto nowy król wielkanocnych wypieków! W tym roku to sernik
2024-03-27 | 14:50

Polacy wybrali – oto nowy król wielkanocnych wypieków! W tym roku to sernik

Jeszcze dwa lata temu mazurek był niekwestionowanym królem wielkanocnych wypieków[1]. W tym roku zwycięzcą jest sernik – tak wynika z sondażu zainicjowanego przez markę

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Partner Serwisu Zdrowie

Viatris

Gwiazdy

Gwiazdy

Marcin Bosak: Mam to szczęście, że nie dostaję nietrafionych prezentów. Sam bardzo lubię je dawać

Aktor zaznacza, że lubi wręczać prezenty i obserwować reakcję osób, którym je wręcza. Raczej nie zdarzyło mu się w tej kwestii nieprzyjemnie kogoś zaskoczyć. On sam również nie dostał czegoś, co szybko wylądowało w koszu.

Gwiazdy

Enej: Wielkanoc musi być w rodzinnym gronie. Nie jesteśmy fanami wyjazdów do hoteli, żeby spędzać święta z obcymi ludźmi

Muzycy zespołu Enej przyznają, że lubią i celebrują święta, dlatego cieszą się na nadchodzącą Wielkanoc. Zamierzają wtedy zwolnić tempo, odłożyć na bok pracę i poświęcić czas rodzinie. Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha zdradzają, że ich popisowym, a jednocześnie ulubionym świątecznym przysmakiem jest sałatka jarzynowa. Sami też z przyjemnością ją przygotowują.