BRUTALNY METAL W NAJLEPSZYM WYDANIU? SŁUCHAJ „DEGENARATION” OD NITOA
NITOA to Paweł (wokal, gitara), Grzesiek (bas) i Adam (perkusja) – trzej faceci z warszawskiego Grochowa, którzy uwielbiają ciężkie, szybkie granie okraszone melodią. Wspólnie tworzą muzykę, ich teksty są mroczne i życiowe, choć nieoczywiste. Właśnie wydali nagrany w JNS Studio utwór skomponowany przez Tomasza Luberta, zatytułowany ‘Degeneration’.
Słuchaj w serwisach cyfrowych:
https://songwhip.com/nitoa/degeneration
Do utworu powstał bardzo dynamiczny klip:
https://youtu.be/oelvuo9m7Lw
Zespół NITOA nagrał swoją pierwszą EP-kę zatytułowaną #studioprzetwornia w 2020 roku. Zarejestrowane zostały trzy utwory: „Beton”, „Smutek”, „Szron”. Powstał do nich również materiał wideo, który możecie obejrzeć tutaj:
W styczniu 2022 ukazał się pierwszy długogrający album zespołu, zatytułowany „ODIUM”. Znajduje się na nim dziesięć mocnych, brutalnych metalowych kawałków.
Streamuj ODIUM: https://songwhip.com/nitoa/odium
Poza serwisami cyfrowymi płyta jest dostępna w postaci pięknie wydanego CD – do zamówienia poprzez fanpage zespołu: https://www.facebook.com/nitoaband
Od listopada 2021 do marca 2022 NITOA zagrała prawie 20 koncertów w całej Polsce promujących wydawnictwo.
– Naszym celem jest granie koncertów: dużych, małych, nieważne! To daje nam kopa i właśnie wspólne koncerty sprzed lat sprawiają, że zapał do muzyki wciąż w nas tkwi. Mocny metal ma cudowną, fanatyczną publiczność i właśnie z nią chcemy się spotykać – mówią muzycy z NITOA – o ile Adam w swoim napiętym, telewizyjnym kalendarzu znajdzie dla nas czas – dodają.
NITOA skład:
Paweł Kornacki – wokal, gitara
Grzegorz Wardzyński – bas, chórki
Adam Kornacki – perkusja, chórki
NITOA w socialach:
Facebook: https://www.facebook.com/nitoaband
Instagram: https://www.instagram.com/nitoaband
YouTube: https://www.youtube.com/c/NITOAband
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0K2DeG85mkBDq1Z17jxe3s?si=qYvoxJfuTTyu6hu5gOiRoQ
AppleMusic: https://music.apple.com/pl/artist/nitoa/1603293543

Enej z napisem LOVE. To nowa trasa zespołu

BNDK wspiera Oasis w powrocie na scenę...

"Święta cały rok" - Czadoman w duecie z Ciocią Agą
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość
Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.
Konsument
Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.
Żywienie
Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.