Nowy muzyczny festiwal na mapie Polski!
BrassWoodFest to unikatowe wydarzenie, które połączy ze sobą magię akustycznych instrumentów muzycznych z brzemieniem DJów. Już w sobotę 25 lipca na sopockiej scenie wystąpią: L.U.C. & Rebel Babel, Paulina Przybysz, Bitamina, Bovska, Bisz oraz DJ Noz, Raidho&T.Etno.Live, Agim. Unikatowe warunki i uroki naturalne sceny z niestandardową gatunkową syntezą stworzą prestiżową noc muzyki brassowej i elektronicznej.
Pięciogodzinna impreza w Operze Leśnej w Sopocie to nie tylko powrót do koncertów na żywo i spotkań muzyków z fanami, ale także okazja do poznania nowych muzycznych brzmień. Będzie to też możliwość do przekonania się, że oba wydawałoby się odległe światy artystyczne, mogą ze sobą współgrać i kooperować.
„Zapraszam Was do BrassWood, w którym będziemy tworzyć małe Witu - krainę mitu, gdzie nic nie jest do kitu.” – zapowiada L.U.C, pomysłodawca wydarzenia, cytując kultowy utwór z albumu Planet LUC. „Mamy nadzieję, że ten niestandardowy festiwal, którego zerową edycję organizujemy w czasach wzmożonego reżimu sanitarnego, wyzwoli pozytywne emocje, trochę zapomnienia i da powiew wolności pośród wybitnie malowniczych i magicznych lasów otuliny trójmiejskiej.”
Sopocka scena zmieni się w noc 25 lipca w muzyczne miasteczko, które serwować będzie nie tylko dobrą muzykę, ale też jedzenie z najlepszych, trójmiejskich foodtrucków. Wakacyjny, festiwalowy klimat dopełnią lampiony i instalacje świetlne.
Festiwal zapowiada najnowszy klip L.U.Ca bit.ly/brassw00d
#BrassWoodFest
Obecnie bilety na wydarzenie są wyprzedane. Organizatorzy czekają na decyzje rządowe i możliwość zwiększenia liczby uczestników:
https://www.ebilet.pl/muzyka/festiwale/brasswood-fest/
Więcej informacji:
https://www.facebook.com/events/285664922621278/
Kontakt dla mediów:
Marta Szadowiak
marta@projektpr.pl

InMusicLocated - innowacyjna platforma w obszarze muzyki dla marek

W Bydgoszczy będą pobijać rekord Guinnessa na bębnach z recyklingu

Muzyka klasyczna - co to znaczy?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Katarzyna Butowtt: Od ponad 10 lat jestem wolontariuszem Fundacji Dr Clown. Terapia śmiechem ma dla pacjentów kolosalne znaczenie
O byłej modelce znów ostatnio było głośno. A wszystko dzięki nowej produkcji zatytułowanej „Jezioro Słone”, w której wcieliła się w rolę Heleny – kobiety po 60-tce, postanawiającej diametralnie zmienić swoje życie i spróbować tego, na co nie mogła się odważyć wcześniej. Film budził duże zainteresowanie widzów i zebrał wiele pozytywnych recenzji. Kiedyś Katarzyna Butowtt została okrzyknięta królową polskiej reklamy, a dziś korzystając z tego, że znów mogła przypomnieć o sobie szerokiemu gronu odbiorców, doskonale promuje działania Fundacji Dr Clown i zachęca wszystkich chętnych do wsparcia finansowego tej instytucji.
Przemysł
Polacy gotowi na przebranżowienie. 40 proc. pracowników rozważa taki krok

Mimo trudnej sytuacji gospodarczej polskie firmy wciąż zgłaszają zapotrzebowanie na nowych pracowników. Na rynku jest jednak niedobór kadr o wymaganych kompetencjach. Dlatego w tej sytuacji coraz większą rolę w polityce przedsiębiorstw odgrywa upskilling i reskilling, czyli podwyższanie bądź zmiana kwalifikacji. Czy Polacy są na to gotowi? Z pewnością są coraz bardziej świadomi konieczności dostosowania swoich kompetencji do potrzeb rynku. Zmianę profesji rozważa obecnie 42 proc. wszystkich pracowników, ale wśród osób obawiających się utraty pracy lub planujących ją zmienić ten odsetek sięga aż 71 proc. – wynika z „Barometru rynku pracy 2023” Gi Group Holding.
Nauka
Naukowcy odkryli bakterie, które mogą być odpowiedzialne za rozwój choroby Parkinsona. Trwają prace nad potwierdzeniem odkrycia [DEPESZA]

Naukowcy z Finlandii wykazali, że niektóre szczepy bakterii Desulfovibrio mogą być prawdopodobną przyczyną rozwoju choroby Parkinsona. Jeśli odkrycie się potwierdzi, będzie można opracować badania screeningowe nosicieli szczepów Desulfovibrio i stworzyć mechanizmy pozwalające na usunięcie tych bakterii z jelit. Typowane są do tego wirusy oraz modele postępowania żywieniowego.