Komunikaty PR

Na święta wszystko, co najlepsze - z Piątnicy, no bo skąd!

2021-12-13  |  16:30
Biuro prasowe

Świąteczne dania to okazja do kulinarnych popisów. Precyzyjnie planujemy je z dużym wyprzedzeniem, przygotowujemy listę dań, których nie może zabraknąć na bożonarodzeniowym stole. Tradycyjne potrawy, wypieki, sałatki, które przyrządzamy na święta, muszą się udać! Ich sekret tkwi nie tylko w kulinarnych umiejętnościach, ale także w użytych składnikach. Warto więc na listę zakupów wpisać produkty najwyższej jakości – z Piątnicy, no bo skąd!

Tradycyjny świąteczny sernik
Zapach sernika to jeden z elementów budujących świąteczny nastrój. To ciasto klasyk, które w Boże Narodzenie gości na wielu stołach. Musi być wyjątkowy – pyszny i delikatny, wprost rozpływający się w ustach. Podstawą udanego sernika jest jego baza, czyli twaróg. Najlepszy będzie tłusty, trzykrotnie zmielony. Jeśli jednak nie chcemy poświęcać czasu na tę czynność, warto sięgnąć po najwyższej jakości twaróg mielony. Należy zwrócić uwagę, żeby nie miał on zbyt „wodnistej” konsystencji i cechował się prostym składem.

Wpisz na listę:

  • Twaróg Sernikowy mielony OSM Piątnica – to doskonały produkt łączący idealnie dobrane proporcje serka śmietankowego i twarogu, które zapewniają odpowiednią zawartość tłuszczu (sernik nie wymaga dodatku masła) oraz wspaniały smak. Idealna konsystencja twarogu sprawia, że sernik na jego bazie zawsze się udaje! Twaróg Sernikowy mielony z Piątnicy jest całkowicie naturalny, nie zawiera konserwantów i sztucznych aromatów. Dostępny w opakowaniu 1 kg, idealnym do przygotowania rodzinnej porcji ciasta.

Świąteczne dania z twistem
Chcesz przygotować ciasto lub danie, które zaskoczy bliskich? Poszukujesz ciekawych doznań smakowych i produktów, które mają wiele zastosowań kulinarnych? Poznaj ser mascarpone! Ma on szerokie zastosowanie w kuchni – najczęściej jest używany do ciast i deserów, ale doskonale sprawdza się również w daniach wytrawnych, podawanych na gorąco.

Wpisz na listę:

  • Ser Mascarpone z Piątnicy – to wyjątkowy rodzaj sera produkowany z najwyższej jakości pasteryzowanej śmietanki. Cechuje go gładka, aksamitna konsystencja i śmietankowy smak. Stanowi doskonałe połączenie najlepszych cech sera, masła i śmietany. Dodając go do twarogu, uzyskasz wyjątkowo kremowy sernik o delikatnym smaku! Mascarpone z Piątnicy świetnie wzbogaca także smak sosów do makaronu, dań mięsnych lub warzywnych.

Kruche ciasteczka, pierniczki, sałatki
Boże Narodzenie to bogactwo smaków i zapachów! To czas, kiedy słodkie ciasta idealnie komponują się na stole z wytrawnymi daniami. Przygotowując świąteczne sosy, sałatki warzywne, pierniczki czy kruche ciasta, pod ręką nie może zabraknąć śmietany! 

Wpisz na listę:

  • Śmietana 18% marki Piątnica – ceniona od wielu lat za wyjątkowe walory smakowe, szerokie możliwości wykorzystania w kuchni oraz… niezawodność!
    Gęsta, a jednocześnie delikatna – nie warzy się pod wpływem ciepła. Świetnie podkreśla smak tradycyjnych polskich zup czy sosów.
  • Śmietanka 30% OSM Piątnica – to słodka, pasteryzowana śmietanka, która  znakomicie sprawdzi się w wielu kulinarnych zastosowaniach. Dzięki półpłynnej konsystencji i specjalnemu procesowi produkcji ubijesz ją szybko na pyszny, puszysty krem. Można ją stosować także do dań wytrawnych – śmietanka nie warzy się po dodaniu do gorących potraw, jednocześnie nadając im wyrazistego, kremowego smaku.

Na święta – wszystko, co najlepsze! Najlepsze składniki w kuchni i najlepsze życzenia – niech się darzy!
Pysznych świąt!

 

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Czas na gotowe zupy! - wystartowała jesienna kampania marki JemyJemy Biuro prasowe
2024-10-04 | 09:45

Czas na gotowe zupy! - wystartowała jesienna kampania marki JemyJemy

Marka JemyJemy, lider* na rynku zup gotowych z półki, wraz z początkiem października rozpoczęła szeroko zakrojoną kampanię mediową, obejmującą OOH, digital, social
Żywienie Nowości produktowe FRoSTY – smak i różnorodność na każdą porę roku!
2024-10-03 | 12:00

Nowości produktowe FRoSTY – smak i różnorodność na każdą porę roku!

FRoSTA, znany producent mrożonek, kontynuuje rozwój swojej oferty, wychodząc naprzeciw potrzebom współczesnych konsumentów. Firma stawia na 100% naturalnego smaku i proste
Żywienie Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
2024-10-03 | 12:00

Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja

  W portfolio krakowskiego producenta słodyczy pojawiły się teraz MINIczekolady funkcjonalne: Koncentracja z ekstraktem z korzenia ashwagandhy, Stres z witaminami B6 i C oraz ekstraktem

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Teatr

Farmacja

Szybko rośnie liczba osób z ostrą infekcją układu oddechowego, w tym grypy. Szczyt zachorowań przypadnie już na drugą połowę października

Centrum e-Zdrowia podaje, że od początku września odnotowano blisko 1,8 mln porad ambulatoryjnych udzielonych z powodu ostrych infekcji układu oddechowego, w tym grypy. Najlepszą metodą walki z chorobą jest szczepionka – najlepiej przyjęta między wrześniem a listopadem. Wciąż jednak na taki krok decyduje się zaledwie kilka procent Polaków, tymczasem grypa jest jedną z 10 najczęstszych przyczyn zgonów u osób powyżej 65. roku życia.

Żywienie

Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk: Na Filipinach spałyśmy z karaluchami i innymi robakami. Brakowało nam moskitiery na całe ciało

Chociaż podczas pełnej emocji wyprawy przez Filipiny do Tajwanu nie brakowało trudnych momentów, w których górę brało zmęczenie, to jednak mimo wszelkich niedogodności Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk starały się nie narzekać, tylko wyciągać z tej podróży to, co najlepsze. Uczestniczki „Azja Express” przyznają, że nie mogły się przekonać do miejscowego jedzenia, ale za to zachwyciła je aromatyczna kawa. W bagażu zabrakło miejsca na moskitierę, dlatego też z czasem przyzwyczaiły się także do spania w jednym pomieszczeniu z karaluchami.