Komunikaty PR

Najsmaczniejsze inspiracje na lato z Violife!

2022-06-15  |  01:00
Biuro prasowe
Do pobrania 37 ( 1.74 MB )

Poznaj najsmaczniejsze inspiracje na lato z Violife!

Ciepło, cieplej… czas na piknik i spotkania przy grillu! To znakomita okazja, by zaskoczyć gości
i zaserwować dania „na zielono”. Pomoże w tym marka Violife, proponująca doskonałe w smaku alternatywy dla serów – m.in. goudy, cheddara, greckiego czy kremowego serka do smarowania. Dań z produktami Violife będzie można spróbować także podczas wyjątkowego tournée po Polsce.
W czerwcu Szef Kuchni Violife odwiedzi kilkadziesiąt lokalizacji, serwując przekąski z roślinnymi produktami marki.

Uwielbiana przez wegan, wegetarian i fleksitarian na całym świecie marka, proponuje wegańskie alternatywy dla serów, które doskonale sprawdzą się do przygotowania m.in. dań z grilla i przekąsek na piknik.

Violife Greek White Blok, będący wegańską alternatywą dla sera feta, idealnie pasować będzie do sałatki greckiej, która podawana jako dodatek do wegańskiego burgera, będzie prawdziwą ucztą dla podniebienia. W burgerze nie może zabraknąć perfekcyjnie topiącego się „sera”. W zależności od preferencji smakowych, można użyć jednego z Violife w plastrach – o smaku cheddara lub edama. Idealny do kanapek będzie natomiast jeden z Violife Creamy do smarowania. Śmietankowy lub ziołowo-czosnkowy smak nada wyrazistości świeżej lub grillowanej bagietce.

Produkty Violife są polecane również wszystkim wielbicielom pysznego jedzenia, którzy chcą uzupełnić swoją dietę o składniki pochodzenia roślinnego. Są wolne m.in. od laktozy, glutenu, orzechów, soi
i konserwantów, dzięki czemu mogą być spożywane przez osoby, u których występują alergie
i nietolerancje pokarmowe.
 

Odkryj smak roślinnych alternatyw serów

Violife Cheddar Flavour Slices – wegańska alternatywa dla sera cheddar, którą pokocha cała rodzina. Doskonale sprawdzi się w zapiekance, pokrojony w cienkie słupki nada pyszny smak pastom
i makaronom.  Ponieważ „ser” jest w plastrach można serwować go na kanapce lub zapiec z ziemniakami. Można go wykorzystywać na wiele sposobów, i do tego jest przepyszny!

 

Violife Edam Flavour Slices – klasyczny holenderski smak
w wegańskim wydaniu. To nowa, pyszna propozycja od Violife. Delikatny w smaku. Można jeść prosto
z opakowania lub na kanapce. Wspaniale się topi w toście czy zapiekance.

 

Violife Greek White Blok  – inspirowana greckimi tradycjami kulinarnymi, wegańska alternatywa dla sera feta. Użyj go do przygotowania sałatki
z oliwkami i pomidorkami koktajlowymi albo dodaj do farszu zapiekanych pieczarek Portobello. Będzie pysznie!

Violife Creamy Original Flavour – wegańska alternatywa dla serków do smarowania. Cechuje go wspaniała, kremowa konsystencja
i smak. Doskonale sprawdzi się na kanapce
z pomidorkiem. Na przyjęciu można zaserwować go na krakersie lub jako dodatek do warzyw pokrojonych w słupki.

 

Violife Creamy do smarowania z czosnkiem i ziołami – wegańska alternatywa dla serów kremowych. To połączenie kremowej konsystencji
z drobno posiekanym czosnkiem, szczypiorkiem i natką pietruszki. Ten delikatny i świeży smak podkreśli charakter piknikowych przekąsek – krakersów z warzywami czy tortilli ze szpinakiem – zamiast masła na pieczone ziemniaki, dip

iolife Creamy do smarowania z czosnkiem i ziołami – wegańska alternatywa dla serów kremowych. To połączenie kremowej konsystencji z drobno posiekanym czosnkiem, szczypiorkiem i natką pietruszki. Ten delikatny i świeży smak podkreśli charakter piknikowych przekąsek – krakersów z warzywami czy tortilli ze szpinakiem – zamiast masła na pieczone ziemniaki, dip

 

Na stronie https://violifefoods.com/pl/przepisy/ dostępne są inspirujące przepisy, z wykorzystaniem produktów z bogatego portfolio marki.

W drogę, czyli zasmakuj przekąsek z wyjątkowego food trucka Violife

18 czerwca wyrusza w trasę food truck marki, w którym Szef Kuchni będzie serwował przekąski
z produktami marki. Będzie to idealna okazja do poznania i spróbowania doskonałej jakości produktów. Trasa food trucka przebiega przez Wybrzeże, Mazowsze, Dolny Śląsk, Wielkopolskę i Małopolskę. Aktualności na temat wybranych lokalizacji można śledzić w mediach społecznościowych Violife.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

O Violife

Marka Violife powstała w 1990 r. w Grecji. Jej nazwa pochodzi od greckiego słowa „vios” oznaczającego życie i dobrobyt. To ulubiona marka wegan, wegetarian i fleksitarian na całym świecie. Równocześnie jej produkty są polecane wszystkim wielbicielom pysznego jedzenia, którzy swoją dietę chcą uzupełnić o produkty pochodzenia roślinnego. Produkty Violife są wolne m.in. od laktozy, glutenu, orzechów, soi i konserwantów, dzięki czemu są odpowiednie także dla osób, u których występują alergie
i nietolerancje pokarmowe. W asortymencie marki znajdziemy wiele różnorodnych wegańskich produktów, które będą smakować wyśmienicie na surowo, a także grillowane czy zapiekane.

-------------------------------

Kontakt prasowy:

Anna Piotrowska

PR Manager

anna@yellowcups.pl

tel.: 575 327 111

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia OFF IMPROWIZOWANY I VINTAGE Biuro prasowe
2024-08-14 | 16:00

OFF IMPROWIZOWANY I VINTAGE

OFF IMPROWIZOWANY I VINTAGE Dla teatromanów gościnne improwizowane spektakle w ramach cyklu „Impro Goście”, dla najmłodszych smakoszy warsztaty tworzenia pizzy, a dla
Styl życia Mielno: Największa zapiekanka ziemniaczana na Kartofladzie
2024-08-14 | 12:30

Mielno: Największa zapiekanka ziemniaczana na Kartofladzie

Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa Oddział Terenowy w Koszalinie postanowił pobić Rekord Polski w kategorii „Największa zapiekanka ziemniaczana”. Aby to zrobić,
Styl życia Ten duet skradnie łódzkie podniebienia! Od 19 sierpnia rusza autorski Festiwal H
2024-08-14 | 10:00

Ten duet skradnie łódzkie podniebienia! Od 19 sierpnia rusza autorski Festiwal H

Sierpień w Manufakturze to czas, który na stałe wpisał się w kalendarz miłośników wyjątkowych smaków, a to za sprawą autorskiego Festiwalu Hot&Sweet! 5. edycja

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Media

Ochrona środowiska

Miasta walczą z upałami. Jedną ze skutecznych metod jest malowanie dachów budynków na biało

Pomalowanie dachów budynków na biało lub pokrycie ich odblaskową powłoką może się przyczynić do schłodzenia temperatury w dużych, gęsto zaludnionych miastach o ponad 1°C. Białe dachy są pod tym względem skuteczniejsze nawet niż pokryte roślinnością zielone dachy czy panele słoneczne – pokazało badanie przeprowadzone w Londynie przez naukowców z UCL. – Pomalowanie dachu na biało jest bardzo tanie i proste, nie trzeba niczego zmieniać w strukturze budynku – wskazuje główny autor badania, dr Oscar Brousse z UCL Bartlett School Environment, Energy & Resources.

Problemy społeczne

Rządowy program refundacji in vitro może poprawić statystyki dzietności. W Polsce spadek liczby urodzeń sukcesywnie się pogłębia

W 2023 roku urodziło się 272 tys. dzieci – o 33 tys. mniej niż jeszcze rok wcześniej i zarazem najmniej od końca II wojny światowej. Wskaźnik dzietności plasuje się dużo poniżej wartości, która gwarantuje zastępowalność pokoleń, a przyrost naturalny już od lat pozostaje ujemny. W poprawie tych statystyk może pomóc działający od czerwca br. rządowy program refundacji in vitro. – Z doświadczeń międzynarodowych wiemy, że takie programy pozytywnie wpływają na dzietność i zwiększają ją w sposób znaczny – mówi Michał Modro, radca prawny zajmujący się obszarem zdrowia. Jak wskazuje, oprócz refundacji samej procedury potrzebna jest też jednak szersza edukacja społeczeństwa, bo w Polsce stygmatyzacja par, które zdecydowały się na in vitro oraz dzieci poczętych tą metodą, wciąż jest dość częstym problemem.