Normobaria dla sportu

Andrzej Bromski
Bromo
ul. Płowiecka 4/189
00-585 Warszawa
materialy.prasowedszkodowania|gmail.com| |materialy.prasowedszkodowania|gmail.com
510 139 576
www.bromo.pl
Sportowcy, aby zachować odpowiednią formę spędzają całe dnie na treningach. Dbają też przy tym o dietę, aby dostarczyć swojemu organizmowi wszystkie niezbędne dla niego składniki odżywcze. Niewiele osób jednak zdaje sobie sprawę z tego jak ważna dla sportowców jest regeneracja dzięki której mogą w pełni wykorzystywać swoje możliwości. Jeszcze mniej osób natomiast zdaje sobie sprawę jak odpowiednie dotlenienie przyśpiesza proces regeneracji. Coraz częściej więc, atleci w celu poprawienia swoich wyników korzystają z dobrodziejstw normobarii, bezinwazyjnej tlenoterapii.
Słaba regeneracja to nieefektywny trening
Profesjonalni sportowcy świetnie zdają sobie sprawę z faktu, który często omijany jest w rozmowach o zdrowym trybie życia. Mianowicie jak ważna w zachowaniu i poprawianiu kondycji i samopoczucia jest odpowiednia regeneracja. Odpoczywając, ładujemy baterie, dzięki czemu poprawia się jakość naszego treningu, a im lepsze treningi tym lepsze wyniki. Dlatego też coraz więcej sportowców inwestuje w regenerację. Komory normobaryczne grupy Ekonstal gwarantują użytkownikowi dużo szybszą regenerację zwiększając absorbcję tlenu w komórkach organizmu. Sesja w komorze normobarycznej wspomaga wydolność i wspiera walkę o coraz to lepsze sportowe wyniki.
Działanie oparte na tlenoterapii
Komory normobaryczne wyprodukowane przez grupę Ekonstal to technologia na najwyższym światowym poziomie. Zaprojektowane przez wykwalifikowanych inżynierów, dzięki panującej w ich wnętrzach jedynej w swoim rodzaju atmosferze, są idealnym rozwiązaniem dla osób chcących zadbać o odpowiednie dotlenienie swojego organizmu, ponieważ ich działanie opiera się w głównej mierze na tlenoterapii, metodzie niezwykle chwalonej przez osoby związane ze sportem oraz lekarzy. Ci drudzy coraz częściej zalecają skorzystanie z zalet normobarii, aby poprawić jakość swojego zdrowia.
Korzyści dla zdrowia
Jednak komory normobaryczne grupy Ekonstal to nie tylko gwarancja odpowiedniego dotlenienia organizmu. To przede wszystkim cała paleta korzyści dla zdrowia zarówno wyczynowych sportowców jak i dbających o siebie osób. Oprócz zwiększonej dwukrotnie (w porównaniu z atmosferą na zewnątrz) ilości tlenu wewnątrz komory, zadbano również o powietrze wzbogacone w wodór. – komentuje Piotr Chrzanowski, przedstawiciel grupy Ekonstal polskiego producenta bezpiecznych i certyfikowanych komór normobarycznych. Te czynniki, jak zapewniają lekarze, przyspieszają regenerację organizmu po wysiłku fizycznym i ogólnie wpływają na poprawę zdrowia. Wszystko to, a także podwyższona zawartość dwutlenku węgla znakomicie wpływa na poprawę wydolności organizmu, metabolizm, redukcję tkanki tłuszczowej, a także w końcu pomaga w leczeniu kontuzji. Normobaria daje niepodważalne i ciężko w inny sposób osiągalne korzyści dla zdrowia.
Kluczem w normobarii jest korzystanie z bezpiecznych, sprawdzonych i certyfikowanych urządzeń. Producentem w pełni wyposażonych i certyfikowanych komór normobarycznych jest w Polsce grupa Ekonstal. Zadbać o zdrowie i smukła sylwetke możemy w komorach: Normobaric w Łodzi, Normobarica w Dąbrowie Górniczej, Lifechamber we Wrocławiu, Normobarica Górki w Wiślicy, Normobaria w Pionkach, Normobaric Room w Osielsku, Normobaria Busko w Busku Zdroju, Normolife w Konstancinie-Jeziorna, Normobaric Clinic w Gdańsku i Normobaric life w Wysokiem (niedaleko Lublina). Wszystkie wymienione komory posiadają też znak CE, co oznacza, że spełniają wszystkie wymogi pod względem jakości i bezpieczeństwa. Dodatkowo technologie produkcyjne zbiorników produkowanych przez Ekonstal oparte są na wieloletnim doświadczeniu i kompetencji pracowników uczestniczących w procesie produkcyjnym i są gwarantem najwyższej jakości produkowanych komór normobarycznych.

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość
Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.
Konsument
Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.
Żywienie
Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.