Nowa kampania portalu rezerwacyjnego Travelist.pl
Travelist.pl ruszył z nową kampanią reklamową, która otwiera kolejny rozdział w komunikacji marketingowej portalu. Towarzyszyć jej będzie hasło „Hotele, o jakich marzysz… w cenach, o jakich marzysz”. Nadrzędnym celem marki – już od 11 lat – jest bowiem zapewnienie klientom dostępu do wymarzonych, komfortowych hoteli w najatrakcyjniejszych cenach na rynku.
Marzy Ci się komfortowy hotel w najlepszej cenie, ALE…
Wraz z początkiem czerwca w największych stacjach telewizyjnych w Polsce pojawiły się najnowsze spoty reklamowe Travelist.pl. Są one częścią nowej, odświeżonej komunikacji marketingowej. Działania mają na celu zwiększanie świadomości marki oraz podkreślenie jej najmocniejszych przewag konkurencyjnych, takich jak: komfort, ekspercka selekcja obiektów oraz gwarancja najlepszej ceny. Działaniom towarzyszy nowe hasło: „Hotele, o jakich marzysz… w cenach, o jakich marzysz”. To jednak nie jedyne nowości.
- Osią narracyjną naszej nowej kampanii jest „usuwamy ALE”. W domyśle oznacza to wyeliminowanie wszelkich przeszkód z marzeń naszych klientów o komfortowym, udanym wypoczynku. Często myślimy o idealnym hotelu, ale zawsze pojawia się jakieś „ALE” – np. zbyt duży wybór obiektów albo brak pewności, czy dana oferta na pewno jest tą najkorzystniejszą. W Travelist.pl zapewniamy wyjątkowe promocje i najlepsze ceny, a jeśli użytkownik zgubi się w gąszczu różnych ofert dostępnych w sieci, wychodzimy mu naprzeciw z ekspercką selekcją najlepszych ofert hotelowych na rynku – mówi Agata Szulc, CEO w Travelist.pl.
Hotelowe marzenia w spotach reklamowych
Miejsce, w którym zostały nagrane spoty, nie jest przypadkowe. Wszystkie ujęcia kręcone były w hotelu Lake Hill Mazury Resort & Spa ***** w Ostródzie. To jeden z najchętniej wybieranych obiektów na stronie Travelist.pl, który doskonale odzwierciedla marzenia o hotelowym komforcie. A to m.in. za sprawą szerokiej oferty udogodnień, takich jak chociażby aquapark, spa, kręgle czy balkony z widokiem na wodę. Mimo że główną scenerią do nagrań był obiekt położony na Mazurach, to w spotach prezentowanych będzie także 11 innych hoteli – w tym aż 3 zagraniczne. To oczywiście nie jedyne obiekty spełniające oczekiwania najbardziej wymagających klientów Travelist.pl. Na portalu dostępnych jest łącznie ponad 750 ofert.
Działania 360 stopni i focus na kluczowy segment klientów
Podobnie jak w poprzednich ogólnopolskich kampaniach, realizowanych od 2022 r. pod hasłem „Mamy Twój pomysł na…”, portal stawia na działania 360°. Obejmują one m.in. szerokozasięgowe reklamy telewizyjne, digital marketing oraz inicjatywy z zakresu public relations. Każdy z 4 spotów (1x30 s. i 3x15 s.) przedstawia hotelowe historie, w których główną rolę odgrywa rodzina – kluczowy segment wśród klientów portalu.
Ramy czasowe kampanii
Kampania rozpoczęła się w poniedziałek 3 czerwca i potrwa do początku sierpnia. Spoty będą emitowane w największych stacjach telewizyjnych w Polsce. Za koncepcję kampanii oraz część kreatywną odpowiada agencja White Bits, za produkcję spotu dom produkcyjny PARANO Films, natomiast media plan powstał we współpracy z agencją Value Media. Działania z zakresu public relations poprowadzi po raz kolejny agencja Publicon.
Spoty dostępne są m.in. na platformie You Tube: https://youtu.be/Z2iHLpnK-5U. Najlepszych hotelowych ofert można szukać z kolei na stronie Travelist.pl.
![Nowy Dyrektor E-commerce w MediaMarkt Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_2092464546,w_169,wo_300,ho_169,r_png,_small.png)
Nowy Dyrektor E-commerce w MediaMarkt
![Mastercard i McCANN Poland drugi rok z rzędu na shortliście Titanium CannesLions](/files/_uploaded/glownekonf_1380709571,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Mastercard i McCANN Poland drugi rok z rzędu na shortliście Titanium CannesLions
![Mastercard i McCANN Poland z pierwszym Black Pencil w historii polskiej reklamy](/files/_uploaded/glownekonf_881094901,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Mastercard i McCANN Poland z pierwszym Black Pencil w historii polskiej reklamy
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Żywienie
![](/files/1922771799/2000516306-el-gendy-wakacje2,w_274,_small.jpg)
Robert El Gendy: Za granicą można spędzić wakacje za dużo mniejsze pieniądze niż nad polskim morzem czy na Mazurach. U nas jest za drogo, często nieadekwatnie do jakości
Prezenter zaznacza, że jest łowcą okazji i dość szybko potrafi znaleźć atrakcyjną ofertę wyjazdu na wakacje za granicą. Dlatego nigdy nie planuje urlopu z dużym wyprzedzeniem, bo często rezerwuje ostatnie miejsca tuż przed wylotem. Robert El Gendy podkreśla, że ze względu na wysokie ceny żywności i miejsc hotelowych w polskich kurortach woli polecieć do innego kraju, gdzie ma gwarancję dobrej pogody, atrakcyjnej lokalizacji i wyśmienitego jedzenia. Jak tylko może, stara się unikać paragonów grozy i przykrych niespodzianek.
Konsument
Polacy wśród narodów najczęściej odwiedzających Czechy. Południowy sąsiad chce przyciągnąć więcej polskich turystów, nie tylko do Pragi
![](/files/1922771799/czechy-turystyka-foto,w_133,r_png,_small.png)
Prawie połowa polskich turystów podróżujących do Czech obiera za cel stolicę tego kraju. Chociaż w ostatnich latach chętniej podróżujemy do innych regionów naszego południowego sąsiada, wciąż wiele miejsc i atrakcji pozostaje nieodkrytych przez Polaków. Czesi chcą to zmienić i ruszają z dwiema kampaniami promocyjnymi skierowanymi do polskich turystów, które mają pokazać nieco inne Czechy, niż do tej pory znaliśmy. Potencjał jest, bo Polacy już dziś stanowią trzecią najliczniejszą grupę gości zagranicznych na czeskim rynku.
Konsument
Naukowcy stworzyli zdrowszą odmianę czekolady. Wykorzystali do tego wyrzucane dotąd części owocu kakaowca
![](/files/1922771799/mishra-czekolada-foto3,w_133,r_png,_small.png)
W ostatnich miesiącach o czekoladzie mówiło się przede wszystkim w kontekście rosnących w zawrotnym tempie cen kakao. Teraz głośno jest również o zupełnie nowym podejściu do produkcji tego słodkiego przysmaku. W czekoladzie 2.0, nad którą pracują naukowcy, maksymalnie wykorzystywane są składniki owocu kakaowca, m.in. soku z miąższu i części łupiny. Nowy produkt ma więcej wartości odżywczych, a cykl jego produkcji jest mniej inwazyjny dla środowiska, przy czym smak ma pozostać bez większych zmian. Nowość ma szansę trafić na sklepowe półki już za dwa–trzy lata.