NOWOŚĆ 2021 – Bruschetta pomidory + zioła OLE!
Poznaj jedną z najwspanialszych śródziemnomorskich przekąsek. Odkryj prawdziwą kwintesencje lata zamkniętą w wygodnym słoiczku. Niebanalny smak, głębia aromatu
i nieograniczone kulinarne możliwości – to tylko kilka z zalet NOWOŚCI OLE! – Bruschetta pomidory + zioła.
Klasyczna Bruschetta z ziołami OLE! to przekąska GOTOWA do spożycia zaraz po otwarciu. Doskonałe połączenie kawałków soczystych pomidorów z aromatycznymi ziołami. Przygotowana
w oparciu o najlepsze włoskie receptury – kusi i inspiruje.
Twój przepis na szybką warzywną przekąskę w ciągu dnia!
Bruschetta sprawdzi się doskonale w połączeniu z kromką ulubionego chleba, kawałkiem świeżej bagietki lub pieczoną grzanką, tak w kilka sekund możesz stworzyć prostą w przygotowaniu
i smakowita przekąskę.
Odkryj więcej kulinarnych pomysłów w PRZEPISNIKU OLE! – https://bit.ly/340w1iQ
Więcej na: www.wole-ole.pl
__________________________________
Bruschetta pomidory + zioła OLE!
Pojemność: 200 ml
Cena: około 8 złotych
PRZEPIS: Omlet z boczkiem i Bruschetta pomidory + zioła OLE!
Składniki:
-
2 jajka
-
½ szalotki
-
3 łyżki startego twardego sera
-
kilka plasterków boczku pokrojonego w drobną kostkę
-
garść pietruszki, koperku
-
sól, pieprz
-
½ słoiczka Bruschetta pomidory + zioła OLE!
-
1 łyżka masła
Na patelni podsmażamy cebulkę i pokrojony boczek. W misce łączymy i mieszamy jajka. Dodajemy posiekane zioła, sól, pieprz oraz starty ser. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy masło. Wlewamy masę jajeczną. Czekamy, aż się brzegi się zetną i przekładamy na drugą stronę. Zdejmujemy omlet na talerz, na środek układamy Bruschetta pomidory + zioła OLE!. Podajemy na ciepło.
Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Ada Fijał: Młode pokolenie jest niezwykle obeznane z modą. Kiedyś my uczyliśmy uczestników naszych programów, co mają robić, a teraz często to my uczymy się od nich
Aktorka i jurorka programu „Shopping Queens. Królowe zakupów” zauważa, że w ciągu dekady nie tylko zmienił się ten format telewizyjny, ale także podejście do mody. Trendy dyktują bowiem teraz nie tyle znani projektanci, ile ulica i zwykli ludzie. Na jej szczególne uznanie zasługuje młode pokolenie, które wykazuje się ogromną kreatywnością i wręcz nie sposób przejść obojętnie obok ich wyszukanych stylizacji.
Muzyka
Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci
Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.
Edukacja
MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety
Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.