NOWOŚĆ! BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100% OWOCU i BURAK CZERWONY 100% WARZYWA poszerzają
Linia produktów liofilizowanych KRESTO poszerzyła się o dwa nowe smaki. W portfolio, obok ananasa, maliny i truskawki, pojawiły się BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100% OWOCU oraz BURAK CZERWONY KOSTKA 100% WARZYWA. Łącznie w ofercie marki znajduje się już 5 propozycji wyrazistych smaków, które dzięki procesowi liofilizacji zachowują większą ilość cennych wartości odżywczych niż w przypadku tradycyjnego suszenia.
Chrupkość, smak i wartościowy skład
BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100% OWOCU to pożywne owoce, o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego oraz intensywnym smaku i aromacie. Dzięki chrupiącej formie owoce te są idealnym dodatkiem zarówno do porannego jogurtu lub owsianki, jak i deserów, ciast czy napojów. Do wyprodukowania 100 g borówki liofilizowanej wykorzystano 0,7 kg borówki świeżej.
Z kolei BURAK CZERWONY KOSTKA 100% WARZYWA to pierwsza warzywna propozycja od KRESTO, doskonale dopełniająca paletę owocowych smaków. Naturalna słodycz buraków, cenne wartości odżywcze oraz wysoka zawartość błonnika sprawiają, że jest to idealny dodatek do sałatek, zup i sosów. Produkt jest gotowy do spożycia od razu po otwarciu opakowania, a każde 100 g buraka liofilizowanego powstało przy użyciu 0,9 kg świeżych buraków.
100% natury i wachlarz liofilizowanych smaków KRESTO
Nowości poszerzyły dotychczasową paletę produktów liofilizowanych, do której zaliczają się ANANAS, MALINA i TRUSKAWKA KRESTO 100% OWOCU.
ANANAS W KAWAŁKACH 100% OWOCU to ciekawy pomysł na uatrakcyjnienie codziennego jadłospisu i tworzenie dań orientalnych. MALINA 100% OWOCU znakomicie nadaje się do przygotowywania ciastek, tortów i drożdżówek, a TRUSKAWKA W PLASTRACH 100% OWOCU pozwala wzbogacić desery, musli czy zdrowe koktajle. 100 g każdego z produktów powstało przy użyciu od 0,7 do 1 kg świeżych owoców, bez dodatku cukru i sztucznych składników.
Liofilizacja – sposób na naturalny smak, zapach i skład
Proces liofilizacji polega na zamrożeniu świeżych owoców i warzyw, a następnie usunięciu z nich wody. Taki zabieg pozwala zachować wartości odżywcze i pełnię naturalnego smaku. Dzięki temu owoce i warzywa są pożywne, chrupiące i nie tracą swoich właściwości, a jednocześnie stają się lekkie oraz wygodne w przechowywaniu.
Owoce liofilizowane KRESTO to naturalne produkty wegańskie, a poręczne opakowanie 15 g z zapięciem strunowym umożliwia cieszenie się intensywnym smakiem i aromatem od razu po otwarciu torebki.
BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100%
Dostępna gramatura: 15 g
Sugerowana cena detaliczna: 15 g, 7,79 zł/szt
BURAK CZERWONY 100%
Dostępna gramatura: 15 g
Sugerowana cena detaliczna: 15 g, 5,49 zł/szt

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Motoryzacja

Anna Powierza: W wakacje jadę z córką pod namiot rozkładany na dachu samochodu. Będziemy nad samym brzegiem jeziora
Aktorka zaplanowała już część swojego urlopu i wręcz już nie może się doczekać wyjazdu pod namiot. Tym razem wybrała model montowany na dachu auta, co ma zapewnić większy komfort wypoczynku. Anna Powierza zaznacza, że w takiej wersji można funkcjonować bez żadnych ograniczeń. Nie zdradza jednak, kiedy dokładnie wyjeżdża ani jaką lokalizację wybrała. Wiadomo tylko, że będzie jej towarzyszyć córka, 11-letnia Helena.
Edukacja
Polskie uczelnie nie są wolne od mobbingu. Środowisko akademickie pracuje nad dobrymi praktykami w polityce antymobbingowej

Według danych Państwowej Inspekcji Pracy problem mobbingu w polskich uczelniach na tle zgłoszeń z rynku wydaje się marginalny. Badania ankietowe pokazują jednak zupełnie inną skalę tego problemu w środowiskach akademickich. Okazuje się, że z mobbingiem zetknęło się 63,5 proc. pracowników uczelni i 55 proc. studentów. Uniwersytet Warszawski i Uniwersytet Śląski realizują projekt, którego celem jest zebranie najlepszych realizowanych przez szkoły wyższe praktyk i polityk antymobbingowych, a potem opublikowanie ich jako gotowe rozwiązania do wdrożenia na uczelniach.
Psychologia
Qczaj: Po miesiącu w Tajlandii przeżywam jakieś przebudzenie. Ostatnio miałem w życiu dużo różnych trudności

Trener jest niezwykle zadowolony z ostatniego pobytu w Tajlandii. Wypoczął, pozbył się negatywnych emocji i naładował akumulatory, a jednocześnie zrealizował ciekawy projekt. Pełen energii wrócił do kraju, by podejmować kolejne wyzwania zawodowe. Qczaj zaznacza, że teraz zupełnie inaczej spojrzał na ten kraj po tym, jak w jego życiu nastąpił przełom i wreszcie uwolnił się od nałogu alkoholowego.