Komunikaty PR

NOWOŚĆ! BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100% OWOCU i BURAK CZERWONY 100% WARZYWA poszerzają

2024-02-27  |  18:15
Biuro prasowe

Linia produktów liofilizowanych KRESTO poszerzyła się o dwa nowe smaki. W portfolio, obok ananasa, maliny i truskawki, pojawiły się BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100% OWOCU oraz BURAK CZERWONY KOSTKA 100% WARZYWA. Łącznie w ofercie marki znajduje się już 5 propozycji wyrazistych smaków, które dzięki procesowi liofilizacji zachowują większą ilość cennych wartości odżywczych niż w przypadku tradycyjnego suszenia.

Chrupkość, smak i wartościowy skład

 

BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100% OWOCU to pożywne owoce, o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego oraz intensywnym smaku i aromacie. Dzięki chrupiącej formie owoce te są idealnym dodatkiem zarówno do porannego jogurtu lub owsianki, jak i deserów, ciast czy napojów. Do wyprodukowania 100 g borówki liofilizowanej wykorzystano 0,7 kg borówki świeżej.


Z kolei BURAK CZERWONY KOSTKA 100% WARZYWA to pierwsza warzywna propozycja od KRESTO, doskonale dopełniająca paletę owocowych smaków. Naturalna słodycz buraków, cenne wartości odżywcze oraz wysoka zawartość błonnika sprawiają, że jest to idealny dodatek do sałatek, zup i sosów. Produkt jest gotowy do spożycia od razu po otwarciu opakowania, a każde 100 g buraka liofilizowanego powstało przy użyciu 0,9 kg świeżych buraków.

 

100% natury i wachlarz liofilizowanych smaków KRESTO

 

Nowości poszerzyły dotychczasową paletę produktów liofilizowanych, do której zaliczają się ANANAS, MALINA i TRUSKAWKA KRESTO 100% OWOCU.

 

ANANAS W KAWAŁKACH 100% OWOCU to ciekawy pomysł na uatrakcyjnienie codziennego jadłospisu i tworzenie dań orientalnych. MALINA 100% OWOCU znakomicie nadaje się do przygotowywania ciastek, tortów i drożdżówek, a TRUSKAWKA W PLASTRACH 100% OWOCU pozwala wzbogacić desery, musli czy zdrowe koktajle. 100 g każdego z produktów powstało przy użyciu od 0,7 do 1 kg świeżych owoców, bez dodatku cukru i sztucznych składników.

 

Liofilizacja – sposób na naturalny smak, zapach i skład

 

Proces liofilizacji polega na zamrożeniu świeżych owoców i warzyw, a następnie usunięciu z nich wody. Taki zabieg pozwala zachować wartości odżywcze i pełnię naturalnego smaku. Dzięki temu owoce i warzywa są pożywne, chrupiące i nie tracą swoich właściwości, a jednocześnie stają się lekkie oraz wygodne w przechowywaniu.

 

Owoce liofilizowane KRESTO to naturalne produkty wegańskie, a poręczne opakowanie 15 g z zapięciem strunowym umożliwia cieszenie się intensywnym smakiem i aromatem od razu po otwarciu torebki.

 

BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100%
Dostępna gramatura: 15 g
Sugerowana cena detaliczna: 15 g, 7,79 zł/szt

 

BURAK CZERWONY 100%
Dostępna gramatura: 15 g
Sugerowana cena detaliczna: 15 g, 5,49 zł/szt

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Konsument

Młodzież w Polsce sięga po alkohol rzadziej niż 20 lat temu. Obniża się zwłaszcza spożycie piwa

Alkohol staje się coraz mniej popularny wśród młodzieży, przede wszystkim w grupie wiekowej 15–16 lat, ale pozytywne zmiany widoczne są również w grupie 17- i 18-latków – wynika z badania ESPAD z 2024 roku przedstawionego niedawno podczas konferencji w Sejmie. Mniej nastolatków niż 20 lat temu przyznaje się do zakupu alkoholu i tych, którzy oceniają, że jest on łatwy do zdobycia. Wciąż jednak na wysokim poziomie utrzymuje się odsetek młodzieży, która pije w sposób ryzykowny. Ministerstwo Zdrowia zapowiada działania ograniczające sprzedaż alkoholu.

IT i technologie

Sztuczna inteligencja dużym wsparciem w diagnostyce. Może być szczególnie cenna w chorobach rzadkich

Już nie tylko usprawnianie analizy badań obrazowych, ale i na przykład typowanie celów terapeutycznych w chorobach rzadkich to pola, na których w medycynie sprawdza się sztuczna inteligencja. Różne technologie zasilane SI wykorzystuje prawie 80 proc. podmiotów leczniczych, a inwestycja w nie zwraca się średnio w ciągu 14 miesięcy. Wraz z pokoleniową wymianą kadr widać też coraz większe otwieranie się lekarzy na korzystanie z narzędzi sztucznej inteligencji.