Komunikaty PR

Nowość! Bulion wołowo-warzywny wolno gotowany Sokołów

2023-11-07  |  11:05
Biuro prasowe

Smacznie, szybko i wygodnie – tak chcemy dziś jeść

Poszukiwanie rozwiązań, które ułatwiają przygotowanie codziennych posiłków, jest dziś jednym z najistotniejszych kulinarnych trendów. Dlatego cenimy takie produkty, dzięki którym przyrządzanie potraw staje się wygodniejsze i prostsze, a my nie musimy spędzać w kuchni długich godzin. Jednocześnie wiedząc, że to, co jemy, ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia i samopoczucia, zwracamy uwagę na skład, jakość i naturalność. Równie ważny jest znakomity smak, dzięki któremu każdy posiłek może stać się wspaniałym doznaniem kulinarnym.

Bulion – niezastąpiony w każdej kuchni

Esencjonalny, pełen smaku bulion jest niezbędnym elementem wielu dań nie tylko kuchni polskiej, ale i najbardziej popularnych kuchni świata. To na jego bazie powstają wyśmienite zupy, zarówno nasze rodzime klasyki, jak i te bardziej egzotyczne – jak ramen czy zupa tajska, a także sosy czy marynaty. Dodajemy go również do pieczeni i gulaszy, by jeszcze lepiej podkreślić ich smak. Bulion świetnie sprawdza się także w przyrządzaniu duszonych mięs czy popularnego włoskiego klasyka, jakim jest risotto. Lista jego kulinarnych zastosowań jest bardzo długa i różnorodna, a dobry bulion jest bez wątpienia jednym z kluczowych składników w kuchni.

Jednak jego przygotowanie wymaga zarówno czasu, odpowiednich umiejętności, jak i jakościowych składników – mięsa, warzyw, przypraw. Dlatego wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów i chcąc ułatwić im codzienne gotowanie, a jednocześnie pomóc w rozwijaniu kulinarnych horyzontów, Sokołów stworzył wyjątkową nowość.

Jest nią Bulion wolno gotowany wołowo-warzywny, który stanowi doskonałą alternatywę dla wywarów przygotowywanych metodą tradycyjną. To produkt jakości premium. Ma w pełni naturalny skład – nie zawiera konserwantów, wzmacniaczy smaku, fosforanów, sztucznych aromatów ani barwników.

Bulion Sokołów jest esencjonalny i aromatyczny. Dzięki metodzie wolnego gotowania, a także wysokiej jakości odpowiednio dobranych składników, ma doskonałe walory kulinarne.

Znakomicie podkreśla smak potraw i wydatnie skraca czas ich przygotowania. Jest bardzo wygodny w użyciu. To produkt w formie skoncentrowanej, przeznaczony do rozpuszczania w wodzie, zgodnie z indywidualnymi preferencjami smakowymi. Z 0,5-kilogramowego opakowania można uzyskać do pięciu litrów gotowego wywaru.

Warto też zwrócić uwagę na jego wartości odżywcze. Bulion wołowo-warzywny jest bogaty w kolagen, zawiera glutaminę, kwas hialuronowy oraz minerały (siarkę, wapń, fosfor). Jest lekkostrawny i niskokaloryczny.

Bulion wołowo-warzywny Sokołów stanowi doskonałą bazę do zup, sosów, mięs. Można go też stosować do gotowania ryżu lub kaszy. A oto wybrane inspiracje kulinarne, które stanowią potwierdzenie, że przyrządzenie smakowitych, efektownych potraw nie musi wymagać dużego nakładu czasu i pracy, ani też wyjątkowych umiejętności kulinarnych.

Zupa grzybowa

4 osoby

Czas przygotowania: 35 minut

Składniki:

1 duża cebula
1 por średniej wielkości
2 ziemniaki
200 g pieczarek
100 g suszonych grzybów (np. borowik, podgrzybek, maślak)
100 g bulionu wołowo-warzywnego Sokołów
400 ml wody
150 ml mleka
50 g masła
pieczywo na grzanki
sól, pieprz
świeże zioła do dekoracji

Przygotowanie:

Pokroić i posolić warzywa. Pieczarki i suszone grzyby poddusić na maśle. Następnie całość zalać bulionem oraz wodą i gotować przez około 25 minut do miękkości.

W tym czasie pieczywo pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Do wywaru dodać mleko, zblendować na gładką masę, doprawić solą i pieprzem. Podawać z grzankami a całość udekorować świeżymi ziołami.

Risotto z pieczonym kalafiorem

4 osoby

Czas przygotowania: 35 minut

Składniki:

400 g ryżu na risotto
1 kalafior
1 średnia cebula
100 g bulionu wołowo-warzywnego Sokołów
400 ml wody
50 g tartego parmezanu
50 g masła  
50 ml oliwy z oliwek
100 ml wytrawnego białego wina
świeżo mielony pieprz, sól

Przygotowanie:

Drobne różyczki kalafiora umieścić na blasze, posolić, popieprzyć, skropić oliwą z oliwek i piec przez około 15 minut w temperaturze 200°C. Drobno pokroić cebulę i podsmażyć na maśle, po czym dodać ryż i wino, gotować do odparowania wina. Następnie ciągle mieszając podlać risotto wcześniej rozcieńczonym i gorącym bulionem wołowo-warzywnym.

Risotto będzie chłonąć wywar aż do miękkości. Pod koniec gotowania ryżu dodać masło, tarty parmezan i upieczonego kalafiora. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. 

 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA! Biuro prasowe
2024-07-30 | 15:35

Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!

Marzysz o podróży dookoła świata, smakując przy tym smaków różnorodnych kuchni? Dzięki produktom marki FRoSTA, z łatwością przygotujesz szybkie i smaczne dania
Żywienie Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
2024-07-30 | 13:15

Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!

Rooibos, Yerba Mate i Matcha, czyli propozycje z linii Herbatki Świata Big-Active, są niczym bilet w najodleglejsze rejony globu. Najwyższej jakości składniki i starannie
Żywienie Najlepszy sposób na idealną ICE TEA w domu
2024-07-30 | 13:00

Najlepszy sposób na idealną ICE TEA w domu

Jak smakuje lato z Herbapolem? Jeśli zdecydujemy się sięgnąć po syropy z limitowanej wiosenno-letniej edycji, może mieć smak marakui i brzoskwini, cytrynowej lemoniady, arbuza z miętą czy

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Media

Rafał Zawierucha: Trzeba być do zawodu aktora w jakimś stopniu powołanym. Nie można jednak mówić ludziom, jak mają żyć, na kogo głosować i co jeść

Zdaniem Rafała Zawieruchy, żeby zostać aktorem, trzeba poczuć w sobie powołanie do wykonywania tego zawodu, mieć talent i charyzmę, ale też być świadomym tego, że niesie on ze sobą wiele trudności i niełatwych decyzji. Na dobrą rolę i na sukces trzeba ciężko zapracować, ale sława jest ulotna, konkurencja duża i szybko można zostać zapomnianym. Artysta sądzi też, że nawet zdobywając dużą popularność i będąc na szczycie, nie wolno się wywyższać, uważać się za wyrocznię i dyktować innym, co mają robić i jak żyć.

Nauka

Sztuczna inteligencja wspiera lekarzy przy leczeniu niepłodności. Z rozwiązań polskiej firmy korzystają kliniki na całym świecie

Według danych Światowej Organizacji Zdrowia niepłodność może dotyczyć ok. 17,5 proc. dorosłej populacji. To oznacza, że średnio jedna osoba na sześć doświadcza problemów z niepłodnością. W Polsce to może być ok. 1,5 mln par, z których część decyduje się na procedurę in vitro. Z pomocą lekarzom w jej trakcie przychodzi sztuczna inteligencja. Polska firma MIM Fertility opracowała aplikacje, które optymalizują pracę embriologów i lekarzy. – Sztuczna inteligencja nie zastąpi lekarzy, ale wspiera ich w podejmowaniu decyzji – mówi ich współtwórca prof. Piotr Sankowski.

Sport

Siatkówka z coraz większym wsparciem sponsorów. Największe firmy inwestują nie tylko w drużyny narodowe, ale i ligowe kluby

Polska liga siatkówki jest jednym z chętniej oglądanych w Polsce wydarzeń sportowych. W ubiegłym sezonie spotkania w fazie zasadniczej przyciągnęły do hal ponad pół miliona osób, a średnia oglądalność meczów ligowych wzrosła do ponad 84 tys. Sukcesy sportowe i zainteresowanie widzów przekładają się na coraz większe zaangażowanie sponsorów, także w siatkówkę ligową. Stołeczny zespół siatkarzy Projekt Warszawa pozyskał nowego sponsora tytularnego – została nim PGE Polska Grupa Energetyczna.