Odkryj smak Andaluzji – Oliwki zielone drylowane OLE!
Zielone oliwki to kwintesencja wyszukanego smaku pochodzącego z regionu Morza Śródziemnego. Obudź marzenie i wybierz się w kulinarną podróż z OLE! Otwórz się na niebanalność ukrytą w poręcznym słoiczku, wypełnionym intensywnym aromatem oraz delikatnością smaku oliwek zielonych OLE!
Prosta w przygotowaniu przekąska w trakcie letniego lunchu, wyborna kolacja w gronie przyjaciół
czy też wytrawny aperitif w blasku słońca – jako partnera tych wyjątkowych momentów wybierz zielone oliwki OLE!. Uwodzą zmysły, przywodzą wspomnienia najpiękniejszych chwil. Oliwki zielone OLE!
to doskonały towarzysz, z którym wykreujesz swoje własne kulinarne arcydzieła. Znakomicie komponują się z wieloma składnikami, dzięki czemu można z nich tworzyć pyszne dania zarówno na zimno, jak i na ciepło.
Poznaj kwintesencję sztuki kulinarnej w stylu OLE! Odkryj świat inspiracji i świetnych przepisów
w PRZEPISNIKU OLE! – https://bit.ly/340w1iQ
Więcej na: www.wole-ole.pl
__________________________________
Oliwki zielone drylowane OLE!
Pojemność: 240 ml
Cena: około 8 złotych
PRZEPIS: Makaron z grillowanymi warzywami, fetą oraz zielonymi oliwkami OLE!
Składniki :
-
makaron
-
1 łyżka suszonych ziół prowansalskich
-
1 duża cukinia
-
rukola
-
ser feta
-
pomidorki koktajlowe
-
1 czerwona oraz 1 pomarańczowa papryka
-
oliwa
-
prażone orzechy
-
1 ząbek czosnku
-
oliwki drylowane zielone OLE!
-
1 łyżka pesto
-
cebula
Makaron gotujemy al dente. Warzywa kroimy w grubszą kostkę. Wkładamy do dużej miski, doprawiamy do smaku orz posypujemy obficie ziołami. Cebulę kromy w kosteczkę i smażymy na złoty kolor. Na patelni grillowej lub grillu przygotowujemy warzywa. Do oliwy dodajemy łyżkę pesto. Na talerzu układam rukole lub sałatę, grillowane warzywa, fetę oraz oliwki OLE!. Całość polewamy oliwą oraz posypujemy orzechami.
Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Ada Fijał: Młode pokolenie jest niezwykle obeznane z modą. Kiedyś my uczyliśmy uczestników naszych programów, co mają robić, a teraz często to my uczymy się od nich
Aktorka i jurorka programu „Shopping Queens. Królowe zakupów” zauważa, że w ciągu dekady nie tylko zmienił się ten format telewizyjny, ale także podejście do mody. Trendy dyktują bowiem teraz nie tyle znani projektanci, ile ulica i zwykli ludzie. Na jej szczególne uznanie zasługuje młode pokolenie, które wykazuje się ogromną kreatywnością i wręcz nie sposób przejść obojętnie obok ich wyszukanych stylizacji.
Muzyka
Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci
Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.
Edukacja
MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety
Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.