Oliwki krojone zielone OLE! - śródziemnomorski smak w Twojej kuchni
Wyjątkowa propozycja dla miłośników śródziemnomorskich smaków - Oliwki krojone zielone OLE! Idealnie pokrojone plasterki są gotowe, by wzbogacić każde Twoje danie. Ich smak przeniesie Cię w rejony Morza Śródziemnomorskiego od razu po otwarciu słoiczka.
Oliwki krojone zielone OLE! mają łagodny i lekko słony smak. Są idealne do urozmaicenia dań rybnych, sycących makaronów czy dań mięsnych. Delikatne, krojone plasterki zachowują naturalną intensywność smaku, która zadowoli najbardziej wymagających smakoszy.
Oliwki krojone zielone OLE! reprezentują bogactwo terenów Morza Śródziemnomorskiego pełnego słońca i delikatnego wiatru, to tam zabierze cię pociągający smak oliwek.
Odkryj smak, który zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Poznaj inspiracje z wykorzystaniem Oliwek OLE!, które dostępne są w PRZEPIŚNIKU OLE!. Zaskocz swoich znajomych, serwując Sałatkę śródziemnomorską z oliwkami i serem halloumi w sosie musztardowo-miodowym http://bitly.pl/NHBV9 .
Więcej na: www.wole-ole.pl
_______________________
Oliwki krojone zielone OLE!
Pojemność: 240 ml
Cena: około 8 zł
SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?
Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Nie żyje Bogumiła Wander
Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy
Zdrowie
Lenka Klimentová: Od 12. roku życia męczą mnie silne migreny. Najbardziej cierpiałam w czasie ciąży, kiedy nie mogłam brać tabletek
Tancerka przyznaje, że ataki migreny uniemożliwiają jej normalne funkcjonowanie i czasami nie jest w stanie nic zrobić, nawet wykonać najprostszych czynności. I choć próbowała już wielu metod, by złagodzić tę niezwykle uciążliwą dolegliwość, to na dłuższą metę wszystko staje się nieskuteczne. Pomagają jedynie silne tabletki. Lenka Klimentová wspomina, że kiedy była w ciąży, przez pierwsze miesiące nie mogła się ratować w ten sposób i z ogromnym bólem musiała wziąć udział w pokazie tańca.
Nauka
Zła dieta może powodować obniżenie nastroju i zdolności poznawczych. Naukowcy potwierdzają związek żywienia z neurochemią
Jedzenie niezdrowej żywności może prowadzić do zmian w mózgu, związanych z depresją i zaburzeniami lękowymi. Obniżeniu mogą też ulec zdolności poznawcze. Do takich wniosków doszli naukowcy z Wielkiej Brytanii, obserwując skany mózgów pacjentów z różnymi nawykami żywieniowymi. Uwidocznione zostały zmiany w neuroprzekaźnikach i objętości istoty szarej u osób, które mają złą dietę, w porównaniu z tymi, które stosują dietę śródziemnomorską. Badacze wciąż poszukują potwierdzenia mechanizmów, które sprawiają, że jedzenie ma taki wpływ na kondycję ośrodkowego układu nerwowego. Jedna z koncepcji zakłada powiązanie ich z nieprawidłowościami w mikrobiocie jelitowej.
Handel
Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody
Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.