Pastena - pasta z suszonych pomidorów od OLE! – królowa dań imprezowych
Karnawał w pełni. Daj się zainspirować OLE! Odkryj Pastenę - pastę z suszonych pomidorów OLE! – z jej pomocą stworzenie idealnej domówki jest czystą przyjemnością.
Pastena - pasta z suszonych pomidorów OLE! to doskonałe połączenie najlepszej jakości suszonych pomidorów i specjalnie wyselekcjonowanego zestawu ziół, które zamknięte zostało w praktycznym słoiku. Łatwość podania sprawia, że stanie się ona, początkiem śródziemnomorskich kulinarnych podróży.
Daj się porwać w kulinarny świat OLE!
Pastena- pasta z suszonych pomidorów OLE! doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Z jej pomocą możemy tworzyć niebanalne przekąski, ciepłe przystawki czy też dania główne. To także doskonały dip do ulubionych przekąsek: paluszków, krakersów czy nachosów. Dzięki Pastenie - paście z suszonych pomidorów OLE! przygotowanie dań i przekąsek na karnawałową domówkę jest banalnie proste.
Idealnie sprawdzi się jako nadzienie do jajek, tartaletek czy ciasta francuskiego. Z jej pomocą przyrządzimy też przepyszne dania z makaronu oraz takie potrawy jak Zapiekanka Bolognese
z czosnkiem włoskim w oleju OLE! oraz Pasteną- pastą z suszonych pomidorów OLE! (PRZEPIS: https://bit.ly/3tIYpnO) czy wreszcie imprezowe - Mini pizze z Pasteną, pieczarkami i rukolą (https://bit.ly/3tKQvdz). Próbuj nowych smaków i kreuj własne, niebanalne potrawy! Z produktami OLE! to bardzo proste.
Po więcej karnawałowych propozycji zapraszamy do PRZEPISNIKA OLE! na: www.wole-ole.pl
________________________________
Pastena – pasta z suszonych pomidorów OLE!
Pojemność: 250 ml
Cena: około 10 złotych
Czas na gotowe zupy! - wystartowała jesienna kampania marki JemyJemy
Nowości produktowe FRoSTY – smak i różnorodność na każdą porę roku!
Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Teatr
Anna Głogowska: Długo wstydziłam się stanąć na scenie teatralnej. Teraz zaczynam myśleć o sobie jako o aktorce
Tancerka przyznaje, że jakiś czas temu odkryła swoją nową pasję i z przyjemnością próbuje sił w aktorstwie. Postanowiła zamienić parkiet taneczny na teatralną scenę i jak podkreśla, czuje się teraz bardziej swobodnie i ma większe pole do popisu, bo nie musi się sztywno trzymać określonej choreografii, tylko bazuje na swojej kreatywności. Anna Głogowska nie ukrywa, że na początku nie miała odwagi stanąć ramię w ramię z zawodowymi aktorami, ale przekonała się, że też ma talent i sporo do zaoferowania.
Farmacja
Szybko rośnie liczba osób z ostrą infekcją układu oddechowego, w tym grypy. Szczyt zachorowań przypadnie już na drugą połowę października
Centrum e-Zdrowia podaje, że od początku września odnotowano blisko 1,8 mln porad ambulatoryjnych udzielonych z powodu ostrych infekcji układu oddechowego, w tym grypy. Najlepszą metodą walki z chorobą jest szczepionka – najlepiej przyjęta między wrześniem a listopadem. Wciąż jednak na taki krok decyduje się zaledwie kilka procent Polaków, tymczasem grypa jest jedną z 10 najczęstszych przyczyn zgonów u osób powyżej 65. roku życia.
Żywienie
Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk: Na Filipinach spałyśmy z karaluchami i innymi robakami. Brakowało nam moskitiery na całe ciało
Chociaż podczas pełnej emocji wyprawy przez Filipiny do Tajwanu nie brakowało trudnych momentów, w których górę brało zmęczenie, to jednak mimo wszelkich niedogodności Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk starały się nie narzekać, tylko wyciągać z tej podróży to, co najlepsze. Uczestniczki „Azja Express” przyznają, że nie mogły się przekonać do miejscowego jedzenia, ale za to zachwyciła je aromatyczna kawa. W bagażu zabrakło miejsca na moskitierę, dlatego też z czasem przyzwyczaiły się także do spania w jednym pomieszczeniu z karaluchami.