Komunikaty PR

Pilsner Urquell prosto z tanka już w Barze Koszyki. Oficjalna inauguracja za nam

2020-10-14  |  01:00
Biuro prasowe

Bar Koszyki od teraz jest kolejnym miejscem w stolicy, w którym można napić się oryginalnego pilznera w jego najlepszej formie: świeżego, niepasteryzowanego, prosto z browaru w Pilznie.

Bar Koszyki znajdujący się w Hali Koszyki na ul. Koszykowej 63 został wyposażony w dwa tankio łącznej pojemności ponad 1000 litrów, z których wprost do szklanych kufli płynie świeże, niepasteryzowane piwo. Po otwarciu tank musi być opróżniony w terminie do 7 dni, zatem można mieć pewność, że Pilsner Urquell serwowany w tym miejscu jest zawsze pierwszej świeżości.

Oficjalną inaugurację uświetniła obecność zaproszonych ekspertów – piwoznawca Damian Radomski podzielił się z gośćmi wiedzą na temat smaków i zapachów piwa,a także zachęcił do udziału we wspólnych warsztatach, podczas których można było odkryć charakterystyczne nuty smakowo-zapachowe dla czeskiego lagera. Jacek Maliszewski - Tapster Pilsner Urquell, zaprezentował wyjątkowe sposoby serwowania oryginalnego pilznera. Goście z jego pomocą mogli nauczyć się m.in. nalewania piwa Pilsner Urquell na trzy tradycyjne, czeskie sposoby (Hladinka, Šnyt i Milko). Wydarzeniu towarzyszyły także konkursy z markowymi gadżetami. Całość świętowania zwieńczył chrzest kranu, będący najważniejszym punktem celebracji nowej Tankovnej.                                                     

Pilsner Urquell w czasie transportu do Tankovnej jest ciągle schładzany i odizolowany od kontaktu z powietrzem, dlatego też zachowuje identyczny smak jak w momencie uwarzenia w czeskim browarze. Czechy po dziś dzień słyną z wyjątkowej jakości, smaku i aromatu piwa. Jednym z miast najbardziej związanych z piwowarstwem jest niewątpliwie Pilzno, z którego wywodzi się właśnie Pilsner Urquell, będący od lat wzorem piwnego smaku.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Konsument

Będzie ubywać mięsa na stołach Polaków. Eksperci radzą ograniczyć spożycie nawet o dwie trzecie

Produkcja zwierzęca nie zniknie, ale będzie musiała zostać ograniczona – oceniają eksperci rynku żywności i podkreślają, że przemawiają za tym zarówno względy zdrowotne, jak i środowiskowe. Obecnie przeciętny Polak zjada ok. 75 kg mięsa rocznie, a wskazywana przez dietetyków zdrowa granica to ok. 20–25 kg.

Podróże

Radosław Majdan: W ferie jedziemy z chłopcami w góry. Nie umiem jeździć na nartach i nie ciągnie mnie na stok

W przerwie między nagraniami do różnych projektów telewizyjnych i internetowych były piłkarz, a obecnie komentator sportowy wybiera się na odpoczynek. W planach są dwa kierunki: najpierw zagraniczny kurort narciarski, a później jakieś egzotyczne miejsce. Radosław Majdan zaznacza jednak, że sam nie potrafi jeździć na nartach, bo jako zawodowy sportowiec miał zapisane w kontrakcie, że nie może ryzykować na stoku. Ten wyjazd organizuje jednak z myślą o synach i ma nadzieję, że najmłodszy Heniu też szybko połknie bakcyla jak jego bracia.