Komunikaty PR

Poczuj się Vital!

2023-02-01  |  12:00
Biuro prasowe

Wesprzyj swój organizm od wewnątrz, by czuć się lepiej i żyć pełniej.

„Uwielbiam to, że dzięki Vital Proteins mogę wyglądać i czuć się jak najlepiej – pomimo mojego napiętego harmonogramu” – mówi aktorka Jennifer Aniston, dyrektor kreatywna marki Vital Proteins.

Jennifer Aniston słynie z propagowania zdrowego stylu życia i dbania o dobre samopoczucie. Jest fanem marki Vital Proteins i jej autentycznym użytkownikiem od 2016 roku, kiedy suplementację zalecił jej lekarz. Od tamtej pory kolagen Vital Proteins stał się częścią jej codziennej rutyny.

 „Moja rutyna dotycząca kolagenu polega na dodawaniu Vital Proteins Collagen Peptides do mojej porannej filiżanki kawy lub smoothie”.

Moc kolagenu

Dlaczego kolagen ma tak istotne znaczenie? Kolagen to najpowszechniej występujące białko w organizmie, stanowi 30 % wszystkich białek. Kolagen buduje strukturę m.in. naszych włosów, skóry czy paznokci.

Niestety, już od 25. roku życia poziom kolagenu w organizmie spada. Gwałtowny spadek następuje po 50. roku życia, a po sześćdziesiątce organizm całkowicie przestaje go syntezować. 

Suplementacja kolagenu 

Bardzo trafne wydaje się porównanie kolagenu do kleju, który utrzymuje wszystko w naszym organizmie. Weźmy pod uwagę objawy niedoboru kolagenu – utratę elastyczności i jędrności skóry, pojawienie się zmarszczek, nadmierne wypadanie włosów. Niestety, nawet dieta obfitująca w składniki odżywcze nie jest w stanie zapewnić nam wystarczającej ilości aminokwasów potrzebnych do naturalnej produkcji kolagenu. Nasz organizm musi regularnie odnawiać swoje zapasy, aby nadrobić zaległości. 

Na szczęście kolagen możemy suplementować. Rekomendujemy przyjmowanie od 10 do 20 gramów tego białka dziennie. Korzyści ze stosowania kolagenu można zauważyć już po ok. 4-8 tygodniach regularnego przyjmowania. Kolagen jest w formie proszku, który możemy wykorzystywać do przygotowywania codziennych posiłków i dodawać do napojów.

Nowość na polskim rynku

Kolagen Vital Proteins będzie dostępny w Polsce już od lutego w dwóch wariantach: Collagen Peptides oraz Marine Collagen. Marka Vital Proteins jest liderem kategorii produktów z kolagenem w USA*. To unikalna mieszanina peptydów kolagenowych, wytworzonych bez użycia środków chemicznych, co potwierdzają badania jakości i bezpieczeństwa wykonywane przez niezależne, zewnętrzne laboratorium, które monitoruje i ocenia wszystkie wytworzone partie naszych produktów, pod kątem obecności pestycydów, hormonów i antybiotyków.

Vital Proteins to kolagen w proszku o neutralnym smaku i zapachu, który łatwo rozpuszcza się zarówno w ciepłych, jak i zimnych posiłkach i napojach.

 

* SPINS, Total US MULO + NATURAL ENHANCED, okres 52 tygodni (wstecz od 30.10.2022).

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Niemal tysiąc osób pobiegnie jako pomarańczowi bohaterowie Biuro prasowe
2024-08-08 | 15:00

Niemal tysiąc osób pobiegnie jako pomarańczowi bohaterowie

Zapoczątkowana dziesięć lat temu przez Fundację „Maraton Warszawski” akcja #BiegamDobrze jest dziś największym charytatywnym, cyklicznym, biegowym wydarzeniem w Polsce. Nic
Styl życia „Czasami to by się przydała kąpiel w melisie” – kobiety o menopauzalnej złości
2024-08-07 | 12:00

„Czasami to by się przydała kąpiel w melisie” – kobiety o menopauzalnej złości

„Czasami to by się przydała kąpiel w melisie” – kobiety mówią o menopauzalnej złości   Złość menopauzalna to jeden z przejawów klimakterium, a
Styl życia 8 sierpnia obchodzimy Wielki Dzień Pszczół. Sprawdź, jak wspierać te pożyteczne
2024-08-07 | 11:15

8 sierpnia obchodzimy Wielki Dzień Pszczół. Sprawdź, jak wspierać te pożyteczne

Rośliny zapylane przez pszczoły stanowią aż ponad 78 proc. wszystkich gatunków występujących na Ziemi. Bez nich wiele codziennych produktów spożywczych, takich jak owoce i

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Dom i ogród

Beata Pawlikowska: Wiele razy planowałam życie w różnych miejscach z dala od Polski. Kupiłam nawet kawałek dżungli w Amazonii

Podróżniczka zaznacza, że choć do tej pory przemierzyła świat wzdłuż i wszerz, odwiedzając wiele nietuzinkowych zakątków, to najbardziej ze wszystkich ukochała sobie dżunglę amazońską. Ma do tego miejsca ogromny sentyment, lubi tam wracać i ładować życiowe akumulatory. Jak zaznacza, przebywanie wśród Indian, którzy są niezwykle dobrzy, prawdomówni i uczciwi, przywraca jej wiarę w ludzi i w lepszy świat. Beata Pawlikowska cieszy się również z tego, że kiedyś udało jej się kupić kawałek dżungli i ten wyjątkowy nabytek ma dla niej szczególne znaczenie.

Handel

Branża kosmetyczna z coraz większym wpływem na krajową gospodarkę. Polska jest piątym największym eksporterem kosmetyków w UE

Z najnowszego raportu „Kosmetyczna Polska”, który opublikowano po siedmiu latach od poprzedniego raportu o stanie sektora, wynika, że krajowa branża kosmetyczna jest w dobrej kondycji, z roku na rok się rozwija, a jej znaczenie zarówno dla polskiej gospodarki, jak i eksportu rośnie. Zmieniają się odbiorcy polskich kosmetyków, co związane jest z brexitem i sankcjami nałożonymi na Rosję. Prognozy zakładają dalszy wzrost wartości sektora, jednak stoi przed nim wiele wyzwań, z których najważniejsze dotyczą implementacji przepisów Europejskiego Zielonego Ładu.

Ochrona środowiska

Ocieplenie się klimatu oznacza poważne zmiany leśnego ekosystemu. Sosny, świerki czy modrzewie będą stopniowo zastępowane innymi gatunkami

Sosna zwyczajna, świerk pospolity, modrzew europejski i brzoza brodawkowata zajmują dziś 75 proc. powierzchni lasów w Polsce. Te cztery gatunki są najbardziej wrażliwe na wzrost temperatury i jego pośrednie skutki. Wielomiesięczne okresy suszy i gwałtowne huragany osłabiają drzewostany, które następnie padają ofiarą patogenów pojawiających się w naszym klimacie. – Nie grozi nam wylesienie, tylko wyparcie jednych gatunków przez inne. W konsekwencji czeka nas rewolucyjna zmiana ekosystemów – ocenia przyrodnik, dr hab. Krzysztof Świerkosz, prof. Uniwersytetu Wrocławskiego.