La Brasserie Moderne wśród laureatów konkursu
38 pr & content communication
Łódź
91-035 Łódź
38|pr.pl| |38|pr.pl
000000000
www.38pr.pl
Zlokalizowana w hotelu Sofitel Warsaw Victoria restauracja La Brasserie Moderne, na czele której stoi Executive Chef Paweł Kałuski, otrzymała aż trzy statuetki w tegorocznej edycji konkursu w randze światowej oraz krajowej.
Spośród blisko 300 obiektów z całego świata wyróżnionych za zaangażowanie w luksusową gościonność, La Brasserie Moderne zdobyła dwie nagrody w skali globalnej: „Best Luxury Brasserie” i „Best Degustation/Tasting Menu”. Restauracja otrzymała także tytuł „Best Luxury Hotel Restaurant in Poland”.
Rozdanie nagród odbyło się 16 i 19 października 2024 r. w AYANA Bali i Galgorm w Irlandii Północnej w trakcie dwóch uroczystych Gal World Luxury Awards, wyróżniających najlepsze hotele, spa, restauracje i obiekty turystyczne.
World Luxury Restaurant Awards, po raz pierwszy przyznał nagrody w 2015 roku. Konkur cieszy się międzynarodowym uznaniem, a w głosowaniu biorą udział zarówno goście, podróżnicy, jak
i eksperci z branży. Nagrody przyznawane w konkursie to wyraz uznania dla ciągłego dążenia do doskonałości
i wybitnych osiągnięć w międzynarodowej branży luksusowych restauracji.
Menu La Brasserie Moderne dostępne jest na stronie:
https://www.sofitel-victoria-warsaw.com/pl/restaurnts-and-bar/la-brasserie-moderne/
O restauracji La Brasserie Moderne
Położona w samym centrum Warszawy, z przepięknym widokiem na Plac Piłsudskiego, La Brasserie Moderne jest współczesną interpretacją klasycznej francuskiej brasserie, oferującej bogate menu skomponowane przez Executive Chefa Pawła Kałuskiego, oparte na najlepszych sezonowych produktach. Menu jest finezyjnym połączeniem tradycyjnej francuskiej kuchni z polskimi akcentami, w nowoczesnym wydaniu. Wszystkie dania są przygotowywane w otwartej kuchni na oczach gości, którzy mogą delektować się zapachami kuchni francuskiej. Imponująca kolekcja najlepszych roczników win jest doskonałym uzupełnieniem kulinarnej przygody w La Brasserie Moderne. Elegancja naszej Brasserie jest podkreślona przez wyrafinowane wnętrza projektu światowej klasy architekta Didier Gomez.
www.sofitel-victoria-warsaw.com
|
|
KONTAKT DLA MEDIÓW
Justyna Wolańska
PR, Marketing & Social Media Manager
Sofitel Warsaw Victoria
Justyna.wolanska@sofitel.com
505 198 104

Na co zwrócić uwagę, wybierając oferty first minute?

20 lat Corendon Airlines – jubileuszowe niespodzianki na pokładzie!

Mateusz Waligóra przejechał zimą pustynię Gobi na rowerze. Samotnie.
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Eliza Gwiazda: Teraz w koszykach ze święconką jest nawet czekolada i alkohol. Ważniejszy jest przepych niż przeżywanie tego czasu w duchu świąteczno-religijnym
Influencerka podkreśla, że dla niej Święta Wielkanocne mają szczególnie wymiar duchowy, bo pokazują zwycięstwo dobra nad złem i są symbolicznym początkiem czegoś nowego. Jej ulubionym rytuałem na tę okazję jest przygotowywanie koszyka ze święconką. Eliza Gwiazda zapewnia, że w tym czasie stawia na umiar i nie pozwala, by komercja wyparła tradycję. Wielkanoc kojarzy się jej bardziej z radością ze spotkania z bliskimi niż z suto zastawionym stołem.
Problemy społeczne
Dramatyczna sytuacja w opiece długoterminowej. Kolejki oczekujących są coraz dłuższe [DEPESZA]

Ponad 20 tys. pacjentów czeka w kolejce do zakładów opiekuńczo-leczniczych, pielęgnacyjno-opiekuńczych i pielęgniarskiej opieki domowej. Wraz ze zmianami wprowadzonymi dla osób z orzeczoną niepełnosprawnością inni oczekujący pacjenci są przesuwani do tyłu w kolejce, nawet jeżeli są w stanie cięższym. Mimo apeli kierowanych od kilku lat do rządzących sytuacja sektora opieki długoterminowej zamiast się poprawiać, wciąż się pogarsza.
Gwiazdy
Krzysztof Skórzyński: Dla mnie Wielkanoc ma wymiar symboliczny i duchowy. Podczas przygotowań w kuchni ja jestem od wykonywania poleceń córki

Gospodarz programu „Dzień Dobry TVN” lubi celebrować Wielkanoc w dużym, rodzinnym gronie. Z ekscytacją czeka więc na te świąteczne dni i zapowiada, że w tym czasie nie stroni również od obowiązków w kuchni. Co prawda szefują w niej panie, ale on dwoi się i troi, by pomóc jak najwięcej. Krzysztof Skórzyński zapewnia, że w menu oczywiście nie zabraknie „królowej” świątecznego stołu – tradycyjnej sałatki jarzynowej, a on będzie miał duży udział w jej przygotowaniu.