Komunikaty PR

La Brasserie Moderne wśród laureatów konkursu

2024-11-15  |  12:53
Biuro prasowe
Kontakt
Komunikat prasowy
38 pr & content communication

Łódź
91-035 Łódź
38|pr.pl| |38|pr.pl
000000000
www.38pr.pl

Zlokalizowana w hotelu Sofitel Warsaw Victoria restauracja La Brasserie Moderne, na czele której stoi Executive Chef Paweł Kałuski, otrzymała aż trzy statuetki w tegorocznej edycji konkursu w randze światowej oraz krajowej.

 

 

Spośród blisko 300 obiektów z całego świata wyróżnionych za zaangażowanie w luksusową gościonność, La Brasserie Moderne zdobyła dwie nagrody w skali globalnej: „Best Luxury Brasserie” i „Best Degustation/Tasting Menu”. Restauracja otrzymała także tytuł „Best Luxury Hotel Restaurant in Poland”.

 

Rozdanie nagród odbyło się 16 i 19 października 2024 r. w AYANA Bali i Galgorm w Irlandii Północnej w trakcie dwóch uroczystych Gal World Luxury Awards, wyróżniających najlepsze hotele, spa, restauracje i obiekty turystyczne.

 

 

 

 

 

World Luxury Restaurant Awards, po raz pierwszy przyznał nagrody w 2015 roku. Konkur cieszy  się międzynarodowym uznaniem, a w głosowaniu biorą udział zarówno goście, podróżnicy, jak
i eksperci z branży. Nagrody przyznawane w konkursie to wyraz uznania dla ciągłego dążenia do doskonałości
i wybitnych osiągnięć w międzynarodowej branży luksusowych restauracji.

Menu La Brasserie Moderne dostępne jest na stronie:

https://www.sofitel-victoria-warsaw.com/pl/restaurnts-and-bar/la-brasserie-moderne/

 

 O restauracji La Brasserie Moderne

 

Położona w samym centrum Warszawy, z przepięknym widokiem na Plac Piłsudskiego, La Brasserie Moderne jest współczesną interpretacją klasycznej francuskiej brasserie, oferującej bogate menu skomponowane przez Executive Chefa Pawła Kałuskiego, oparte na najlepszych sezonowych produktach. Menu jest finezyjnym połączeniem tradycyjnej francuskiej kuchni z polskimi akcentami, w nowoczesnym wydaniu. Wszystkie dania są przygotowywane w otwartej kuchni na oczach gości, którzy mogą delektować się zapachami kuchni francuskiej. Imponująca kolekcja najlepszych roczników win jest doskonałym uzupełnieniem kulinarnej przygody w La Brasserie Moderne. Elegancja naszej Brasserie jest podkreślona przez wyrafinowane wnętrza projektu światowej klasy architekta Didier Gomez.

 

 

 

www.sofitel-victoria-warsaw.com

 

 

 

 

KONTAKT DLA MEDIÓW

 

Justyna Wolańska

PR, Marketing & Social Media Manager

Sofitel Warsaw Victoria

Justyna.wolanska@sofitel.com

505 198 104
 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: 38 pr & content communication
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Podróże Polacy rezerwują wczasy na ostatnią chwilę Biuro prasowe
2025-06-05 | 12:20

Polacy rezerwują wczasy na ostatnią chwilę

Z najnowszych badań serwisu turystycznego e-wczasy.pl wynika, że w 2025 roku Polacy coraz częściej odkładają planowanie wakacji na ostatnią chwilę. Ten trend potwierdzają
Podróże Linie lotnicze Corendon Airlines świętowały 20. lecie działalności podczas spektakularnej Gali w Antalya Cosmos Theatre
2025-05-26 | 15:30

Linie lotnicze Corendon Airlines świętowały 20. lecie działalności podczas spektakularnej Gali w Antalya Cosmos Theatre

Corendon Airlines, jeden z wiodących europejskich przewoźników lotniczych, uczcił 20. lecie swojego istnienia podczas wyjątkowej gali zorganizowanej w Antalya Cosmos Theatre.
Podróże Na co zwrócić uwagę, wybierając oferty first minute?
2025-04-17 | 12:20

Na co zwrócić uwagę, wybierając oferty first minute?

Oferty first minute stają się coraz częstszym wyborem osób planujących wypoczynek z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem. W przeciwieństwie do ofert last minute zakup wakacji first

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Bartłomiej Nowosielski: Kluczowe w leczeniu otyłości jest odpowiednie nastawienie psychiczne. Otoczenie nie zawsze jest wyrozumiałe i empatyczne

Aktor przyznaje, że osoby otyłe z powodu swojego wyglądu często przez otoczenie są odrzucane, marginalizowane i hejtowane. Brak akceptacji i zrozumienia wynika między innymi z tego, że nie brakuje tych, którzy myślą stereotypami i ich zdaniem dodatkowe kilogramy są wynikiem złego odżywiania i lenistwa. Bartłomiej Nowosielski tłumaczy, że otyłość jest chorobą przewlekłą, która wymaga leczenia. By terapia była skuteczna, potrzeba silnej woli i wielu wyrzeczeń. Dla niego w chwilach zwątpienia niezwykle ważne jest również wsparcie ze strony bliskich.

Problemy społeczne

Hejt w sieci dotyka coraz więcej dzieci w wieku szkolnym. Rzadko mówią o tym dorosłym

Coraz większa grupa dzieci zaczyna korzystać z internetu już w wieku siedmiu–ośmiu​ lat – wynika z raportu NASK „Nastolatki 3.0”. Wtedy też stykają się po raz pierwszy z hejtem, którego jest coraz więcej w mediach społecznościowych. Według raportu NASK ponad 2/3 młodych internautów uważa, że mowa nienawiści jest największym problemem w sieci. Co więcej, dzieci rzadko mówią o takich incydentach dorosłym, dlatego tym istotniejsze są narzędzia technologiczne służące ochronie najmłodszych.

Prawo

Kobietobójstwo jest typem przestępstwa niedookreślonym przez polskie prawo. Świadomość na ten temat jest wciąż zbyt mała

Brakuje usystematyzowanych danych na temat skali problemu, jakim jest kobietobójstwo – wskazuje organizacja Femicide in Poland. U źródeł problemu leży brak uspójnienia baz danych prowadzonych przez poszczególne organy państwowe. Organizacja pracuje nad narzędziami, które pozwolą je zgromadzić w jednym miejscu i udostępnić w formie interaktywnej mapy. Jej przedstawicielka wskazuje również na inne fundamentalne obszary do poprawy. To w szczególności egzekwowanie istniejącego prawa i intensyfikacja działań na rzecz edukacji.