Pora na nowość w diecie malucha – kaszki BoboVita Bio w 3 smakowitych odsłonach
Rozszerzanie diety jest niezwykle ekscytujące – zarówno dla dzieci, jak i dla ich rodziców. Maluch rozpoczyna przygodę z nowymi smakami, a mama i tata robią wszystko, aby te chwile były dla niego przyjemne i bezpieczne. BoboVita pamięta o potrzebach najmłodszych, zwraca również uwagę na oczekiwania opiekunów, którym zależy na trosce o naturę. Właśnie dlatego nieustannie udoskonala swoją ofertę Bio i wprowadza do niej smakowite nowości. Aby wybór produktów ekologicznych był jeszcze większy, teraz linia BoboVita Bio to także 3 bezmleczne kaszki w wyjątkowo pysznych owocowych smakach. Wypróbujcie je wszystkie!
Współcześni rodzice coraz częściej sięgają po produkty ekologiczne dla swoich dzieci. Podążając za ich oczekiwaniami, BoboVita proponuje 3 smakowite kaszki ze składnikami w 100% z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Nowości BoboVita Bio to 3 bezmleczne kaszki z cennymi składnikami (takimi jak orkisz, owies, żyto, pszenica czy tapioka) w pysznych owocowych smakach. Propozycje zawierają bezpieczne składniki odpowiedniej jakości, dopasowane do potrzeb niemowląt już po 4. miesiącu życia. Tak jak inne produkty z linii Bio, nowe kaszki powstały z myślą o dobru planety – różnorodności biologicznej, kondycji gleby i źródłach wody. Wybierając je dla malucha, rodzice mogą być pewni, że podają swojemu dziecku produkt bezpieczny i stworzony z troską o środowisko.
Drogi Rodzicu – poznaj to, co dobre dla dziecka i dobre dla planety:
BoboVita Bio Kaszka bezmleczna ryżowo-kukurydziana z tapioką i bananem po 4. miesiącu życia Wartościowa i bezpieczna propozycja dla malucha, który rozpoczyna przygodę z rozszerzaniem diety. Zawiera starannie wyselekcjonowane składniki, takie jak ryż, kukurydza, tapioka oraz banan, które pochodzą w 100% z certyfikowanych upraw ekologicznych, prowadzonych z najwyższą dbałością o środowisko. Nie zawiera dodatku cukru*, jest także bez konserwantów**, bez barwników** i bez oleju palmowego. Aby sporządzić kaszkę, zgodnie z opisem na opakowaniu wystarczy odmierzyć odpowiednią ilość produktu i wymieszać go z przygotowanym mlekiem modyfikowanym. * Zawiera naturalnie występujące cukry, pochodzące ze zbóż, owoców i mleka. **Zgodnie z przepisami prawa kaszki dla niemowląt i małych dzieci nie mogą zawierać konserwantów i barwników.
|
Wspólna zabawa, wspólny rozwój: Grupa LEGO odkrywa korzyści płynące z zabawy!
Dzień Chłopaka, czyli idealna okazja do obdarowania chłopców w każdym wieku!
Familijne sponsorem podcastu „Co powie Tata?" – opowieści o pozytywnym ojcostwie
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Ada Fijał: Młode pokolenie jest niezwykle obeznane z modą. Kiedyś my uczyliśmy uczestników naszych programów, co mają robić, a teraz często to my uczymy się od nich
Aktorka i jurorka programu „Shopping Queens. Królowe zakupów” zauważa, że w ciągu dekady nie tylko zmienił się ten format telewizyjny, ale także podejście do mody. Trendy dyktują bowiem teraz nie tyle znani projektanci, ile ulica i zwykli ludzie. Na jej szczególne uznanie zasługuje młode pokolenie, które wykazuje się ogromną kreatywnością i wręcz nie sposób przejść obojętnie obok ich wyszukanych stylizacji.
Muzyka
Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci
Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.
Edukacja
MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety
Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.